GENEL - 06 Mart 2021 Cumartesi 10:29

Hastanede tanıştılar, Türkiye Şampiyonasına hazırlanıyorlar

A
A
A
Hastanede tanıştılar, Türkiye Şampiyonasına hazırlanıyorlar

DÜZCE (İHA) – Düzce’de yaşadıkları rahatsızlık sonrasında tedavi gördükleri hastanede tanışan ve karşılaştıkları antrenörün teklifi sonrası okçuluk kursuna başlayan bedensel engelli Miray Vildan Sakallı ile Musa Yağız, şimdilerde Türkiye Şampiyonasına hazırlanıyor.

DÜZCE (İHA) – Düzce’de yaşadıkları rahatsızlık sonrasında tedavi gördükleri hastanede tanışan ve karşılaştıkları antrenörün teklifi sonrası okçuluk kursuna başlayan bedensel engelli Miray Vildan Sakallı ile Musa Yağız, şimdilerde Türkiye Şampiyonasına hazırlanıyor.


Düzce’de yaşayan ve 7 yıl önce omurilik felci geçiren bedensel engelli Miray Vildan Sakallı, Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Okçuluk Antrenörü Gökhan Cengiz ile yolda karşılaşması sonucu okçuluk sporu ile hayata bağlandı. Rahatsızlığı sonrasında başladığı fizik tedaviler haricinde hiçbir spor dalıyla ilgilenmeyen Miray, kent merkezinde dolaşırken yanına gelen ve hiç tanımadığı okçuluk antrenörü Gökhan Cengiz’in, "Okçuluk sporu yapar mısın?" teklifine hiç düşünmeden "evet" dedi.



"Fizik tedavi haricinde sporla alakam yoktu"


2 yıl önce başladığı okçuluk sporunda kendini geliştiren Miray Vildan Sakallı, şimdilerde ise nisan ayında yapılacak olan Türkiye Şampiyonasına hazırlanıyor. Evine giderken tesadüfen karşılaştığı antrenörün teklifiyle başladığı okçuluk kursuyla hayatının düzene girdiğini ifade eden Miray Vildan Sakallı, "Aslında birazcık tesadüf eseri oldu. Ben çarşıdan eve doğru giderken, Gökhan Hoca ile tesadüfen tanıştık. Bana okçuluk kursunu teklif etti, ben hemen kabul ettim. Başladık. Ben yapabilir miyim, yapamaz mıyım? hiçbir zaman düşünmedim. Her başladığım işi hevesle yaptım. Bu da çok eğlenceli, stres atıyorum. Hayatımda düzene girdi. Şimdi nisan ayında Türkiye şampiyonası var. Şu anda ona hazırlık yapıyoruz. Ne kadar çok hazırlanırsak, ne kadar çok çalışırsak başarı o kadar iyi olur" şeklinde konuştu.



"Dünya şampiyonluğu hedefim var"


6 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonrası omurilik zedelenmesi ile bedensel engelli olan Musa Yağız, fizik tedavi gördüğü hastanede Miray Vildan Sakallı ile tanıştı. Sakallı, daha sonra sosyal medya hesabı üzerinden okçuluk kursundaki bir anını paylaştı. Miray’ın okçuluk dersi aldığını gören Musa Yağız da böylelikle okçuluk antrenörü Gökhan Cengiz ile tanışma fırsatı buldu. Hedefinin önce Türkiye daha sonra dünya şampiyonluğu olduğunu belirten Musa Yağız, sözlerine şöyle devam etti:


"6 yıl önce trafik kazası geçirdim. Omurilik zedelenmesinden dolayı yürüyemiyorum. Miray’la daha önceden hastanede tanıştım. Fizik tedavisinde görüşüyorduk. Bir gün Miray, sosyal medya hesabından bir fotoğraf paylaştı. Bende kendisi ile irtibata geçtim. Durumu anlattım. Sonrasında hoca ile görüşme sağladık. Hocamda sağ olsun bizi kabul etti. Bu şekilde okçuluk maceram başladı. Bu benim için güzel bir spor oldu. Antrenmanlarımıza saatinde geliyoruz. Elimden geldiğince atışlarda başarılı olmaya çalışıyorum. Engelli arkadaşlarımıza okçuluk yapmayı tavsiye ederim. İlerleyen süreçte başarılı olmak istiyorum. Türkiye şampiyonluğu ve dünya şampiyonluğu hedeflerim var"



"Bizim kapımız tüm engelli kardeşlerimize açık"


