GÜNDEM - 12 Mayıs 2025 Pazartesi 16:14

Diyarbakır Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden Diyarbakır annelerine ziyaret

A
A
A
Diyarbakır Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden Diyarbakır annelerine ziyaret

Diyarbakır Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ’Anneler Günü’ nedeniyle Diyarbakır’da evlat nöbeti tutan anneleri ziyaret ederek çeşitli hediyeler taktim etti.


Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekibi, 3 Eylül 2019 tarihinde Diyarbakır’da eski HDP il Başkanlığı binası önünde oturma eylemi başlatan ailelerin evlat nöbetindeki aileleri ziyaret etti. Tek tek ailelerle görüşen Diyarbakır Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Aydın Polat, ailelere karanfil ve çeşitli hediyeler taktim etti. Bir süre ailelerle görüşen Polat, bu programı dün yapmayı planladıklarını fakat yoğun gündemden dolayı bugüne aktardıklarını ifade etti. Polat, "Anneler Günü dolayısıyla biz Diyarbakırlı annelerimize bazı hediyeler tertiplemiştik, ancak dünkü yoğunluktan buraya gelemedik bugün annelerimize bu hediyeleri takdim etmek, onlarla duygu paylaşımı yapmak, yanlarında olduğumuzu göstermek, Bakanımız Mahinur Özdemir Göktaş‘ın selamlarını da iletmek için buradayız. Gerçekten bugün bir tesadüf de oldu annelerimizin yüzleri gülüyor bugüne denk gelmesi bu barış sürecinin bugün nihai sürece ulaşması çok olumlu bir adım olarak değerlendirmesini, annelerimizin yüzündeki gülümsemeden anlıyoruz. Evlat acısı farklı bir durum ateş düştüğü yeri yakar. Evlatlarından ayrı yaşayan bütün annelerimizi Allah kavuştursun. Onlar mutlu oldukça ülke mutlu olacak" dedi.


Ocak ayında Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle 2025 yılının aile yılı ilan edildiğini aktaran Polat, "Aile Bakanlığı ve bütün çalışanlarıyla birlikte sahadayız. İl müdürlükleri üzerinden aile temasını işliyoruz, ailenin güçlenmesi noktasında destek veriyoruz bu bağlamda annelerimizi de ziyaret ediyoruz. Bugün gerçekten buraya gelmek bizi çok mutlu etti, annelerin de yüzündeki o gülümsemeler bizi geleceğe umutla bakmayı sağladı" ifadelerini kullandı.



Diyarbakır Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünden Diyarbakır annelerine ziyaret

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya El emeği eserler beğenildi Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde üç yıl önce bir hayalle yola çıkan Şerife Çelik Sanat Atölyesi, Bedesten AVM’de açtığı stantla kursiyerlerinin el emeği eserlerini görücüye çıkardı. Tavşanlı ilçesinde sanatseverler anlamlı bir sergide buluştu. Şerife Çelik Sanat Atölyesi bünyesinde eğitim alan kursiyerlerin uzun süren çalışmaları neticesinde ortaya koydukları eserler, Bedesten AVM’de düzenlenen sergiyle vatandaşların beğenisine sunuldu. İki gün boyunca açık kalan sergi, sanatseverlerden tam not aldı. Serginin açılışında konuşan atölye kurucusu Şerife Çelik, sanat yolculuğuna üç yıl önce büyük bir hayalle başladıklarını ifade etti. Başarının tesadüf olmadığını vurgulayan Çelik, "Üç yıl önce bir hayalimiz vardı ve bu yola çıktık. Ancak hiçbir hayalin sihirle gerçekleşmeyeceğinin, gerçekten büyük bir çaba gerektirdiğinin farkındaydık. Biz de çok çalıştık, pes etmeden emek verdik" dedi. Atölyenin yakaladığı başarının bir ekip işi olduğunu belirten Şerife Çelik, eğitmen kadrosuna ve kursiyerlerine teşekkür etti. Çelik, "Arkamızda gerçekten güçlü bir ordumuzun olduğunu söyleyebilirim. Hocalarımızla birlikte çok güzel ve özel işler yaptığımıza inanıyorum. Bugün burada sergilenen eserler, o disiplinli çalışmanın ve sanat aşkının bir meyvesidir" ifadelerini kullandı. Bedesten AVM’de kurulan stantta sergilenen tablolar ve el sanatı ürünleri, ziyaretçiler tarafından büyük bir ilgi ve beğeniyle karşılandı. Kursiyerlerin heyecanına ortak olan vatandaşlar, Tavşanlı’daki sanat faaliyetlerinin bu denli kaliteli bir boyuta ulaşmasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler. İki gün süren etkinlik, hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle son buldu.