YEREL HABERLER - 25 Ocak 2012 Çarşamba 16:03

VATANDAŞ ONARMAK YERİNE YIKIYOR

A
A
A
VATANDAŞ ONARMAK YERİNE YIKIYOR

1999’da yaşanan Marmara ve Düzce depremlerinin ardından binaları orta hasarlı olan vatandaşlar onarım yapmayınca, binalarını yıkmaya başladı.
Düzce depremlerinde hasar gören ve depremin üzerinden 12 yıl geçmesine rağmen henüz onarılmayan 547 adet orta hasarlı binaların yıkımı için tanınan sürenin ardından, binasını onarmak istemeyen vatandaşlar kendiliğinden binalarını yıkmaya başladılar. Düzce Valiliği tarafından orta hasarlı binaların güçlendirilmesi, onarılması ve ruhsatlarının alınması için başlatılan çalışmalar kapsamında belediye sınırları içinde bulunan 547 adet binanın çalışmalarının bitirilmesi için 30 Mart tarihine kadar süre tanınmıştı. Vatandaşların büyük bir bölümü işlemlerini tamamlamak için Düzce Belediyesi’ne müracaat ederken bazılarına binasını onarmaktan ve güçlendirmekten vazgeçerek kendi imkanlarıyla yıkmaya başladılar. Şerefiye Mahallesi Cengiz Topal Sokak üzerinde başlayan yıkım nedeniyle sokak toz bulutu ile kaplandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Düzce Rektör Sözbir “Bilim olmadan teknoloji olmaz” Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen programın konuğu Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir oldu. Programa; Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlhan Genç ve Prof. Dr. Ali Öztürk, Genel Sekreter Nihat Yıldız ile Daire Başkanları ve öğrenciler katıldı. Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Senem Çolak Yazıcı’nın sorularını yanıtlayan Nedim Sözbir; eğitim, çalışma, kariyer hayatı ile Düzce Üniversitesi’nin gelecekteki planları ve hedefleri konusunda önemli değerlendirmelerde bulundu. Uydu alanında aldığı eğitimlerden ve tecrübelerinden söz eden Sözbir, TÜRKSAT 6A uydusunun çalışma ekibinde yer aldığını belirterek bu uydunun özellikleri hakkında bilgiler paylaştı. Bilimi toprağa, ağacı teknolojiye, sanayiyi de meyveye benzeten Prof. Dr. Nedim Sözbir, bilim olmadan teknolojinin de olmayacağını vurguladı. Zekanın başarıda yüzde 1 etkisi olduğunu dile getiren Sözbir, çalışmanın önemi üzerinde durdu. Düzce Üniversitesi’nin proje sayılarını artırarak sıralamalarda daha üst sıraları hedeflediğini ifade eden Nedim Sözbir, öğrencilerin topluluklarda görev almasını ve ortak ders çalışmalarını tavsiye ederek eğitim ve kariyer alanında yol gösterici açıklamalarda bulundu. Program soru-cevap bölümünün ardından sona erdi.