- 27 Şubat 2021 Cumartesi 10:57

Telefonda oynadığı boyama oyununu gerçekte yapmaya başladı

A
A
A
Telefonda oynadığı boyama oyununu gerçekte yapmaya başladı

DÜZCE(İHA) – Düzce’de Halk Eğitim Merkezi’ne giden kadınlar, hem sanat öğreniyor hem de ortaya çıkardıkları el emeği göz nuru ürünleri satarak aile ekonomisine katkı sunuyor.

DÜZCE(İHA) – Düzce’de Halk Eğitim Merkezi’ne giden kadınlar, hem sanat öğreniyor hem de ortaya çıkardıkları el emeği göz nuru ürünleri satarak aile ekonomisine katkı sunuyor.


Düzce’de kadınlar ahşap boyama atölyesinde ürünler üreterek hem sosyalleşip hem de aile bütçelerine katkı sağlıyor. Halk Eğitim Merkezi bünyesinde kursa katılan kadın kursiyerler, evlerinde eskiyen eşyalarını boyayarak geri dönüşümle yeniden kullanıma hazır hale getiriyor.


Pandemi döneminde evde kalmaktan dolayı sıkıldığını ve kursla birlikte stresinin attığını ifade eden Yeliz Cengiz Keskin, “Bu pandemi döneminde çok iyi geldi. Bizim için değişiklik oldu. Sürekli evlerdeydik. Hastalık sıkıntısı vardı stresi vardı. Şu anda burada hem oyalanıyoruz hem de evden getirdiğimiz parçalarla değişiklikler yapıyoruz. Pozitif enerji oluyoruz. Daha farklı bir şekilde eve gidiyoruz. Her gün daha güzel geçiyor” şeklinde konuştu.



“Telefonda ve tablette sürekli boyama oyunları oynuyordum”


Kursa başlamadan önce telefon ve tabletinde sürekli boyama yaptığını belirten kursiyer Ferda Tezel, “Kurslar çok güzel gidiyor. Benim 2 tane çocuğum var ikisi de okula gidiyor. Onlar derslerini yaparken ben sürekli iş güç yemek bulaşık ütü çamaşır yapıyordum. Ama burada kafam dağılıyor en azından. Sürekli yeni neler yapabilirim. Ne yapacağım, ne çıkacak acaba ben yapacağım benim yaptığım olacak diyerek çok güzel bir şekilde devam ediyor. Buraya ben geleli 1 sene oldu. İstanbul’dan Düzce’ye taşındım ben. Ama buna heves ediyordum. Telefonda ve tablette sürekli boyama oyunları oynuyordum. Şimdi boyamayı gerçek yapıyorum. Bu benim için çok iyi oldu. Benim için tam bir motivasyon oldu” ifadelerinde bulundu.



“Bizim gibi ev kadınlarını düşünüp bu kursu açtılar”


Ev kadınları için ahşap boyama kursunun faydalı olduğuna değinen Nebahat Aktürk konuşmasında, “Evde 5 çocuğum var. Okula gidiyorlar sürekli evde tek başıma kalıyorum. Buraya gelmek bana çok iyi geldi. Hocamızdan da Allah razı olsun. Bizim gibi ev kadınlarını düşünüp bu kursu açtılar. Onlara bu konuda çok teşekkür ediyoruz. Bu bana çok iyi geldi. Çocuklar pandemiden dolayı sürekli evde epey bir bunalmıştık. Burası bize çok iyi geliyor. En azından bazı şeyleri kafamızdan atıyoruz” ifadelerine yer verdi.



“Pandemi dönemi bana çok sıkıcı geliyordu”


Kursta çok mutlu olduğunu belirten Aysel Oya Bayraktarbaşı, “Hiç bu kadar beklemiyordum. İlk defa ahşap boyamaya geldim ben. Çok memnun kaldım. Özellikle iş hayatında bulunduğum ve pandemi nedeni ile yapamadığım için burası bana çok iyi geldi. Pandemi dönemi bana çok sıkıcı geliyordu. Şimdi burada çok mutluyuz. Bir arkadaş ortamı da oluştu burada. Gerek sosyal mesafe gerek pandemi kurallarına uyduğumuz içinde memnunuz. Burada çok mutlu ve rahatız. Bir sorunumuz yok” dedi.



