GÜNDEM - 10 Kasım 2025 Pazartesi 16:24

Diyarbakır’da "Maziden Atiye" programı düzenlendi

A
A
A
Diyarbakır’da "Maziden Atiye" programı düzenlendi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle gerçekleştirilen "Maziden Atiye" programı 14 ilden toplam 51 kız öğrenci başladı. Programın 9-15 Kasım tarihleri arasında devam edeceği belirtildi.


Şehit ve gazi kızlarının katılımıyla gerçekleşen programda Diyarbakır’ın tarihi yerleri ve gastronomisi tanıtıldı. Diyarbakır Devegeçidi Sosyal Tesislerinde yapılan programa İl Milli Eğitim Müdürü Salih Sadoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Aydın Polat, kurum amirleri ve 14 ilden gelen toplam 51 kız öğrenci ve öğretmenleri katıldı.


İstiklal Marşı ve Kuran’ı Kerim tilavetinden sonra açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Aydın Polat, özel programın Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğiyle ülkenin farklı illerinden gelen şehit ve gazi çocuklarına milli, manevi ve evrensel değerler doğrultusunda gelişimlerini desteklemek amacıyla hazırlandığını söyledi. Polat, "Şehit ve gazilerimiz, bu vatanın bağımsızlığı ve bütünlüğü uğruna canlarını ortaya koyan en yüce kahramanlarımızdır. Onların bize emaneti olan kıymetli evlatlarımız ise gururumuz, umudumuz ve geleceğimizin teminatlarıdır. Bu bilinçle çocuklarımıza hem akademik hem de duygusal gelişimlerine katkı sunmak, onlara güçlü bir gelecek sunmak, ufuk kazandırmak hepimizin ortak sorumluluğudur. Diyarbakır olarak bu anlamlı programa ev sahipliği yapmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu belirtmek isterim" dedi.


İl Milli Eğitim Müdürü Salih Sadoğlu ise yaptığı konuşmada, öğrencilerin kendilerine bir hafta boyunca misafir olacağını söyledi. Sadoğlu, "Sizleri Diyarbakır’da en iyi şekilde ağırlamaya çalışacağız. Bu bir hafta içerisinde sosyal, kültürel, sanatsal, sportif faaliyetler gerçekleştireceksiniz. Burada bütün mekanlar sizler için hazır" ifadelerini kullandı.


Gaziantep’ten etkinliğe katılan Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmeni Elif Öztürk, bu projede daha önce de Ahlat programında yer aldığını aktardı. Öztürk, "Şimdi Diyarbakır programında da 14 ilden gelen öğrencilerimizle birlikte, dün çok güzel tanışma, kaynaşma etkinlikleri yaptık. Medeniyet şehirlerinden bir tanesi olan Diyarbakır’da çok heyecanlıyız. Bizi çok güzel çalışma programları bekliyor, akademisyenlerimizin çalışmaları için buradayız. Gezdiğimiz yerlerden sonrasında tekrar bu çalışma alanımıza gelip burada atölyeler yapacağız. Toplam 51 öğrenciyle birlikte bir hafta burada birlikte olacağız" şeklinde konuştu.


Bitlis’ten Diyarbakır’a gelen Gönül Çelik, etkinlikten dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerini iletti. Çelik, "Farklı şehirlerden gelen birçok arkadaşımla ortak paydada buluşmak benim ufkumu aydınlattı. İlk defa Diyarbakır’a geliyorum heyecanlıyım. Birçok tarihi yerleri gördük. Böylelikle ülkemizin ne kadar gelişmiş olduğunu görüyorum. Tarihi, kültürlerini tekrardan görmüş oluyorum" dedi.


İstanbul’dan gelen Ecrin Nisa Şirin ise, ilk defa Diyarbakır’a geldiğini söyledi. Şirin, "Daha ilk günden arkadaşlarım oldu Batman’dan, Diyarbakır’dan. Çok mutluyum onun için heyecanlıyım. Yeni yerleri gezeceğim için de heyecanlıyım" diye konuştu.


Toplu fotoğraf çeken öğrenci ve öğretmenler Diyarbakır’ı gezmek için yola çıktı.



Diyarbakır’da "Maziden Atiye" programı düzenlendi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Kaza sonrası sürücü kaçtı, yaşlı çift geldi: Polisi ikna etmek için dakikalarca dil döktüler Kırıkkale’de takla atarak şarampole devrilen otomobilin sürücüsü, kaza sonrası kayıplara karıştı. Kazanın ardından olay yerine eşiyle birlikte gelen bir vatandaş ise aracı kendisinin kullandığını öne sürdü. Dakikalarca dil döken yaşlı çift, polis ekiplerini ikna etmeye çalıştı. Kaza, gece saatlerinde Kırıkkale-Ankara karayolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 71 AEP 662 plakalı Hyundai marka otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Takla atan otomobil, şarampole devrildi. İhbar üzerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler, araçta yaptıkları incelemede alkol şişeleriyle karşılaştı. Sürücünün ise kazanın ardından olay yerinden kaçtığını belirledi. Kazanın ardından eşiyle birlikte olay yerine gelen bir vatandaş, aracı kendisinin kullandığını iddia etti. Panik yaptığı için olay yerinden ayrıldığını söyleyen vatandaş, "Vallahi ben sürüyordum arabayı. Tansiyonum yükseldi. Arabanın anahtarı da bende. Beni araçtan başkaları çıkarttı. Korktum, panik yaptım. Beni başkaları eve götürdü, hanımı aldım geldim" diyerek kendini savundu. "Siz bize inanmıyorsunuz, biz de size söylemiyoruz" Polis ekipleri, araçta bulunan alkol şişeleriyle ilgili de yaşlı çifte soru yöneltti. Vatandaş, alkol şişelerinin araca daha önce konulmuş olabileceğini öne sürdü. Dakikalarca polis ekiplerine kazayı kendilerinin yaptığını anlatmaya çalışan çift, ekipleri ikna edemedi. Polis ekiplerinin araç sahibinin ismini sorması üzerine kadının, "Siz bize inanmıyorsunuz, biz de size söylemiyoruz" sözleri dikkat çekti. Kaza yaptığını öne süren kişinin üzerinde belirgin yara izine rastlanmaması da ekiplerin şüphesini artırdı. Bu sırada fenalaşan kadın için olay yerine sağlık ekipleri çağrıldı. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından kadın, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Şarampole devrilen otomobil, yapılan incelemenin ardından bulunduğu yerden kaldırılarak otoparka çekildi. Polis ekipleri, kazanın gerçek sürücüsünün belirlenmesi için çalışma başlattı. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.