Bedensel engelli bireylere ulaşmak isterken yollarının Miray ve Musa ile kesiştiğini belirten Gökhan Cengiz ise şu ifadeleri kullandı:


"Ben zaten bu konu ile ilgili bir arayış içerisindeydim. Engelli bir sporcu arıyordum. Bedensel engelli okçuluk antrenörlüğü de yapıyorum. Bedensel engelli arkadaşlarımızı arıyorduk. Miray ile tesadüfen karşılaştık. Kendisine okçuluk sporunu yapabileceğini anlattım. Nasıl bir spor olduğunu anlattım. O da çok hevesli bir şekilde bize katıldı. Daha sonra Musa arkadaşımız ile tanıştık. Onu aramıza aldık. Bizim kapımız tüm engelli kardeşlerimize açık. Hepsini buraya okçuluk kursumuza bekliyoruz. Okçuluk aslında özel bir yetenek ve biraz koordinasyon gerektiriyor. Bu sporu kimse çok büyük bir sporcu olmak için yapmak zorunda değil. Bu spor hobi amaçlı da, sağlık amaçlı da yapabilir. İlla herkes dünya şampiyonu veya olimpiyat şampiyonu olacak diye bir şey yok. Şartları ve engel derecesi uyan tüm arkadaşlarımızı kabul ederiz"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Antalya’da öğrencilerin bulunduğu servis aracına sopalı saldırı Antalya’nın Alanya ilçesinde seyir halindeki öğrenci servisinin şoförü ile tartışan bir başka sürücü, trafik ışıklarında içerisinde öğrencilerin bulunduğu aracın camlarını demir sopayla parçaladı. Saldırı anı servis aracındaki bir öğrencinin cep telefonu kamerasıyla kayıt altına alınırken, öğrencilerin yaşadıkları korku ve panik görüntülere yansıdı. Olay, akşam saatlerinde Alanya Mersin D-400 karayolu Dinek Kavşağı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, trafikte seyir halindeyken 07 C 32301 plakalı servis şoförü H.Ş. ile 48 YN 617 plakalı aracın sürücüsü F.S. arasında tartışma çıktı. Araçların kırmızı ışıkta durduğu anda aracından inen sürücü, eline aldığı sopayla servis aracının ön camına defalarca vurdu. Çevredeki diğer vatandaşlar kavgayı ayırırken, eli sopalı saldırgan aracına binip bölgeden uzaklaştı. Araç plakası ve güvenlik kameralarından yola çıkan polis, aracıyla uzaklaşan sürücü F.S ile olay anında yanında olduğu belirlenen babası M.S.’yi kısa süre içinde yakaladı. Sopayla saldırı sonrasında servis aracının ön camında hasar olduğu görüldü. Öğrenciler büyük korku yaşadı Öğrenci servisindeki korku dolu anlar araçta bulunan bir öğrencinin cep telefonu kamerasıyla anbean kayıt altına alındı. Görüntülerde eli sopalı şahsın servis aracının ön camına arka arkaya vurduğu görüldü. O esnada serviste bulunan öğrencilerin yaşadığı korku nedeniyle çığlıkattıkları anlar da görüntülere yansıdı. “Öğrencilerimize bunu yaşatmaya kimsenin hakkı yok” Saldırıya uğrayan servisteki bir öğrencinin velisi Dudu Akman, çocukların olaydan psikolojik olarak etkilendiğini belirterek, "Yolda saldırıya uğramışlar. Ben de iş yerindeyim, hemen izin alıp çıktım. Karakola geldik şikayetçi olduk. Öğrencilerimize bunu yaşatmaya kimsenin hakkı yok. Trafikte adam duruyor ve çocukların üzerine saldırıyor. Hastaneye gideceğiz. Allah’a şükür çocuklarımızın durumunda bir şey yok ama olabilirdi. 15-16 tane çocuk varmış serviste. Çocuklar psikolojik olarak etkilendiler, çok aşırı korkmuşlar" dedi.