“Emeklilikten sonra ne yapacağımı çok düşünüyordum”


Genç yaşında emekli olduğunu ve emeklilik döneminde ne yapacağını düşünürken kursa başladığını ifade eden Nilüfer Bayram, “Bana çok iyi geliyor. Ben genç emeklilerdenim. Emeklilikten sonra ne yapacağımı çok düşünüyordum. Hocamız ile daha önceden de tanışıklığım var. Bunun üzerine okul okumuş bir insan. Bizim mahallemizde böyle bir çalışma olduğunu duyunca bende bu fırsatı kaçırmayayım dedim. Yıllarca insana hizmet ederek mutlu oldum. Şimdi ahşaba bakarak kendimi mutlu etmek istiyorum. Ortam çok güzel. Pandemi kurallarına çok güzel uyuluyor” şeklinde konuştu.



“Ev kadınlarımız ev ekonomisine katkı sağlıyor”


Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan kurslar ile kadınların ev ekonomisine de katkı sağladığına değinen Karahacı Musa Mahallesi Muhtarı Hanife Gür, "Özellikle kadınlarımızın, evde sıkışıp kalan kadınlarımızın ev hanımlarımızın ya da çalışıyor stresli bir ortamdan kalan vaktinin bir şekilde değerlendirilmesi, onlara uygun bir şekilde onlara terapi olacak gibi, ev ekonomisine de katkıda bulunacak şekilde ne üzerine kurs açabiliriz diye düşündüğümüzde hareket ettim. Halk eğitim kurslarını sürekli mahallemizde açmaya vesile oldum. Gerek yeni birtakım ürünlerin, evlerinde kullanmak üzere değişik ürünler oluşturduklarını görebiliyoruz. Sanat eseri oluşturuyorlar burada her biri. Fidan Mutlu hocamızın katkıları ile burada güzel bir kurs veriliyor. Ayrıca evlerimizde bulunan ve geri dönüşüm olarak gördüğümüz malzemeleri burada çeşitli boyalar ile ürünümüzü süsleyerek evimize götürebiliyoruz. Evimize yeni bir eşya alıyormuşuz gibi bir kurs açalım dedik. Hatta öyle güzel oldu ki kısacık kurs zamanımızda hocalarımızın tekniği ile kadınlarımız çok güzel ürünler yaptı ve değişik siparişlerde almış oldu. Kadınlar mutlu olduğunda evinde de mutlu olacaktır. Evinde mutlu kadın mutlu çocuk mutlu aile mutlu şehir mutlu ve huzurlu bir ülke düşüncesi ile biz bu kurslara önem veriyoruz” ifadelerine yer verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Feyyaz Uçar: "Bize göre iki penaltı pozisyonu var" Beşiktaş Futbol Şube Sorumlusu Feyyaz Uçar, Çaykur Rizespor maçında bekledikleri iki penaltı pozisyonu olduğunu belirterek, "Salı günü çok önemli bir maça çıkacağız. Belki bizim için sezonun en önemli maçı. Bu maçtan önce kimse bize ayar vermeye kalkmasın. Beşiktaş büyük bir camiadır" dedi. Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Beşiktaş evinde karşılaştığı Çaykur Rizespor’u 3-2 mağlup etti. Maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Beşiktaş Futbol Şube Sorumlusu Feyyaz Uçar, "Hak ettiğimiz bir galibiyet. Oyuncularımızın oyunundan son derece memnunuz. Oyunun son dakikasına kadar bırakmadılar. Skora isyan ettiler. Neticede de son dakikada uzatma golüyle galibiyeti kazandılar. Teknik heyetimizi ve futbolcularımızı kutluyoruz. Masuaku’yu sabah ağrısından dolayı kadrodan çıkarmak zorunda kaldık. Gedson da arka adalesindeki ağrıdan dolayı kadroda yoktu" diye konuştu. "Bize göre iki penaltı pozisyonu var" Karşılaşmada iki penaltılarının verilmediğini söyleyen Uçar, "Biz oyuncularımızın çabasının bugün yanlış kararlarla, yanlış düdüklerle göz ardı edildiğini görüyoruz. Bize göre iki penaltı pozisyonu var. ’Bu da mı değil’ dedirten pozisyonlar. Tartışılacak pozisyonlar. Bize göre ilk pozisyonda destek eli denen şeyin havada olmaması gerektiğini düşünüyoruz. Yerde olan bir adamın eline çarpan belki destek eli kuralıyla bağdaştığını ama orada oyuncunun eli