YEREL HABERLER - 27 Nisan 2017 Perşembe 10:55

Düzce Üniversitesi Rektörü ögrenci temsilcileriyle bir araya geldi

A
A
A
Düzce Üniversitesi Rektörü ögrenci temsilcileriyle bir araya geldi

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof.

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Üniversitenin Öğrenci Konseyi Başkanlığı Üyeleri ve Fakülte, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullarındaki öğrenci temsilcileriyle bir araya geldi.


Rektörlük Çalıştay Salonu’nda düzenlenen programa; Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, Öğrenci İşleri Daire Başkanı Reşat Ekinci ve Öğrenci Konseyi Başkanı Gökhan Bilü katıldı.


Düzce Üniversitesi’nde kaldırılan bütünleme sınavları ve uygulanan eğitim sistemleriyle ilgili açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, bütünleme sınavlarının akademik bir bakış açısı içermediğini ve bütünleme sınavına kalan öğrencilerin dönem içerisinde verilen dersleri tam anlamıyla öğrenemediğini belirterek finallerde başarısız olan öğrencilerin, yaz okulunda o dersi tekrar almalarının kendileri açısından daha yararlı olacağının altını çizdi.


Öğrencilerin mağdur olmaması için başarısız olunan derslerin eğitimini bulundukları illerdeki üniversitelerden de alabileceklerini vurgulayan Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, amaçlarının öğrencilerin dersleri tam anlamıyla öğrendikten sonra mezun olmaları şeklinde açıkladı.


Sürekli gelişme adına eğitimin önemine dikkat çeken Prof. Dr. Çakar, zamanın yaş gözetmeksizin herkesin sürekli bir eğitim içerisinde olması gerektirdiğini ifade ederek Düzce Üniversitesi’nde “Eğitimcilerin Eğitimi” programıyla öğretim elemanlarının kurum içi eğitim aldıklarını dile getirdi.


Temsiliyetin önemine de değinen ve öğrenci arkadaşlarını temsil eden öğrencilerin kişisel düşünmemeleri gerektiğini dillendiren Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, öğrenci temsilcilerinin, eğitim gördükleri birimdeki öğrencilerin isteklerini kendilerine aktarmaları gerektiğini vurgulayarak sözlerini sonlandırdı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Kütahya Diriliş Spor Kulübü okçularından Türkiye üçüncülüğü Kütahya Diriliş Spor Kulübü’nün okçuları, Samsun’da düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda 12-13 yaş grubu minik erkekler kategorisinde üçüncülük elde etti. Samsun’da düzenlenen 41 ilden 94 kulüp ve 960 sporcunun katıldığı şampiyonada, 12-13 yaş grubu minik erkekler kategorisinde Eren Eşsiz, Emir İmren ve Mehmet Akif Ataş’tan oluşan Kütahya Diriliş Spor Kulübü ekibi, üçüncülük elde ederek büyük bir başarıya imza attı. Daha önce de hem salon hem açık hava şampiyonalarında takım ikinciliği elde eden minik erkekler takımı Türkiye geneli yapılan yarışmalarda iddiasını sürdürüyor. Kütahya Diriliş Gençlik ve Spor Kulübü, Türk Kültürünün bir parçası olan Geleneksel Türk Okçuluğunu tanıtarak yaygınlaşmasına ön ayak oluyor. Başarılı olan sporcular ile özel yarışma grupları oluşturularak Okul Sporlarına, Resmi Federasyon Yarışmalarına ve özel yarışmalara katılım sağlanıyor. Tüm kategorilerde 26 adet lisanslı sporcusu bulunan kulüp, 2022 yılından günümüze yarışmalarda Kütahya’yı temsil ediyor. Kulüp sporcuları bu sezon il çapında düzenlenen okul sporlarında 12 madalya, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın düzenlediği turnuvada ise 5 madalya ile adından söz ettiriyor. Kulüp antrenörlerinden Ramazan Mandıracı, alınan ödül sonrası yaptığı paylaşımda, “Gerçekten çok heyecanlı bir yarışma idi. Bizlere bu mutluluğu yaşatarak şehrimizi en iyi şekilde temsil eden sporcularımız başta olmak üzere ilk günden itibaren desteklerini ve güvenlerini hiç esirgemeyen velilerimize ve sporun destekçisi tüm bürokratlarımıza çok teşekkür ederim” İfadelerini kullandı.