ÇEVRE - 03 Ağustos 2022 Çarşamba 16:02

Karacadağ bölgesi sel baskınlarına karşı beton borularla korunuyor

A
A
A
Karacadağ bölgesi sel baskınlarına karşı beton borularla korunuyor

Diyarbakır’ın Bağlar Belediyesi, su taşkınları ve sel baskınlarına karşı Karacadağ bölgesindeki yerleşim yerlerine beton borular döşeyip menfez köprüler inşa etmeye devam ediyor.

Diyarbakır’ın Bağlar Belediyesi, su taşkınları ve sel baskınlarına karşı Karacadağ bölgesindeki yerleşim yerlerine beton borular döşeyip menfez köprüler inşa etmeye devam ediyor.


Bağlar Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Diyarbakır’ın en yüksek bölgesi olarak bilinen ve geçmiş dönemlerde yağışlı su taşkınlarından dolayı çeşitli sıkıntıların meydana geldiği Karacadağ bölgesindeki yerleşim yerlerine yönelik hizmetlerini sürdüren Bağlar Belediyesi, menfez köprü ve beton boru döşeme çalışmalarıyla önlem almaya devam ediyor.


Mahalle sakinlerinin talebi üzerine Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun talimatıyla bölgeye giden Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Ekince Mahallesi’nde menfez köprü inşa edip yerin altına beton borular döşeyerek sıkıntılara karşı önlem aldı. Bölgedeki çalışmalarını sürdüren Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, yeni yerleşim yerlerinin inşa edildiği Gömmetaş Mahallesi’nde 4 yeni yol çalışması gerçekleştirdi. Mahalle içi yolların devreye girmesiyle vatandaşların ulaşımda yaşadığı sıkıntılar çözüme kavuşturuldu.


Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, ihtiyaç duyulan bölgelerde yol ve üst yapı hizmetlerine kararlı bir şekilde devam edeceklerini ifade etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Bakan Tunç: “Filistin’in BM üyeliğinin Konseyi’nde tekrar görüşülmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır” Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, Filistin’in BM üyeliğinin Konseyi’nde tekrar görüşülmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır” dedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun Filistin’in BM’ye üyeliğinin tekrar görüşülmesini talep eden karar tasarısını kabul etmesinin ardından açıklama yaptı. Bakan Tunç, karar tasarısının özgür Filistin için önemli bir adım olduğunu değinerek, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun, Filistin’in BM üyeliğinin BM Güvenlik Konseyi’nde tekrar görüşülmesi ve gözlemci statüsünde olan Filistin’e bazı ilave haklar tanınmasını talep eden karar tasarısını kabul etmesi özgür Filistin için önemli bir adımdır. Ülkemizin yanı sıra 80’e yakın ülkenin ortak sunucusu olduğu karar tasarısının 143 evet oyuyla kabulü, Birleşmiş Milletler üyesi ülkelerin 7 Ekim’den bu yana işgalci İsrail tarafından soykırıma uğrayan Filistin’e desteğini göstermesi açısından önemlidir. 1967 sınırları temelinde bağımsız Filistin devletinin varlığı kabul edilmelidir. Filistin halkı kendi ata yurtlarında, insan onuruna yakışır şekilde yaşamalıdır” ifadelerine yer verdi. İsrail’in saldırılarının son bulması gerektiğini belirten Bakan Tunç, “Gazze ve Refah bölgesinde çocuk, kadın, sivil demeden 35 bin Filistinliyi öldüren, 78 binden fazla Filistinliyi yaralayan İşgalci İsrail’e karşı uluslararası mekanizmalar artık gereğini vakit kaybetmeden yapmalıdır. İnsan haklarını yok sayan, uluslararası hukuku görmezden gelen, savaş suçu işleyen ve soykırım yapan İsrail’in saldırıları son bulmalıdır. İsrailli yetkililer Uluslararası Ceza Mahkemesi huzuruna çıkarılmalı, gereken ceza verilmelidir. İşgalci İsrail Devletinin Uluslararası Adalet Divanınınca verilen tedbir kararına uyması sağlanmalıdır. Türkiye olarak, Filistinli kardeşlerimizin haklı davalarında yanlarında olmaya, dünyada adaleti ve hakkaniyeti savunmaya devam edeceğiz” ifadeleri kullanıldı.