POLİTİKA - 23 Haziran 2017 Cuma 21:59

Bakan Özlü, sanayi kuruluşlarına müjde verdi

A
A
A
Bakan Özlü, sanayi kuruluşlarına müjde verdi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, sanayi kuruluşlarına müjde verdi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, sanayi kuruluşlarına müjde verdi.


Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Düzce’nin Akçakoca ilçesinde düzenlenen iftar programına katıldı. İftar yemeği sonrasında yaptığı açıklamada Bakan Özlü, sanayicilerin özellikle Hafta sonları bulundukları il ve ilçe belediyelerinden aldıkları izin konusunu tamamen kaldırdıklarını belirterek, "Hafta sonu tatilinde çalışmak için fabrikaların, izin alması gerekiyordu Belediyelerden bu izin konusunu tamamen kaldırdık. İş yetiştirmek isteyen fabrikaların artık hafta sonları izin almaları gerekmiyor ve bunun için belediyelere bir para ödüyordu sanayiciler ve bunu da ödemeyecekler” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Çocuklarının büyüdüğü çay ocağında şimdi çocuklarının yardımcısı oldu Konya’da yaklaşık 23 senedir çaycılık yapan ve çocuklarını yanında büyütüp evlendiren 67 yaşındaki Adnan Uyan, çalışmayı çok sevdiğini belirtirken, şimdilerde ilerleyen yaşına rağmen çay ocağında çocuklarına yardım ediyor. Konya’da doğup büyüyen Adnan Uyan (67), 20 yıl önce tarihi İplikçi Camisinin arka sokağında çay ocağı açtı. 5 çocuğunu çay ocağında büyüten Uyan, şimdilerde ise 1 oğlu ve 2 torununa yardım etmek için her gün sabah erken saatlerde çay ocağını açıyor. Gelen müşterilerin siparişlerini alan Adnan Uyan, daha sonra elindeki telsizi ile torununa haber veriyor. Torunu ise siparişleri hazırlayıp müşterilere servis ediyor. Gücü yettiği sürece, ömrünün sonuna kadar mesleğini devam ettirmek isteyen Uyan, mesleğini çok sevdiğini ifade etti. “Çocuklarım beni hiç bırakmadı” Hayata esnaf olarak atıldığını ifade eden Adnan Uyan, “20-23 senedir çaycılık ile uğraşıyoruz. Burayı 2008 yılında açtım. Benim 4 oğlum, 1 de kızım var. Hepsi evlendirdim. 16-17 torunum var. Çocuklarım beni hiç bırakmadılar. Halen bir oğlumla birlikte çalışıyoruz. Tüm çocuklarımı bu işi yaparak büyüttüm. Burada evlendiler” dedi. “Buraya gelen öğrenciler okulları bitse de dayılarını terk etmez” Kahve ile çay ocağı arasındaki farkı anlatan ve kendilerinin çay ocağı işlettiğini anlatan Adnan Uyan, “Kahve ile çay ocağı arasında fark var. Biz çay ocağı işletiyoruz. Kahve dediğimiz zaman işin içine oyun girer. Bizim çay ocağında çay başta olmak üzere meyve suyu da sıkarız. Müşteri ne istiyorsa çocuklarım ile birlikte ona göre hizmet etme gayreti içindeyiz. Gençlerimiz dayı olarak tanırlar beni. Dayının yeri olarak bilirler. Üniversite ve lise öğrencileri olsun yıllardır buraya gelirler, giderler. Buraya gelen öğrenciler okulları da bitse dayılarını terk etmezler. Devamlı yolları düştüğü zaman da muhakkak çaylarını içerler. Sohbetlerimizi yaparız birlikte, dertlerimizi dinleriz. Onlar gelirler çaylarını içerler, ücretlerini öderler, dayıların da dualarını alırlar” şeklinde konuştu. “Burada çocuklarıma yardımcıyım” Çocuklarının patronu değil sadece yardımcısı olduğunu ifade eden Adnan Uyan, “Ben burada çocuklarıma yardımcıyım. Buraya geliyorum hem sohbet hem muhabbet hem vakit geçirme bakımından benim için çok güzel bir şey. Gelen dostlarımızla hasbihal ediyoruz. İnşallah ömrümüz yettiğince çalışır, gücümüz dermanımız kesilirse belki o zaman ticareti bırakırız. Çünkü ben işimi severek yapan bir insanım” diye konuştu.
Bursa Gürsu Belediyesi kadın çalıştayına hazırlanıyor Gürsu Belediyesi, kadının toplumdaki yerini güçlendirmek için bir çalıştay düzenlemeye hazırlanıyor. Gürsu Kaymakamlığı ile beraber düzenlenecek çalıştayın teması “Güçlü Kadın Güçlü Toplum” olarak belirlendi. Güçlü kadın güçlü toplum çalıştayı’na adrenalin park ev sahipliği yapacak Gürsu Belediyesi ve Gürsu Kaymakamlığı öncülüğünde düzenlenecek olan “Güçlü Kadın Güçlü Toplum” çalıştayı, Bursa ve Gürsu’daki kamu kurumları ve yetkililerini, sanayi temsilcilerini, sivil toplum kuruluşlarının yetkililerini, akademisyenleri ve kadın girişimcileri buluşturacak. Gürsu’da kadınların sosyo-ekonomik hayata aktif katılımlarını artırmak ve yaşama kalitesini iyileştirmek için ileriye dönük proje fikirlerini ve işbirliği mekanizmalarını belirlemek hedefiyle düzenlenecek çalıştayda Gürsu’da yaşayan kadınlara dönük somut veriler de ortaya konmuş olacak. Yeni teknolojilerin ve iş modellerinin kadınların sosyal ve ekonomik hayatlarına nasıl etki edecekleri belirlenecek. Ayrıca kadınları güçlendirecek birçok proje ve fikrin ortaya çıkmasına ve kurumlar arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesine de zemin hazırlanmış olacak. Gürsu Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü organizesinde ilerleyecek olan çalıştay, Gürsu Ericek Adrenalin Park’ta 8 Mayıs Çarşamba günü gerçekleşecek.