GÜNDEM - 24 Haziran 2025 Salı 14:21

Diyarbakır anneleri kavurucu sıcaklara rağmen evlat nöbetine devam ediyor

A
A
A
Diyarbakır anneleri kavurucu sıcaklara rağmen evlat nöbetine devam ediyor

Diyarbakır’da oturma eylemi yapan aileler, sıcaklığa rağmen çadırda evlat nöbetine devam ediyor.


Terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarına kavuşmak isteyen ailelerin 3 Eylül 2019’da eski HDP İl Başkanlığı binası önünde başlattığı oturma eylemi, aralıksız devam ediyor.


Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü, hava sıcaklığının bugünden itibaren 42 dereceden fazla olacağı ve vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyarmasına rağmen aileler, çadırda nöbet tutmaya devam ediyor.


Mahmut Uslu’nun annesi Bedriye Uslu, oğlu için her gün bu çadırın yolunu tuttuğunu söyledi. Uslu, "Asla vazgeçmeyeceğim inşallah Allah’ın izniyle, devletimizin gücüyle çocuklarımızı alacağız, umutluyuz bu barış inşallah olacak hepimiz çocuklarımızı alıp eve gideceğiz. Çok sıcak, şeker ve tansiyon hastasıyım buna rağmen ben yine de asla vazgeçmeyeceğim. Gerekirse karton, şemsiye başımın üstünde tutup geleceğim. Tüm çocuklara sesleniyorum. Gelin ailelerinize teslim olun. Çok da yoruluyoruz ama bu ciğerdir, vazgeçmeyeceğiz. Sizi almadan hep burada oturacağız" dedi.


Ayten Elhaman, oğlu Bayram için 6 yıldır HDP il binası önünde olduğunu ifade etti. Elhaman, "Sıcaklarda da yılmadık, buradayız. Evlatlarımızı almadan gitmeyeceğiz. Biz, ilk önce Allah’tan umudumuzu kesmiyoruz. Önce Allah’ımıza sonra devletimize güveniyoruz. İnşallah çocuklarımız silahları bırakır gelir" diye konuştu.


Mehmet Aydın’ın babası Nihat Aydın ise, yaklaşık 42 derece sıcaklık olmasına rağmen yaşlarına bakmadan gelip çocukları için burada nöbet tuttuklarını kaydetti. Aydın, "Umutla yollarını gözlüyoruz. Her anne, baba gibi içimiz kan ağlıyor. İstiyoruz ki bir an önce evlatlarımıza kavuşalım. Evlatlarımızı almadan asla ve asla çadırı terk etmeyeceğiz" şeklinde konuştu.



Diyarbakır anneleri kavurucu sıcaklara rağmen evlat nöbetine devam ediyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Cinayet şüphelisi kovalamaca sonucu yakalandı Antalya’da komşu esnaflar arasında çıkan tartışma sonrası 1 kişinin hayatını kaybettiği 2 kişinin ise ağır yaralandığı olayın şüphelisi kovalamaca sonucu yakalandı. Kepez ilçesi Yeni Emek Mahallesi Şelale Caddesi’nde önceki gün meydana gelen olayda oto yıkama işi yapan Mustafa O. (41) ile market işletmecisi yan dükkanda market işleten Mustafa Deveci (51) arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıkmış, tartışmanın büyümesi üzerine Mustafa O. yanındaki silahla markette oturan Mustafa Deveci (22), Şevket Deveci (24) ve Mustafa Deveci’ye (51) ateş açmıştı. İhbarla olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edilirken, yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. 22 yaşındaki genç hayatını kaybetmişti Kavgada Mustafa O.’nun silahından çıkan kurşunlarla göğsünden vurulan 22 yaşındaki Mustafa Deveci kaldırıldığı hastanede doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olayda ağır yaralanan amca Mustafa Deveci ve Şevket Deveci’nin hastanedeki tedavileri devam ederken, olayın ardından otomobiliyle kaçan olayın şüphelisini yakalamak için ekipler çalışma başlattı. Akşam 21.30 sıralarında Kepez ilçesinde rutin devriye görevi yapan polis ekipleri şüphelendikleri bir kişiyi durdurmak istedi. Kovalamaca ile yakalandı Polisin ’dur’ ihtarına uymayarak yaya olarak kaçan kişi ekiplerin kısa süreli kovalamacası sonucu yakalandı. Yapılan kontrollerde yakalanan şahsın 16 Mart tarihinde Yeni Emek Mahallesi Şelale Caddesi’nde çıkan silahlı kavgada 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayın firari şüphelisi Mustafa O. (41) olduğu tespit edildi. Devriye ekipleri tarafından gözaltına alınan cinayet şüphelisi Cinayet Büro Amirliği ekiplerine teslim edilirken Mustafa O. ’nun emniyetteki işlemleri sürüyor.