YEREL HABERLER - 12 Ocak 2012 Perşembe 16:02

DÜZCE İSMETPAŞA İLKÖĞRETİM OKULU`NDA VELİLERİN SERTİFİKA HEYECANI

A
A
A
DÜZCE İSMETPAŞA İLKÖĞRETİM OKULU`NDA VELİLERİN SERTİFİKA HEYECANI

Düzce İsmetpaşa İlköğretim Okulu’nda ’7-19 Yaş Aile Eğitimi’ adı altında velilere yönelik düzenlenen eğitim sertifika töreni ile sona erdi. Okul binasında düzenlenen sertifika törenine Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sedat Turgut, Okul Müdürü Arif Önemli, öğretmenler ve veliler katıldı.
Düzce İsmetpaşa İlköğretim Okulu Rehber Öğretmeni Candan Baytekin öncülüğünde 17 Kasım 2011 günü başlayan, okul müdürü Arif Önemli tarafından da desteklenen 7-19 Yaş Aile Eğitimi düzenlenen sertifika töreni ile sona erdi. 8 haftalık aile eğitimini başarıyla tamamlayan velilerin oldukça heyecanlı olduğu görülürken, katıldıkları bu eğitimin hayatlarında birtakım değişmelere neden olduğunu, bu tür kursların çocuk yetiştirmede gerçekten çok önemli olduğunu belirttiler. Veliler ayrıca bu tür faaliyetlerin okul bünyesinde devam ettirilmesi gerektiğini de dile getirdiler.
Rehber Öğretmen Candan Baytekin de aile eğitiminin çok verimli geçtiğini kaydederek, eğitimlerin önümüzdeki dönemde devam edeceğini ifade etti.
Sertifika töreni öncesi bir konuşma yapan Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer de düzenlenen eğitimin önemine vurgu yaptı. Düzce olarak özel eğitimde büyük mesafe kat ettiklerini belirten Sezer, “Bu konuda Sayın Valimiz Cumhurbaşkanımızın eşi tarafından ödüllendirilmişti. Bunun dışında birçok alanda da çeşitli çalışmalarımız oldu. Gelinen noktaya bakıldığında kat edilen yolu görmek mümkün. İsmetpaşa İlköğretim Okulumuz da geçmişten bugüne başarılarla her zaman ön planda olan bir okulumuz. Burada iyi bir ekip çalışması olduğunu gayet iyi biliyorum. Velilerimizin de bu ekip çalışmasının içerisinde yer alması beni ayrıca mutlu ediyor. Hayatın her alanında yetenekli olmanın yanında ekip çalışmasının olmayışı başarısızlığa neden olur. Bu ailede de eğitimde de böyle. Velilerimizin eğitimin birer parçası olması öğretmenlerin de performansını olumlu yönde etkiliyor. Bu anlamda ben bu programa katılan tüm velilerimizi tebrik ediyorum. Tüm velilerimiz de bu tür eğitimlerin içerisinde yer almalı” ifadelerini kullandı.
Okul Müdürü Arif Önemli de programa katılan velileri tebrik ederek, eğitime destek veren İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer ve Müdür Yardımcısı Sedat Turgut’a teşekkür etti.
Konuşmaların ardından eğitimi başarı ile tamamlayan 15 veliye sertifikaları verildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polis ehliyet istedi, alkollü sürücü ise ayakkabı: İlginç diyalog kamerada Aksaray’da polisin uygulama yaptığını fark eden alkollü sürücü uygulama noktasına 60 metre kala araçtan inerek yaya olarak kaçmaya çalışırken polis ve bekçiler tarafından yakalandı. Kaçarken ayakkabısı ayağından çıkan sürücü ile polis arasında ayakkabı imtihanı yaşanırken, polis ehliyet istedi, alkollü sürücü ise ayakkabı. Olay gece yarısı Taşpazar Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray İl Emniyet Müdürlüğü asayiş ve trafik ekipleri gece yarısı bulvar üzerinde bekçilerle birlikte uygulama yaptı. Uygulama esnasında denetim noktasını fark eden bir sürücü noktaya 60 metre kala 68 ABG 446 plakalı araçtan inerek kaçmak istedi. Bunu fark eden polis ve bekçiler koşarak İ.İ. (46) sürücü kaçamadan yakaladı. İlk önce polis memurlarına basın mensuplarından için, “Çekmesin beni” diye adeta talimat veren alkollü sürücüden ehliyet istendi. Ehliyetini vermek istemeyen sürücü araçtan inip kaçmaya çalışmasına rağmen polis ekiplerine “Arabadan kim aldı beni?” diye sordu. Gazetecilerin “Neden kaçmaya çalıştınız?” sorusuna, “Kardeşim ben bir şey yapmadım, ben sadece evime gidiyorum ama alkollüyüm. Yanlış olmasın ama şu yaptığımız ne?” diye cevap verdi. Ehliyeti istenilen alkollü sürücü “Ayakkabım gelsin vereceğim” diye polis ekiplerine cevap verirken, polis memurunun, “Ayakkabını bizim ekipler mi aldı?” sorusuna ise “Bilmiyorum” cevabını verdi. Ehliyetini vermek istemeyerek zorluk çıkaran sürücü polis ekiplerince güçlükle gözaltına alındı. Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan alkol kontrolünde sürücünün 2.19 promil alkollü olduğu tespit edilirken, kaçmaya çalışması ve polis ekiplerinin kısa süreli kovalamacası dron kamerasına da yansıdı. Hastanedeki kontrollerinin ardından ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürülen sürücüye alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilirken ehliyetine 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise polis ekiplerince çekici marifeti ile otoparka çektirildi.