GENEL - 19 Kasım 2019 Salı 11:18

Bağımlılıkla mücadeleyi TBMM’de anlattı

A
A
A
Bağımlılıkla mücadeleyi TBMM’de anlattı

DÜZCE(İHA) – Düzce Üniversitesi bağımlılıkla mücadele merkezi deneyimlerini TBMM komisyonunda anlattı.

DÜZCE(İHA) – Düzce Üniversitesi bağımlılıkla mücadele merkezi deneyimlerini TBMM komisyonunda anlattı.


Düzce Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜBAM) Müdürü Öğretim Görevlisi Dilek Demirezen, Bilişim Teknolojileri Bağımlılığının Etkilerinin İncelenerek Olası Zararlarının Bertaraf Edilmesi ve Bu Teknolojilerin Kontrollü Kullanımının Sağlanması İçin Yapılması Gerekenlerin Saptanması Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu’nun, taslak raporunu görüşmek üzere Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne davet edildi.


Bilişim teknolojileri bağımlılığının etkilerinin incelenerek olası zararlarının bertaraf edilmesi ve bu teknolojilerin kontrollü kullanımının sağlanması için yapılması gerekenlerin saptanması amacıyla gerçekleştirilecek çalışmalarda, kamu idareleri, sivil toplum kuruluşları ve akademisyenler ile alanda uzman diğer yetkin kişilerin bilgisine başvurmak için Mayıs ayından itibaren 14 kez toplanan komisyonda DÜBAM Müdürü Öğretim Görevlisi Dilek Demirezen ve Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Oğuzhan Kendirli de sunum gerçekleştirdi. Komisyon, toplantılarda ve ilgili kurumlarla yapılan yazışmalar neticesinde elde edilen bilgiler ışığında sonuç ve önerilerin hayata geçirilmesi için bir kez daha bir araya geldi.


Komisyon Başkanı ve Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı’nın başkanlık yaptığı çalıştayda, komisyonun taslak raporu ele alındı, DÜBAM Müdürü Öğretim Görevlisi Dilek Demirezen de katkı ve önerileri ile taslak raporun hazırlanmasında görev aldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Filistin Dayanışma Platformu, İsrail’in Refah’ta başlattığı saldırıyı Ankara’da protesto etti Ankara’da bulunan Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla İsrail’in başlattığı saldırıyı protesto etmek için Amerikan Büyükelçiliği önünde toplandı. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının ardından 1 buçuk milyona yakın Gazzeli, Refah kentine sığınmıştı. İsrail’in Refah kentine yönelik başlattığı hava saldırısının ardından Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla saldırıyı kınamak için Ankara’da bulunan Amerikan Büyükelçiliği önünde çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte İsrail’i protesto etti. Elçilik binası önünde toplanan kalabalık, İsrail’i protesto etmek için "İnsanlık onuru siyonizmi yenecek" ve "Susma haykır soykırıma hayır" sloganları attı. Öte yandan kalabalık, İsrail askerleri tarafından Kudüs’te öldürülen Hasan Saklanan’ı ise rahmetle anmayı unutmadı. Grup adına basın açıklamasında bulunan Zeynel Abidin Özkan, İsrail’in Gazze’ye yönelik düzenlediği saldırıların ardından Refah sınır kapısına sığınan yaklaşık bir buçuk milyona yakın Gazzeli’nin 214 gündür açlıkla boğuştuğuna dikkati çekti. "Soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar" Refah’a başlatılan saldırılarla birlikte bölgede can güvenliği sorununun da başladığının altını çizen Özkan, “214 gündür dünyanın gözü önünde Filistin’de kardeşlerimiz İsrail soykırımına maruz bırakılıyor. Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde devam eden yargılamalara; İsrail, lobi faaliyetleriyle tüm ülkelere müdahale ettirmeye ve İsrail yetkililerinin ceza almaması için bir çaba içerisine girdi. Hepimiz gördük ki aslında adalet İsrail için varmış ve tüm ülkeler de İsrail’in soykırımını desteklemek için çalışıyormuş. Bugün ortaya çıkan belgelerde görüldü ki Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde İsrail’in soykırımına ortak olan yöneticilerinin ceza almamasına yönelik baskı içeren mektuplar mahkemeyi köşeye sıkıştırmak adına kullanılıyor. Biz inanıyoruz ki hem mahkemede görülen davada hem de Güney Afrika’da devam eden davada soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar” ifadelerini kullandı.