EĞİTİM - 12 Eylül 2025 Cuma 22:05

Okulun ağır hasarlı olduğu ortaya çıktı, eğitimin başlamasına 2 gün kala öğrenciler başka okula nakledildi

A
A
A

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde bulunan Şehitlik İlkokulu’nun, yeni eğitim öğretim yılının açılmasına iki gün kala ağır hasarlı olduğu ve yıkılacağı belirtildi. Öğrenciler yaklaşık 6 kilometre uzaklıktaki başka bir okula yönlendirildi.

Yeni eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte birçok veli ve öğrenciyi tatlı bir heyecan sararken bazı veli ve öğrenciler de yaşadıkları olumsuzluklar karşısında ne yapacağını şaşırdı. Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde bulunan Şehitlik İlkokulu, eğitim öğretim döneminin başlamasından 2 gün önce ağır hasarlı olduğu ve yıkılacağı velilere bildirildi. Burada eğitim gören öğrenciler de 6 kilometre uzaklıktaki Katip Çelebi İlkokulu’na yönlendirildi.

Okulun ağır hasarlı olduğu ortaya çıktı, eğitimin başlamasına 2 gün kala öğrenciler başka okula nakledildi

Velilerden Sertip Arslan, okulların açılmasına 2 gün kala Şehitlik İlkokulu’nun yıkılacağını öğrendiklerini söyledi. Arslan, "Çocuklarımızı Katip Çelebi İlkokulu’na yönlendirdiler. Şimdi büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Öncelikle servis sorunumuz var. Çocuklarımız yaklaşık 5 kilometrelik yolu yürümek zorunda kalıyor. Özel servis tutmaya çalışıyoruz ama ücretler çok yüksek. Çoğu aile servis ücreti ödeyemeyecek durumda. Okul zaten kalabalıktı, bizim öğrenciler de eklenince kapasite iyice aşıldı. Giriş çıkışlar tek kapıdan yapılıyor, bu da güvenlik açısından endişe verici. Biz sadece çocuklarımızın güvenli, sağlıklı ve ulaşımı kolay bir okulda eğitim görmesini istiyoruz" dedi.

Okulun ağır hasarlı olduğu ortaya çıktı, eğitimin başlamasına 2 gün kala öğrenciler başka okula nakledildi

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise "Şehitlik İlkokulu ile Katip Çelebi İlkokul arasındaki mesafe 1.3 kilometredir. Öğrencilerin ücretsiz olarak devlet tarafından taşınması hususu Milli Eğitim Bakanlığı Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliği kapsamında mümkün değildir. İsteyen öğrencilerin özel servisler aracılığı taşınması konusunda da okul yönetimi yasal süreci başlatmış olup, en kısa zamanda süreç sonuçlandırılacaktır. Öğrenci giriş çıkışlarının tek kapıdan yapılması ise raylı kapının arızalı olmasından kaynaklı olup, arıza giderilerek yarından itibaren raylı kapı da açılacaktır" şeklinde açıklama yaptı.

Mehmet Ali Kaya

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Adana’da bir genç elindeki kolonya şişesiyle dehşet saçtı: "Kendimi ve evi yakacağım" Adana’da bir genç, eline aldığı kolonya şişesiyle "Kendimi ve evi yakacağım" diyerek balkondan bağırınca mahallede panik yaşandı. Polis ve itfaiye ekipleri sevk edilirken genç, yaklaşık 4 saatlik çalışma sonucu ikna edilerek evden çıkartıldı. Olay, merkez Çukurova ilçesi’ne bağlı Huzurevleri Mahallesi 77173 Sokak’taki 15 katlı bir apartmanın 9’uncu katında meydana geldi. İddiaya göre, madde etkisinde olduğu öne sürülen E.A. (25), eline aldığı kolonya şişesiyle kendisini ve evini yakacağını söyleyerek bağırmaya başladı. Durumu fark eden çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipleri görünce daha da sinirlenen genç, "Polis ve itfaiye gitmezse evi yakarım" diyerek balkondan tehditler savurdu. Polisleri istemediğini söyleyen genç, "Polisler gitsin, polisleri sevmiyorum" diye bağırdı. Olay yerine sevk edilen müzakereci polisler, E.A.‘yı kapıyı açması için ikna etmeye çalıştı. Bu sırada itfaiye ekipleri de merdivenle daireye girmeye çalışınca daha da sinirlenen E.A. "Polis ve itfaiye gitsin bir şey yapmayacağım. Zorla evime girmeye çalışıyorlar, hakkımda şikayet yok" diyerek bağırıp, tehditler savurdu. E.A., yaklaşık 4 saatin sonunda ikna edildi ve kapıyı açıp aşağı indi. E.A., ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. E.A.’nın daha önceden de evini yakmaya çalıştığı öğrenildi.