ASAYİŞ - 09 Kasım 2023 Perşembe 14:49

Evlat mücadelesindeki ailelerin nöbeti sürüyor

A
A
A
Evlat mücadelesindeki ailelerin nöbeti sürüyor

Çocuklarının terör örgütü PKK mensuplarınca kandırılarak dağa kaçırıldığını iddia eden Diyarbakır annelerinin evlat mücadelesi sürüyor.


3 Eylül 2019 tarihinde farklı kentlerden Diyarbakır’a gelerek HDP önündeki çadırda oturma eylemi başlatan ailelerin evlat nöbeti bin 529 gündür aralıksız devam ediyor.


Oğlu Aziz’in 8 yıl önce HDP aracılığıyla kandırılıp terör örgütüne teslim edildiğini ileri süren Güzide Demir, evladına ‘teslim ol’ çağrısında bulundu.


Evladını alana kadar HDP il binasının önünden bir yere ayrılmayacağını dile getiren Demir, “5 senedir biz bu çadırda evlatlarımız için oturma eylemimizi sürdürüyoruz. Çocuklarımız gelene kadar buradan bir yere gitmeyeceğiz. Benden ne istediler? Oğlumu bana geri versinler. HDP oğlumu kandırıp PKK’ya teslim etti. Orada oğlumu dağa, taşa mahkum ettiler. Oğlum Aziz, neredeysen gel güvenlik güçlerimize teslim ol. Teslim olan evlatlardan hiçbiri ceza almadı. Sen de gel teslim olan evlatların arasına katıl. 8 senedir senden haber alamıyorum. Artık bu hasret bitsin, gel evine” dedi.


İstanbul’dan çocuğu Fırat için Diyarbakır’a gelen Ziyamet Altunbey, evladının 17 yaşındayken ortalıktan kaybolduğunu söyledi.


Altunbey, “İstanbul’da oğlum fırında çalışıyordu. Evladım berbere gitti ve daha da geri gelmedi. Oğlum daha 17 yaşındaydı. Oğlum, artık gel. Bak hasta olmuşum. Baban ve kardeşlerin hepsi seni özledi. Oğlum gibisini daha dünyada görmemiştim. Kim kandırdı? Kim götürdü? Bilemiyoruz. Oğlum kaybolmasıyla ilgili her yere başvuruda bulunduk ama bulamadık” ifadelerinde bulundu.



