EKONOMİ - 24 Nisan 2026 Cuma 10:41

Diyarbakır’da Mezopotamya Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na yoğun ilgi

A
A
A
Diyarbakır’da Mezopotamya Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na yoğun ilgi

Diyarbakır’da düzenlenen 17. Mezopotamya Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk, Süt Endüstrisi ve Veterinerlik Fuarı, ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.


Diyarbakır Mezopotamya Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde 21 Nisan’da başlayan 17. Mezopotamya Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk, Süt Endüstrisi ve Veterinerlik Fuarı’nda 300 marka ve 120 firma stant açtı. İki bölümden oluşan fuarın gıda kısmında kahvaltılık ürünler, soslar ile çeşitli yiyecek ve içecekler yer alırken, tarım bölümünde traktörler, tarım dronları ve tarla ekipmanları sergileniyor. Geçen yıl 126 bin kişinin ziyaret ettiği fuara bu yıl 185 binden fazla kişinin katılması bekleniyor.


Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Erdal Avşar, fuarla ilgili yaptığı açıklamada, "Amacımız, tarımın daha da gelişmesi ve çiftçilerimizin teknolojiyle buluşmasını sağlamak. Özellikle dron teknolojileri ve traktörlere entegre edilen yeni sistemler fuarımızda dikkat çekiyor. Toplamda 300 marka ve 120 firmanın katılımıyla fuarımız gerçekleşiyor. Bu yıl yağışların bol olduğu bir dönemden geçiyoruz. Umarım fuarımızla birlikte çok daha verimli bir yıl olur. Geçtiğimiz yıl fuarımızı 126 bin ziyaretçi ziyaret etti. Bu yıl ise 180 bin ziyaretçi bekliyoruz. Fuarımızın başta çiftçilerimiz olmak üzere, üreticilerimiz ve tarım sektöründe faaliyet gösteren tüm firmalar için hayırlı olmasını diliyorum. Tüm bölge insanını, özellikle Diyarbakırlı hemşehrilerimizi fuarımıza davet ediyoruz. Fuarımız 21-25 Nisan tarihleri arasında her gün sabah 09.00’dan akşam 17.00’ye kadar ziyaretçilere açıktır" dedi.



Diyarbakır’da Mezopotamya Tarım ve Hayvancılık Fuarı’na yoğun ilgi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Niğde 15 okuldan 230 öğrenci 115 fidanı toprakla buluşturdu Niğde’de; İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen eTwinning projesi kapsamında hatıra ormanı oluşturuldu. Kent Ormanı’nda gerçekleşen etkinlikte 15 okuldan 230 öğrenci, öğretmenleriyle birlikte 115 fidanı toprakla buluşturdu. Öğrencilerin çevre bilincini geliştirmek amacıyla hayata geçirilen proje kapsamında düzenlenen etkinlik, farklı eğitim kademelerinden öğrencileri bir araya getirdi. Okul öncesinden üniversiteye kadar geniş bir katılımın sağlandığı etkinlikte öğrenciler, doğayla iç içe vakit geçirerek hem çevreye katkı sundu hem de farkındalık kazandı. Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Elif Özbek etkinlikte yaptığı açıklamada, eğitim faaliyetlerinin sadece akademik başarıyla sınırlı olmadığını vurgulayarak; "Biz bu yılki projemize başlarken ‘Yeşil Vatan’ dedik. Doğayı korumak, geliştirmek ve yeşillendirmek amacıyla birçok çalışmayı hayata geçiriyoruz. Farklı kademelerden öğrencilerimizle birlikte yürüttüğümüz bu çalışmaların, onların çok yönlü gelişimine katkı sağlayacağına inanıyoruz. Amacımız; doğayı seven, çevresine duyarlı ve bilinçli bireyler yetiştirmek" dedi. Özbek; öğrencilerin sosyal ve çevresel farkındalıklarının artırılmasının önemine dikkat çekerek, etkinlikte emeği geçen öğretmenlere teşekkür etti, katılım sağlayan öğrencileri ise tebrik etti. YEĞİTEK eTwinning İl Koordinatörlüğü tarafından yürütülen projeye ilişkin değerlendirmede bulunan proje koordinatörü Nuran Korkmaz ise eTwinning projelerinin öğrencilere önemli kazanımlar sağladığını belirtti. Korkmaz; "eTwinning projeleri sayesinde öğrencilerimiz uluslararası iş birliği, dayanışma ve çevreye duyarlılık gibi değerleri yaşayarak öğreniyor. Dikilen her fidan, daha bilinçli, daha duyarlı ve şiddetten uzak bir neslin yetişmesine katkı sunuyor. Bu etkinlik yalnızca bir fidan dikimi değil, aynı zamanda öğrencilerin doğayla bağ kurmalarını ve ilgi alanlarını keşfetmelerini sağlayan bütüncül bir eğitim yaklaşımının parçasıdır" ifadelerini kullandı.