GÜNDEM - 12 Aralık 2025 Cuma 10:59

Sokak hayvanlarının sessiz kahramanı

A
A
A
Sokak hayvanlarının sessiz kahramanı

Diyarbakır’da yaşayan duyarlı bir vatandaş, hayatını sokak hayvanlarına adadı. Motosikletiyle kentteki lokantaları gezip atıkları toplayan hayvansever adam, sokak sokak gezip kedi ve köpekleri elleriyle besliyor.


Diyarbakır’da yaşayan Kadir Aydoğmuş, hafta içi çorap satarken, hafta sonları ise maç günlerinde su satarak geçimini sağlamaya çalışıyor. Bir yandan hayatın zorluklarıyla baş etmeye çalışan Aydoğmuş, bir yandan da sokak hayvanları için gecesini gündüzüne katıyor. ’Sokak canları besleme aracı’ yazısını astığı motosikletiyle kentteki lokantaları gezen Aydoğmuş, buradan topladığı atık yemekleri sokak hayvanlarına ulaştırıyor. Herhangi bir maddi kazanç elde etmemesine rağmen neredeyse günün yarısının kedi ve köpeklere ayıran Aydoğmuş, hayvanların karınlarını elleriyle doyurduktan sonra onlarla oyun oynamayı da ihmal etmiyor. Çorap ve su satarak kazandığı parayı da sokak hayvanları için harcayan Aydoğmuş, duyarlılığıyla herkese örnek oluyor.


Aydoğmuş, hafta sonları maçlara gidip su sattığını, hafta içlerinde ise çorap sattığını söyleyerek, "Boş zamanlarımda esnafı dolaşıyorum. Yemek artıklarını topluyorum. Allah hepsinden razı olsun, hiçbiri beni kırmıyor. Ben de yiyecekleri getirip sokak hayvanlarına dağıtıyorum. İlaçlarını alıyorum, elimden gelen ne varsa sokak hayvanları için yapıyorum. Onların canı sağ olsun. Kimseden de bir yardım talebim olmadı, olmuyor. Motosikletimle sokak sokak dolaşıyorum atık yemekleri hayvanlarımıza vermek için. Bu soğuk havalarda aç kalmasınlar. Hayvanlar Allah’ın sessiz kullarıdır. Lütfen onlara duyarlı olalım, toplatılmasınlar. Bazı yerlerde beslemeyi de yasakladılar. Onlara ben bakmazsam, sen bakmazsan kim bakacak? Biz ne diyoruz. Kısırlaştır, aşılat, yerinde yaşat. Amacımız budur. Lütfen bunlara duyarlı olalım" ifadelerinde bulundu.



Sokak hayvanlarının sessiz kahramanı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Vefatının 5. yılında Cemal Yeşilyurt anıldı Samsun’un tanınan isimlerinden merhum işadamı Cemal Yeşilyurt, vefatının 5. yıl dönümünde düzenlenen iftar programı ile anıldı. Bir otelde gerçekleştirilen anma programı, Büyük Cami İmamı Murat Ölmez’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programda konuşan Samsun İl Müftüsü Seyfullah Çakır, Cemal Yeşilyurt’un Samsun’a ve ülkeye önemli hizmetler sunduğunu belirterek, "Cemal Yeşilyurt büyüğümüz ilimize, bölgemize, ülkemize milli ve manevi anlamda hem dini hem de her alanda büyük hizmetlerde bulunmuş, ilimiz adına medarı iftiharlarımızdan olan bir iş insanıydı" ifadelerini kullandı. İftarın açılmasının ardından Cemal Yeşilyurt’un hayatını anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı. Program, İl Müftüsü Çakır’ın yaptığı dua ile sona erdi. Cemal Yeşilyurt’un ailesi ile sevenlerini bir araya getiren programa Samsun Valisi Orhan Tavlı, eski Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, MHP Samsun Milletvekili İlyas Topsakal, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, eski Milletvekili Fuat Köktaş, İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz ve Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın da katıldı. İş ve spor dünyasından da yoğun katılımın olduğu programda Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, MHP Samsun İl Başkanı Burhan Mucur ile Samsunspor yöneticileri Veysel Bilen ve Soner Soykan da yer alarak Hikmet, Fikret ve Mustafa Yeşilyurt ile Yeşilyurt ailesini yalnız bırakmadı.