havada. Bunun penaltı olduğunu düşünüyoruz. Salı günü çok önemli bir maça çıkacağız. Belki bizim için sezonun en önemli maçı. Bu maçtan önce kimse bize ayar vermeye kalkmasın. Beşiktaş büyük bir camiadır. Hepimizin çoluğu çocuğu var. Beşiktaş’a gönül vermiş bir sürü genç var. Bu insanları bu kadar üzmemek, ağlatmamak lazım. Kendi siyasi çıkarları için, kendi seçim propagandaları için Beşiktaş’ımıza kimse ayar vermeye kalkmasın" şeklinde konuştu. "Şimdi birlik zamanıdır" Siyah-beyazlı taraftarları, Ziraat Türkiye Kupası’nda salı günü Tüpraş Stadyumu’nda oynayacakları MKE Ankaragücü maçına davet eden Feyyaz Uçar, "Bütün taraftarımızı salı günkü maça bekliyoruz. Beşiktaş birlik olduğunda neler olduğunu bütün ülkenin bir kez daha şahit olmasını istiyoruz. Bizim için çok önemli bir maç. Şimdi birlik zamanıdır. Çocuklarımızın çok güzel mücadelesi var. Sezonun maçı. Onlara gerçekten ihtiyacımız var. Büyük Beşiktaş taraftarı istediği zaman istediği zaman takıma maç kazandırır. Ben onların sayesinde Beşiktaş formasıyla maç kazandım. Onların gönülden yapacaklarını biliyoruz" ifadelerini kullandı.
Ankara Emre Belözoğlu: “Bu işin olacağını düşünüyorum ama zor olacak gibi görünüyor” MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, Alanyaspor maçının ardından yaptığı açıklamada, “Bu işin olacağını düşünüyorum ama zor olacak gibi gözüküyor” dedi. Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında MKE Ankaragücü, sahasında ağırladığı Alanyaspor ile 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında karşılaşmayı değerlendiren MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Belözoğlu, “Tabii her şeyden önce üzgünüm. İlk yarıdaki oyun ve ikinci yarıdaki oyunla 10 kişi kalmış rakibe karşı bu kadar panik yapan bir oyun. Açıkçası kendi takımlarım arasında düşündüğümde ilk defa böylesine bir senaryo ile karşı karşıya kaldığım bir maç oldu. İkinci yarıdaki performanstan dolayı çok üzgün olduğumu söylemek istiyorum. Oyuna hamleler yaptık. Hiçbir karşılığı olmadı. İlk yarıdaki oyunun karşılığı belki 2-0’a getirebilirdik. Orada belki maç kopabilirdi. Alanyaspor iyi bir takım, organizasyonu yüksek. Kazanarak buraya geldiler. Bizim de durumumuzda birazcık herhalde zor gitmek var, zor olması var. Bu işin olacağını düşünüyorum ama zor olacak gibi gözüküyor. Oyuncu arkadaşlarıma yine teşekkür ediyorum. Ellerinden gelen, kendi kalitelerince her şeyi yapmaya çalışıyorlar. Ama ikinci yarıdaki oyunu kabul etmek mümkün değil. Bundan dolayı üzgünüm” diye konuştu. “Beşiktaş’a karşı oynadığımız iki maçta da takımımın oyun anlamında çok iyi işler yaptığını düşünüyorum” Alanyaspor müsabakasının ardından aldıkları skor için üzgün olduklarını ve Ziraat Türkiye Kupası’nda hedefleri için çalışmalarına devam edeceklerini dile getiren Belözoğlu, “Bu skor moralimizi bozdu, gerçekçi olmak lazım. Soyunma odasında da o havayı hissettim, oyuncularım üzgün. Ben Ankaragücü’ne geldiğimden beri gerçekten çok mesai harcıyorum bir şeyler yapmak için. Oyuncular özelinde değerlendirmeler yapıyoruz. Oyuncularla birebir tesislerde ve dışarıda hep bir şey yapmaya çalışıyorum. Bu kupa hedefini de devam ettirmek adına önümüzde üç günümüz var. Ben Beşiktaş’a karşı oynadığımız iki maçta da takımımın oyun anlamında çok iyi işler yaptığını düşünüyorum. Bunu uygulamada yine tereddüt etmeyeceğiz, ama skorlar gelmiyor. Bu da benim oyuncularımın da pes edeceği anlamına da gelmiyor. Biz sonuna kadar orada bu taraftara yakışır bir şekilde oyuncuların enerjisinin bir an önce yukarıya