YEREL HABERLER - 13 Şubat 2014 Perşembe 11:30

Prof Dr Ayten Erdoğan "sosyal Medya İstismara Kapı Aralıyor"

A
A
A
Prof Dr Ayten Erdoğan "sosyal Medya İstismara Kapı Aralıyor"

Prof. Dr. Ayten Erdoğan, sosyal medyanın istismara kapı araladığını belirterek ailelerin dikkatli olmasını istedi.
Düzce Üniversitesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayten Erdoğan, ergen psikolojisi ve sosyal medyanın çocuk ve ergenler üzerindeki etkisi hakkında açıklamalarda bulundu.
Prof. Dr. Ayten Erdoğan, internet kullanımı ve sosyal medyadaki tehlikelere karşı anne ve babaları uyararak, “En sık karşılaştığımız problemler arasında internet üzerinden tanımadığı kişilerle yazışma, buluşma ve flört etme vakaları var. Son zamanlarda bu tür vakalar en çok karşılaştığımız problemler arasında yer alıyor. İnternet ortamında çocuklara yönelik cinsel istismar olayları sıkça görülüyor. Çocuklar internette cinsel içerikli yazışmalar yapabiliyorlar. Bu konuda çocuklarımızı eğitmemiz ve öğütlememiz gerekir” dedi.
Çocuklarda ve ergenlerde bilgisayar kullanımına sınırlama getirilmesi gerektiğini işaret eden Erdoğan, “Aileler bize en çok çocuklarını saatlerce bilgisayar başından kaldıramadıklarını şikayet ediyorlar. Böyle durumlarda ailelerin, bilgisayar kullanımı konusunda çocuklarına süre sınırlaması getirmesi gerekli. Görevlerini yapmadan internete girmelerine izin verilmemesi, görevlerini yapmış olsalar dahi belli bir saatten fazlasına müsaade edilmemesi gerekiyor” diye konuştu.
Bilgisayar başında vakit geçirmenin uygunsuz sitelere girme riskini artırdığını, bunun da beraberinde artmış cinsel davranışların ortaya çıkmasına neden olduğunu belirten Prof. Dr. Erdoğan, "Çocuğun tanımadığı kişilerle iletişime geçerek sosyal medya üzerinden cinsel içerikli yazışmalar yapması ve ilişkiler kurması, av durumuna düşmesine neden oluyor. Burada ailelerin dikkat etmesi gereken konu, kontrollü internet kullanımını sağlamak" dedi.
Sosyal medyanın zararları olduğu kadar faydalı yönlerinin de olduğunun altını çizen Prof. Dr. Ayten Erdoğan, “Çocukların sosyal medyada arkadaşları ile paylaşımda bulunması sosyal iletişim açısından faydalıdır. Bunun yanı sıra çocuklar, günümüzde küresel gelişmelere tanık olma şansını kolay bir şekilde elde edebiliyor” ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Başkan Kul: "Kadınlar plajı konusunda çalışmalarımız başladı" Terme Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısında konuşan Başkan Kul, "Kadınlar plajı konusunda çalışmalarımız başladı" dedi. Terme Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis toplantısı Terme Belediyesi Meclis Salonunda Belediye Başkanı Şenol Kul’un başkanlığında yapıldı. Çeşitli komisyonların üye ve başkan seçimlerinin de yer aldığı 7 farklı gündem meclis toplantısında görüşüldü. Kadınlara müjde Terme Belediye Meclisinde konuşan başkan Şenol Kul, “Söz verdiğimiz projelerimizi bir bir hayata geçireceğiz. Proje kitapçığımızda da yer alan kadınlar plajı konusunda düğmeye bastık. Konu ile alakalı büyükşehir belediyemizle görüştük bir proje hazırlamalarını istedik. Bizler de kendi projelerimizi hazırlayıp kadınlarımız için en doğrusu ve güzeli hangisi olur kararını vereceğiz. Amacımız kısa süre içinde projemizi hayata geçirerek kadınlarımızın hizmetine sunmak" diye konuştu. "Kadınlar konusunda pozitif ayrımcılık yapacağız" Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Terme’de kadınlar ile ilgili projelere öncelik vereceklerini belirterek, “Kadınlar konusunda kimse kusura bakmasın pozitif ayrımcılık yapacağız. Kadınlarımızın ilçemizin güzellikleri ve imkânlarından faydalanabilmeleri noktasında her türlü çalışmayı yapacağız ve hayata geçireceğiz. Kadınlar plajı da bunun ilk adımı olacak” şeklinde konuştu.