GÜNDEM - 23 Mayıs 2024 Perşembe 11:24

Hani belediyesinden hizmet atağı

A
A
A
Hani belediyesinden hizmet atağı

Diyarbakır’ın Hani Belediyesi, ilçenin kırsal mahalleleri ve bağlantı yollarına 72 bin metrekare parke taşı döşemek için çalışmalara başladı.


Hani Belediye Başkanları Besile Narin ve Hamdullah Demir, Kırım Mahallesi Hacı İbrahim Küme Evlerinde parke taşı döşeme çalışmalarına katılarak, bizzat işçilik yaptı. Belediye meclis üyeleri ve çalışanları ile birlikte parke taşlarını döşeyen Belediye Başkanı Besile Narin, 50 bin metrekaresi kırsal mahalleler, 22 bin metrekaresi de kırsal mahallelerin bağlantı yolları olmak üzere toplamda 72 bin metrekarelik alana parke taşı örüleceğini söyledi. İlçede hizmet seferberliği başlattıklarını ifade eden Narin, “İlçemizde 5 yıllık yerel hizmet görevi bizlere devredildi. Meclis üyelerimiz ve muhtarlarımız ile birlikte kolları sıvadık. İlçemizin kalkınması ve eksikliklerinin giderilmesi adına ne gerekiyorsa yapacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Hiçbir kırsal mahallemiz parkesiz kalmayacak. Yarım kalan projeleri tamamlamak ve yeni projeleri ilçemizi hak ettiği yere getirmek için sahada olacağız” dedi.


Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bitlis Uzman Diyetisyen Kara’dan Kurban Bayramı uyarısı BİTLİS (İHA) –Bitlis’te Uzman Diyetisyen Halil Kara, Kurban Bayramı’nda dikkat edilmesi gereken konularda uyarılarda bulundu. Bitlis’in Tatvan ilçesinde Uzman Diyetisyen olarak çalışan Halil Kara, Kurban Bayramı’nda et tüketimi ve dikkat edilmesi gereken hususlar noktasında uyarılarda bulundu. Kurban etinin steril bir ortamda kesilmesini öneren Kara, kesilen kurban etinin de en az 12 saat bekletildikten sonra tüketilmesi gerektiğini söyledi. Kara, “Öncelikle besinin çiftlikten çatala serüveninin sağlıklı olarak korunabilmesi için kurban eti steril ortamda kesilmelidir. Kesilen etlerin yıkanması sakıncalı bir durum oluşturabilir. Etin ıslak kalması nem oranını arttıracağından dolayı bakteri üreme hızını arttırabilir. En iyi yöntem ise yıkamak yerine yüksek ısıda pişirme olacaktır. Kurban bayramında en sık yapılan hatalardan biri ise hemen sonrasında et tüketimi yapmaktır. Kesilen kurbanın eti minimum 12 saat dinlendirildikten sonra tüketilmelidir” dedi. “Kavurma yaparken kuyruk yağı veya tereyağı kullanmayın” Kavurma ve kırmızı etin öğle saatlerinde tercih edilmesi gerektiğinin altını çizen Kara, “Kırmızı et mutlaka ayran ve zeytinyağlı bir salata ile beraber tüketilmeli. Etli yemeklerin yanında pirinç veya makarna yerine daha çok bulgur ayran veya cacık tercih edilebilir. Geleneksel yemeğe dönüşen kavurma yapımında kuyruk yağı veya tereyağı eklemek yerine kendi yağında ve suyunda pişmesini beklemek daha sağlıklı olacaktır. Bunun yanında su tüketimi de önem arz etmektedir. Yetişkinlerde günlük su tüketimi bayramda da 2,5-3 litre civarında olmalıdır. Bayram ziyaretlerinde hamur işleri, çikolata ve ağır tatlılar yerine sütlü tatlılar tercih edilebilir. Yine aynı şekilde hazır meyve suyu ve gazlı içecekler yerine açık çay veya bitki çayları tercih edilmelidir. Yeterli ve dengeli beslenmeyi sağlamak için dört besin grubuna yer verilmelidir. Özellikle diyabetli bireylerin lifli gıdalar tüketmeye özen göstermesi gerekir. Alkol tüketiminden kaçınılmalıdır” ifadelerini kullandı.