Evlat mücadelesindeki ailelerin nöbeti sürüyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da elektronik atık ve teknoloji eğitimi için protokol imzalandı SAMSUN (İHA) – Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) arasında "Samsun Elektronik Atık Geri Kazanım Tesisi Projesi" ve "HUB Mesleki Teknoloji Eğitim Merkezi Fizibilitesi" için protokol imzalandı. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan ile Mehlika Dicle tarafından imzalanan protokolle, çevre dostu elektronik atık yönetimi ve nitelikli iş gücü yetiştirilmesine yönelik önemli adımlar atıldı. Başkan Halit Doğan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Samsun Elektronik Atık Geri Kazanım Tesisi Projesi" ve "HUB Mesleki Teknoloji Eğitim Merkezi Fizibilitesi" için imza protokollerini OKA Genel Sekreteri Mehlika Dicle ile birlikte gerçekleştirdiklerini belirtti. Elektronik atık yönetimine ilişkin hedeflerini paylaşan Doğan, "Hedefimiz; Samsun’da sürdürülebilir, çevreye duyarlı ve mevzuata uygun bir elektronik atık yönetim sistemi oluşturmak. Elektronik atıkların etkin şekilde toplanması, ayrıştırılması, geri dönüşümü ve bertarafını sağlayarak hem doğal kaynaklarımızı koruyacak hem de çevre kirliliğinin önüne geçeceğiz" ifadelerini kullandı. "HUB Mesleki Teknoloji Eğitim Merkezi" projesine de değinen Doğan, merkezin Samsun imalat sanayisinin katma değerli üretim, ihracat, yeşil dönüşüm ve dijital dönüşüm hedeflerine katkı sağlayacağını belirterek, nitelikli insan kaynağı yetiştirmeyi amaçladıklarını kaydetti.
Elazığ Cumhuriyet’le yaşıt Nazife nineye Anneler Günü sürprizi Elazığ’da yaşayan 103 yaşındaki Nazife Gül, Anneler Günü’nde evinde ziyaret edildi. Pastanın kesildiği anlamlı buluşmada Nazife nineye hediyeler takdim edilirken, hayır duası alındı. Elazığ’da hayatını sürdüren ve Türkiye Cumhuriyeti ile aynı yaşta olan 103 yaşındaki Nazife Gül, bu yıl özel bir Anneler Günü heyecanı yaşadı. Koca bir asra tanıklık eden Nazife nine için, Anneler Günü vesilesiyle özel bir ziyaret gerçekleştirildi. AK Parti Elazığ İl Başkanı Sencer Selmanoğlu ve beraberindeki heyet ile mahalle muhtarı Necati Karataş, Güneykent Mahallesi’nde ikamet eden Nazife Gül’ü evinde ziyaret etti. 6 Şubat depremleri sonrası evlerinin yıkılması sonucu Malatya’dan Elazığ’a gelip yerleşen asırlık çınar, bu anlamlı günde devletin ve teşkilatın sıcak ilgisiyle karşılandı. 7 çocuk ve 20 torun sahibi olan Nazife Gül için ziyaret esnasında Anneler Günü pastası kesildi. Başkan Selmanoğlu, ellerini öptüğü Nazife nineye hediyelerini takdim ederek bu özel gününü kutladı. "Zaman, ömür nasıl geldi ve geçti anlamadım" Hatırlanmanın mutluluğunu yaşadığını ve misafirlerine teşekkür ile dualar eden Nazife Gül "Allah hayırlı etsin. Allah sizi de annenize bağışlasın. Allah her zaman bu günlere çıkarsın. İmanla, Kur’an ile çıkarsın. Zaman, ömür nasıl geldi ve geçti anlamadım. Ben hep darda kalanları kurtardım, yedirdim. Hasta olanlara yardım ettim. Allah ne güç verdiyse onu yaptım. Cumhuriyet’in ilk zamanını hatırlıyorum, iyiydi" dedi. "Ne mutlu ki ona torununun torununu gördü" Annesinin torununun torununu gördüğünü ifade eden Mehmet Gül ise, "Ne mutlu ki ona torununun torununu gördü. İstanbul’dan torununun torunu geldi elini öpmeye. Çok da mutlu oldu. Allah işlerini, yüzlerini rast getirsin. O da çok mutlu oldu. Cumhuriyet kurulalı 103 yıl oldu. Annem de 103 yaşında. Aynı zamanda muhtarımız geldi. AK Parti İl Başkanımız da geldi. Annemin Anneler Günü’nü kutladılar. Çok mutlu oldu. Allah daima bu günleri nasip eylesin. Annemin 20 tane torunu var. En büyük abim 84 yaşında. İzmit’te yaşıyor kendisi. Sağlık durumu çok iyi annemin. Zekası yerinde, gözleri keskin. Düne kadar el işi yapıyordu. Çok zekidir. Bir gördüğünü bir daha unutmaz. Öyle bir insan" şeklinde konuştu. "Bizim için çok mutlu, onurlu ve güzel bir gün" Nazife nine ile yakından ilgilenen AK Parti Elazığ İl Başkanı Sencer Selmanoğlu ise "Sosyal politikalar başkanımız ve tanıtım medya başkanımızla birlikte bugün Nazife ninemizin elini öpüp hayır duasını almak için ona misafir olduk. Bizim için çok mutlu, onurlu ve güzel bir gün. Sonsuz karşılıksız sevgileri, merhametleri, fedakarlıkları ile toplumumuzun, ailelerimizin temel direği olan annelerimizin, başta da şehit annelerimiz olmak üzere her birinin Anneler Günü’nü kutluyorum. Rabbimden her birine, Nazife ninemiz de yine başta olmak üzere, sağlıklı, hayırlı, güzel ömürler diliyorum" diye konuştu.