ASAYİŞ - 22 Temmuz 2021 Perşembe 15:41

Diyarbakır’da yüksek hava sıcaklığında korona virüse davetiye

A
A
A
Diyarbakır’da yüksek hava sıcaklığında korona virüse davetiye

Diyarbakır’da yüksek hava sıcaklığı etkisini gün geçtikçe göstermeye devam ederken, Sur ilçesinde bulunan ve çocukların uğrak mekanı haline gelen tarihi Anzele parkında bulunan süs havuzları, bayram gününde de doldu taştı.

Diyarbakır’da yüksek hava sıcaklığı etkisini gün geçtikçe göstermeye devam ederken, Sur ilçesinde bulunan ve çocukların uğrak mekanı haline gelen tarihi Anzele parkında bulunan süs havuzları, bayram gününde de doldu taştı. Korona virüs tedbirlerinin hiçe sayıldığı süs havuzlarında çocuklar tehlikeye aldırış etmeden serinlemeye çalıştı.


Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde bulunan ve çocukların uğrak mekanı haline gelen tarihi Anzele parkında bulunan süs havuzları, yüksek hava sıcaklığı bahanesiyle bayram günüde doldu taştı.



Önce yüzdüler, sonra güneşlendiler


Hava sıcaklığının 40 derecenin altına düşmediği Diyarbakır’da evlerinde duramayan bazı çocuklar aileleriyle yüzmeye gelirken, bazı çocuklar ise kendi başlarına süs havuzunda tehlikeye aldırış etmeden yüzdü. Çocukların tehlikeli olmasına rağmen suya atladığı görülürken, havuzdan çıkan bazı çocuklar beton zemine uzanıp, güneşlendi.


Süs havuzunda serinlemeye çalışan 12 yaşındaki Abdullah Kurt, “Yüksek hava sıcaklığından dolayı sokakta canımız sıkılıyordu. Bende arkadaşlarımla birlikte geldim burada yüzüyorum. Korona var ama serinlemek için yine de yüzüyoruz" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Başkan Ünlü’den gece denetimi Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, denetimlerini sürdürüyor. Dün Kale bölgesi, Otogar ve mahalle ziyaretleri yapan Ünlü’nün son durağı Kapalı Çarşı oldu. Gece yarısı Kapalı Çarşı’ya giden Ünlü, sıkıntıları yerinde inceledi. Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, ziyaretçi kabullerinin yanı sıra inceleme ve denetim için mahalle ziyaretlerine de devam ediyor. Gününün büyük bir kısmını dışarıda geçirmeye çalışan Ünlü, gece geç saatlere kadar denetimler gerçekleştiriyor. Başkan Ünlü 7 Mayıs Salı günü akşama doğru denetimler gerçekleştirdi. Birim amirlerinin de hazır bulunduğu ilk ziyaret tarihi Kaleiçi bölgesi oldu. Kale sokaklarını gezen ve yapılması gerekenlerle ilgili denetimlerde bulunan Ünlü, “Marmaris’in kalbi sayılan, ilçemizin geçmişine tanıklık eden bu güzel sokakların birer cazibe merkezi haline gelmesi için yapılacak iyileştirme çalışmalarıyla ilgili değerlendirmeler yaptık. Söz verdiğimiz gibi, Marmaris’imizin her noktasında diğer kurumlarla da ortak hareket ederek gereken tüm çalışmaları yapacak, ilçemizi hak ettiği yere getireceğiz” dedi. Başkan Acar Ünlü ve beraberindekiler daha sonra Marmaris Otogarı’na geçti. Muğla Büyükşehir Belediyesi yetkilileriyle birlikte Marmaris Otogarı’nda incelemelerde bulunan Ünlü, esnaf ve yolcularla görüştü. Başkan Ünlü, yaşanan aksaklıkların ve sorunların giderilmesi için iki belediyenin en kısa sürede ortak çalışma yapacağını dile getirdi. Ünlü’nün üçüncü durağı ise Armutalan ve Camiavlu Mahalleleri oldu. İlçenin nüfus açısından en yoğun mahalleleri arasında yer alan iki mahallede esnafı ve vatandaşları ziyaret eden Başkan Ünlü, mahallelerin sorunlarıyla ilgili ilk ağızdan bilgiler aldı; ilk etapta yapabilecekler konusunda bilgiler verdi. Gece geç saatlere kadar denetimlerine devam eden Başkan Ünlü’nün son noktası Kapalı Çarşı oldu. Esnafla görüşen Ünlü, “Birkaç hafta önce gündüz ziyaret ettiğimiz Kapalı Çarşı’da bu kez gece geç saatlerde denetimler gerçekleştirip, esnafımızla da görüşerek sorunları yerinde gördük. Kapalı Çarşı’ya çok önem veriyoruz. Her zaman esnafımızın yanında olacak; burayı ilçe ekonomisine ve nitelikli turizme katkı sağlayan bir yer haline getirmek için tüm gayretimizle çalışacağız” ifadelerini kullandı.