GENEL - 22 Mart 2019 Cuma 13:25

Tolunay ormanların yanlış kullanımından dolayı medeniyetler battı

A
A
A
Tolunay ormanların yanlış kullanımından dolayı medeniyetler battı

Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.

Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğanay Tolunay Ormanların tahrip edilmesinden dolayı batan medeniyetler olduğunun altını çizdi.


Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Haftası kapsamında gerçekleştireceği “Dünya Orman, Su ve Meteoroloji Günleri”nin ilkinde "Orman Ekosistemlerini Anlamak, Sevmek, Öğrenmek ve Öğretmek" konusunu ele aldı. İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğanay Tolunay’ın konuşmacı olarak katıldığı etkinliğe; Orman fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haldun Müderrisoğlu, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Necmi Aksoy ve Doç. Dr. Engin Eroğlu, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.


Orman Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte bilgi ve birikimlerini katılımcılarla paylaşan Prof. Dr. Doğanay Tolunay, sürdürülebilir bir yaşam için orman ekosisteminin önemine vurgu yaptı. Ormanların tahrip edilmesinden dolayı batan medeniyetler olduğunun altını çizen Prof. Dr. Tolunay, toplumların yerleşik hayata geçtikleri günden itibaren tarım alanları açmak için sürekli ormanların tahrip edildiğini, bunun sonucunda da orman eko sisteminin zarara uğradığını söyledi. Tarihin en eski yazılı destanı olan ve ölümsüzlüğü arayan Gılgamış Destanı’nda da ormanların ve ağaçların öneminin anlatıldığını katılımcılarla paylaşan Prof. Dr. Doğanay Tolunay, rivayete göre Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’daki Belgrat Ormanları için söylediği “Ormandan dal kesenin kolunu, ağaç kesenin başını keserim” sözünü hatırlatarak ormanların ne denli önemli olduğunu vurguladı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul 70. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri töreni yapıldı 70. Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri sahiplerini buldu. ‘2023 Yılının En İyileri’ ödül töreni, spor, sanat ve iş dünyasının önemli isimlerinin katılımıyla Volkswagen Arena’da gerçekleştirildi. “Türkiye’nin spordaki yükselişi çok daha uzun yıllar devam edecek” Törende Yılın Sporcusu Ödülü’nü milli voleybolcu Melissa Vargas’a takdim eden Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak yaptığı açıklamada, “70. yıl dile kolay. Bu büyük bir emeğin ve özverinin sonucu. Ben bu vesileyle bu güzel geleneği 70 yıl boyunca inşa eden, taşıyan ve bundan sonra sürdürecek olanlara minnetlerimi ve saygılarımı arz ediyorum. Spor; birleştiren, iyileştiren ve umut veren bir olgu. O yüzden sporun, sporcunun olduğu her alan bizler için çok özel ve bu özel gece her yıl olduğu gibi bu yıl da bizler için hem mutluluk dolu hem umut dolu. Türkiye her alanda olduğu gibi sporda da yükselen bir yıldız. İnanıyorum ki Türkiye’nin spordaki yükselişi çok ama çok daha uzun yıllar devam edecek ve her alanda Türkiye’yi, İstiklal Marşımızı ve ay-yıldızımızı gururla dalgalandıracak sporcularımız. Bu anlamda yeni başarılarla, yeni mutluluklarla her birimizi sevindirecekler” dedi. 2023’de Sporun En’leri şu şekilde: Gillette Yılın Futbolcusu: Mauro Icardi Gillette Venus Yılın Kadın Sporcusu: Buse Naz Çakıroğlu Yılın Çıkış Yapan Sporcusu: Arda Güler Yılın Paralimpik-Engelli Sporcusu/Takımı: Golbol Kadın Milli Takımı Yılın Antrenörü: Daniele Santarelli Yılın Takımı: A Milli Kadın Voleybol Takımı Yılın Sporcusu: Melissa Vargas Ariel ile Sporda Yılın En Temiz Hareketi Ödülü: Necla Güngör Kıragası Namık Sevik Ödülü: Gürcan Bilgiç Milka Yılın Kayak Sporcusu Ödülü: Rıfat Hamza Taş Adel/Faber-Castell Yılın İz Bırakan Sporcusu Ödülü: Aysu Türkoğlu Altınyıldız Classics Ödülü: Semih Kılıçsoy 7Days Eurolague Ödülü: Fenerbahçe Basketbol Takımı Erdoğan Demirören Büyük Ödülü: Türkiye Bisiklet Federasyonu