İstanbul Trendyol Süper Lig: Beşiktaş: 1 - Çaykur Rizespor: 1 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Beşiktaş evinde Çaykur Rizespor ile karşılaşıyor. Mücadelenin ilk yarısı 1-1 berabere sona erdi. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 5. dakikada Jonjo Shelvey’in sol taraftan kullandığı kornerde ön direkte Emirhan Topçu’nun indirdiği topu arka direkte Ibrahim Olawoyin kayarak ağlara gönderdi. 0-1 7. dakikada Milot Rashica’nın sağ kanattan ortasında arka direkte Salih Uçan’ın vuruşunda kaleci Tarık Çetin topu çeldi. Pozisyonun devamında kale önünde bulunan Omar Colley bekletmeden yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı filelere yolladı. 1-1 9. dakikada Milot Rashica’nın sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta arka direkte Salih Uçan’ın çevirdiği topu alan Semih Kılıçsoy’un vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. Pozisyonda Salih’in topu dışarıdan çevirmesinden dolayı gol iptal edildi. 38. dakikada Milot Rashica’nın pasında topla buluşan Rachid Ghezzal’ın ceza yayının sağ tarafından yaptığı vuruşta meşin yuvarlak üst direkten döndü. 39. dakikada sağ taraftan ceza sahası içine giren Milot Rashica’nın çaprazdan uzak köşeye yaptığı vuruşta meşin yuvarlak dışarı gitti. Hakemler: Ali Şansalan, Deniz Caner Özaral, Samet Çavuş Beşiktaş: Mert Günok, Jonas Svensson, Necip Uysal, Omar Colley, Serkan Emrecan Terzi, Salih Uçan, Ernest Muçi, Milot Rashica, Rachid Ghezzal, Semih Kılıçsoy, Jackson Muleka Yedekler: Ersin Destanoğlu, Onur Bulut, Tayyip Talha Sanuç, Cenk Tosun, Vincent Aboubakar, Emrecan Uzunhan, Alexander Oxlade-Chamberlain, Joe Worrall, Yakup Arda Kılıç, Umut Meraş Teknik Sorumlu: Serdar Topraktepe Çaykur Rizespor: Tarık Çetin, Taha Şahin, Alikulov, Emirhan Topçu, Halil İbrahim Pehlivan, Jonjo Shelvey, Ibrahim Olawoyin, Dal Varesanovic, Gustavo, Akintola, Adolfo Gaich Yedekler: Canberk Yurdakul, Atilla Mocsi, Azubuike, Seyfettin Anıl Yaşar, Mame Mor Faye, Muammer Sarıkaya, Eray Korkmaz, Güvenç Usta, Altin Zeqiri, Martin Minchev Teknik Direktör: İlhan Palut Goller: Ibrahim Olawoyin (dk. 5) (Çaykur Rizespor), Omar Colley (dk. 7) (Beşiktaş) Sarı kartlar: Omar Colley (Beşiktaş), Alikulov, Halil İbrahim Pehlivan (Çaykur Rizespor)
Ankara Trendyol Süper Lig: MKE Ankaragücü: 1 - Alanyaspor: 0 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında MKE Ankaragücü, sahasında Alanyaspor ile karşılaşıyor. Mücadelenin ilk yarısı ev sahibi ekibin 1-0 üstünlüğü ile sona erdi. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 5. dakikada sol kanattan ce sahasına giren Yusuf Özdemir’in şutunda kaleci Bahadır topu çeldi. 10. dakikada Flips’in ara pasında sol çaprazdan ceza sahasına Chatzigiovanis’in şutunda top ağlarla buluştu. 1-0 19. dakikada Pedrinho’nun pasında topla buluşan Efkan’ın kaleci Ertuğrul’un önde olduğunu görerek ceza sahası dışından yaptığı vuruşta meşin yuvarlak yandan dışarı çıktı. 34. dakikada Sowe’un pasında kaleyi karşıdan gören bir açıdan Bassogog’un şutunda savunma topu çizgiden çıkardı. Hakemler: Emre Kargın, Murat Temel, Murat Şener MKE Ankaragücü: Bahadır Han Güngördü, Atakan Çankaya, Radakovic, Mujakic, Kitsiou, Moreira, Bassogog, Flips, Efkan Bekiroğlu, Chatzigiovanis, Sowe Yedekler: Ertaç Özbir, Cem Tuna Türkmen, Bajic, Rodrigues, Ali Kaan Güneren, Cephas, Tolga Ciğerci, Macheda, Kazımcan Karataş, Mert Çetin Teknik Direktör: Emre Belözoğlu Alanyaspor: Ertuğrul Taşkıran, Hadergjonaj, Furkan Bayır, Aliti, Balkovec, Richard, Fer, Oğuz Aydın, Efecan Karaca, Yusuf Özdemir, Mahgoub Yedekler: Yusuf Karagöz, Lima, Novais, Hwang, Janvier, Majileikwa, Fatih Aksoy, Augusto, De Souza, Silva Teknik Direktör: Fatih Tekke Gol: Chatzigiovanis (dk. 10) (MKE Ankaragücü) Sarı kart: Furkan Bayır (Alanyaspor)