çekerek İnönü’de bir meydan okumaya gitmek istiyoruz. Kolay bir maç yok. İki takım için de kolay maç olmayacak. Belki bu sene bu yaşadığımız talihsizliklerin hepsini örtbas edecek bir maç oynarız ve bu sefer de bizden yana olur bazı şeyler. Öyle ümit ederek İstanbul’a gitmek istiyorum” dedi. “Hiçbir topluma dünyanın hiçbir yerinde bu kadar zulmedilemez” Müsabakadan önce Ankaragücü tribünlerinden sarkıtılan Filistin koreografisi hakkında, Gazze’de işlenen insanlık suçunun artık dayanılacak noktasının kalmadığını vurgulayan Belözoğlu, “İslam aleminin bu dağınıklığı, Müslüman aleminin bu dağınıklığının çok büyük bir fotoğrafı. Bu orada olanlara hiçbir cevap veremeyen hiçbir aksiyon alamayan bir İslam alemi var. Bence biz kendimize bakmalıyız. Oradaki insanların çektiği acılar, bize sadece bir iki damla gözyaşı olarak geliyor ama baktığınızda İslam alemi kendi haline acımalı, kendimize acımalıyız. Hiçbir topluma dünyanın hiçbir yerinde bu kadar zulmedilemez ve bu kadar uzun süreli zulmedilemez ki dünyada milyarlarca Müslüman var ona rağmen bu yapılıyor. Buna sadece ses çıkararak, lafla karşılık vererek ve ‘İsrail sen teröristsin’ diyerek olmaz. Olmadığını da görüyoruz” ifadelerini kullandı.
İstanbul Jonas Svensson: "Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık" Beşiktaş’ın İsveçli futbolcusu Jonas Svensson, Çaykur Rizespor karşısında hak ettikleri bir galibiyet aldıklarını söyledi. Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Beşiktaş evinde karşılaştığı Çaykur Rizespor’u 3-2 mağlup etti. Maçın ardından basın mensuplarına konuşan siyah-beyazlıların İsveçli futbolcusu Jonas Svensson, "Domine ettiğimiz bir maçtı. Özellikle ilk yarıda maçı domine ettiğimizi söyleyebilirim. Fırsatlar yaptık. Rakip de duran toplardan etkili oldu. Hak ettiğimiz bir 3 puanı aldık. Hak ettiğimiz bir galibiyet. Son ana kadar savaştık. 3 puan aldık ve mutluyuz" diye konuştu. Beşiktaş’ın zor bir sezon geçirdiğini ama doğru yolda olduklarını ifade eden Svensson, "Beşiktaş zor bir sezon geçiyor am şu anda doğru yoldayız. İşler iyi gidiyor diyebilirim. Ben de şahsen iyi yaptığımı düşünüyorum. Her zaman takıma yeni katıldığınızda bir adaptasyon süresine ihtiyacınız olur. Ben ligi tanıyorum. 2.5 sezon Adana Demirspor’da oynadım. Adaptasyonum bu anlamda iyi geçti. Daha da iyi olacağız" şeklinde konuştu. "Bugün şans bizden yanaydı" 31 yaşındaki futbolcu son dakikada attıkları gol için ise, "Bu son dakika golleri futbolda en iyi şeylerden biridir. Ben Joe için de mutluyum. Son dakika golünü attığı için mutluyum. Bu sezon zaman zaman şanssız olduğumuz anlar oldu. Bugün şans bizden yanaydı. Son dakika golünü atan taraf biz olduk” dedi. "Kupayı kazanmak istiyoruz" Ziraat Türkiye Kupası’nda oynayacakları MKE Ankaragücü maçı hakkında da konuşan Jonas Svensson, "Şu anda bu çok önemli maça odaklanacağız. Kupayı kazanmak istiyoruz. Bu sezonu en azından 1 kupa ile bitirmiş olacağız bunu başarabilirsek. Taraftarımız da bu final yolunda bize destek sağlıyor. Umuyorum da bu maçı kazacağız" ifadelerini kullandı. Serdar Topraktepe’nin iyi bir hoca olduğunu söyleyen Svensson, "Serdar Hoca iyi bir hoca. Bu durumda gelmek onun için de zor olmuştur. Bizleri iyi oynatıyor. İyi bir insan. Ligdeki ve kupadaki son maçları oynayıp hocamızın da desteğiyle başarılı olmak istiyoruz" açıklamasında bulundu. Jonas Svensson son olarak Türkçe yaptığı açıklamada, "Bazen ben utanıyorum. Ama ben çok mutluyum. Takım kazandı. Gelecekte inşallah Türkçe konuşacağım" diyerek sözlerini tamamladı.