KÜLTÜR SANAT - 18 Kasım 2025 Salı 15:44

Diyarbakır’da "7. Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı"

A
A
A
Diyarbakır’da "7. Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı"

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen, 60 ilden 172 firmanın katıldığı 7. Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı’nın açılışı gerçekleştirildi.


Açılış konuşması yapan DTSO Başkanı Mehmet Kaya, 60 ilden 172 tane firmanın kentlerinin ürünlerini sergileyeceğini söyledi. Gelecek olan ziyaretçilere ürünlerin tanıtılacağını belirten Kaya, "Oda olarak düzenliyoruz ama her zaman yerel yönetimlerimizi, valiliğimiz yanımızda görüyoruz. Bu da bize bu fuarlara daha iyi bir şekilde düzenleme olanağı sağlıyor. Gastronomi fuarı sadece sergi fuarı değil. Aynı zamanda bunun içerisinde birçok ürünü katmazsanız istediğiniz başarıyı yakalama şansınız zayıf" dedi.


Fuar 6 gün boyunca açık kalacak.


Fuarın açılış törenine, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zerrin Türk, Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdürü Adil Alan, yerel yönetim temsilcileri ve firma yöneticileri katıldı.



Diyarbakır’da "7. Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Sultanhisar Belediye Başkanı Yıldırımkaya: "Çocuklara telefon değil, fırsat verelim" Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya çocukların sporla buluşturulmasının önemine dikkat çekerek, gelişen teknolojinin çocukları ekranlara hapsettiği günümüzde sporun artık bir tercih değil sorumluluk olduğunu vurguladı. Başkan Yıldırımkaya, "Çocuklara telefon değil, fırsat verelim" dedi. Yağdere halı sahasında çocuklarla bir araya gelen Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya sahada geçirilen zamanın çocukların gelişimine büyük katkı sağladığını ifade etti. Sporla iç içe büyüyen çocukların hem fiziksel hem de sosyal açıdan daha güçlü bireyler olduğuna dikkat çeken Yıldırımkaya, "Enerjisini sahada atan, takım ruhunu öğrenen çocuklar hayata daha sağlam tutunur, kötü alışkanlıklardan uzak durur" dedi. Son dönemde yaşanan ve eğitim kurumlarını hedef alan şiddet olaylarının toplumda derin üzüntü oluşturduğunu belirten Yıldırımkaya, bu tür olayların çocukların doğru yönlendirilmesinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koyduğunu söyledi. Çözümün çocukları yalnız bırakmamak ve onları doğru ortamlara yönlendirmekten geçtiğini dile getiren Yıldırımkaya, "Çocuklarımızın hayatına spor, disiplin ve değer katmalıyız. Bir çocuğun eline sadece telefon vermek yerine, spor yapabileceği imkânlar sunduğumuzda onun sadece bugününü değil, geleceğini de şekillendirmiş oluruz" ifadelerini kullandı.