KÜLTÜR SANAT - 03 Mayıs 2025 Cumartesi 18:06

Diyarbakır’da ‘Öğretmen Renkleri’ resim sergisi açıldı

A
A
A
Diyarbakır’da ‘Öğretmen Renkleri’ resim sergisi açıldı

Diyarbakır’da ‘Öğretmen Renkleri’ temalı resim sergisi açıldı.


Ceylan Karavil Park AVM’de Kayapınar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen sergiye Kayapınar İlçe Milli Eğitim Müdürü Kayahan Subaşı, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı. Subaşı, 15 resim öğretmeni ve 30 civarında da diğer branşlardan öğretmenlerin el emeği göz nuru resim çalışmalarını sergilediklerini söyledi. Subaşı, "Etkinliğimiz 2 gün sürecek. Öğretmenler kendi eserlerini sergiliyor. Biz bu eserlerin halkımızla da buluşmasını istiyorduk, bu sergimiz buna vesile oldu. Çok büyük bir emek var öğretmenlerimiz bu vesileyle kendi sanatlarını daha da ileriye taşıma fırsatı buldu’’ dedi.


Kayapınar İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcı Zülfü Özkan ise "Buradaki amacın eğitimin salt akademik başarıdan ibaret olmadığı bunun yanında sosyal, sportif, sanatsal faaliyetlerin de önemli olduğunu göstermek. Bu amaçla bizde Kayapınar ilçemizin güzide sanat sergisini açtık" diye konuştu.


Sergiden sorumlu Kayapınar İlçe Halk Eğitim Merkezinde görev yapan resim öğretmeni Mehmet Altuntaş da, "Amaç sanata duyarlı olan, resimle uğraşan öğretmen arkadaşlarımızın çalışmalarını böyle bir mekanda sergileyip halkımıza tanıtmak ve diğer arkadaşlarımızı da buna teşvik etmek. Sergimiz 2 gün sürecek cumartesi, pazar günleri açık olacak. 57 tane eserimiz bulunuyor. Öğretmen katılımı var. Çalışmalara kimisi yağlı boya, akrilik boya, karışık teknik ile rölyef çalışmalarda mevcut. Bu şekilde çalışmalarımızı halkımıza tanıtmaya çalışıyoruz ve halkımızın da gelip gezmesini bekliyoruz" şeklinde konuştu.


Sergiye katılan Diclekent Ortaokulu teknoloji tasarım öğretmeni Gazal Karlı ise bu sergiye atık malzemelerle çalıştıklarını söyledi. Karlı, "Atık malzemelerinizi önce beyaz tutkalla yapıştırıp üzerine siyah boya akrilik boya sürdükten sonra da yaldız boyayla en son şeklini verdik. Burada amacımız atık malzemelerle sanat ortaya çıkarmak. İlgi güzel ben daha önce de katılmıştım bayağı ilgi var, Öğrencilerimiz de velilerimiz de gelecekler öğretmenlerin farklı branşlardaki öğretmenlerin de sergiye katılmaları ayrıca güzel" dedi.


3-4 Mayısta saat 11.00 ile 22.00 arasında Ceylan Karavil Park AVM’de vatandaşa açık olan sergide 15 öğretmenin 57 eseri sergileniyor.



Diyarbakır’da ‘Öğretmen Renkleri’ resim sergisi açıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Hakkari Çığla kapanan yolda mahsur kalan 100 kişi köyde misafir edildi Hakkari-Van kara yolunda çığ düşmesi sonucu yolda mahsur kalan yaklaşık 100 kişi Çanaklı köyünde misafir edildi. Hakkari’de etkisini sürdüren yoğun kar yağışı ve çığ tehlikesi, kentte hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Hakkari-Van kara yolu üzerindeki Çanaklı köyü yakınlarında meydana gelen çığ düşmesi nedeniyle sürücüler zor anlar yaşadı. Çığ tehlikesini fark eden sürücüler, araçlarını yol kenarında bırakarak Çanaklı köyüne sığındı. Yol kenarına terk edilen iki aracın üzerine ise çığ düştü. İhbar üzerine iki kişinin geri dönmediği bilgisi alan Çanaklı köyü gençlerinden Sevkan Adıyaman, Rıdvan Adıyaman, Menaf Adıyaman ve Burhan Berk, çığın düştüğü bölgeye giderek mahsur kalan iki kişiyi kurtardı. Kurtarılan vatandaşlar köy evlerinde misafir edildi. Çanaklı köyü gençleri yaptıkları açıklamada, "Köyümüze yaklaşık 2 kilometre mesafedeki kara yoluna çok sayıda çığ indi. Yaklaşık 40 araç mahsur kaldı. İki kişinin dönmediği bilgisi üzerine bölgeye giderek onları kurtardık ve evlerimizde misafir ettik. Şu anda yaklaşık 100 kişi köy evlerinde misafir ediliyor. Çığ tehlikesi devam ettiği için ekiplerin yolu açması oldukça riskli" ifadelerini kullandı. Mahsur kalan yolcular ise yaklaşık 5 saat boyunca yolda kaldıklarını belirterek, misafirperverliklerinden dolayı başta Çanaklı köyü olmak üzere çevre köy halkına teşekkür etti. Çanaklı köyü gençlerinin sergilediği örnek davranış, yolcular tarafından takdirle karşılandı.