EĞİTİM - 23 Temmuz 2025 Çarşamba 17:07

Düzce Üniversitesi tanıtım günleriyle aday öğrencileri geleceğe hazırlıyor

A
A
A
Düzce Üniversitesi tanıtım günleriyle aday öğrencileri geleceğe hazırlıyor

2025 YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından Düzce Üniversitesi, "Düzce Üniversitesi Tanıtım Günleri" kapsamında üniversite tercihi yapacak öğrencilere rehberlik etmeye başladı.


Atatürk Eğitim ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen Tanıtım Günleri’nin ilk gününe; Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İlhan Genç ve Prof. Dr. Ali Öztürk, akademik ve idari personel ile aday öğrenciler ve aileleri katıldı.



Öğrencilere tanıtım, bilgilendirme ve kariyer planlaması desteği


Tercih dönemlerinde de aday öğrencileri yalnız bırakmayan Düzce Üniversitesi; tanıtım, bilgilendirme ve kariyer planlaması anlamında önemli bir rehberlik hizmeti sunuyor. Tanıtım Günleri süresince; fakülteler, yüksekokulları ve meslek yüksekokullarının ön lisans, lisans ve lisansüstü programları hakkında detaylı bilgilendirmeler yapılarak, aday öğrencilerin bilinçli tercih yapmalarına katkıda bulunuluyor.



Tecrübeli akademik kadro, yol gösterici tanıtım


Tanıtım Günleri süresince fakülte ve meslek yüksekokullarının stantlarında görevli alanında uzman akademisyenler, aday öğrencilere bölümlerin sunduğu eğitim imkanları, uygulamalı ders içerikleri, staj imkânları ve mezuniyet sonrası kariyer yolları hakkında kapsamlı bilgiler sunuyor. Doğru meslek seçimi, kariyer planlaması ve kişisel gelişim gibi konularda da öğrencilere yol gösterilen etkinlikte aday öğrenciler, merak ettikleri tüm soruların yanıtlarına doğrudan ulaşabilme fırsatı buluyor.



Kampüs yaşamını yerinde tanıma imkanı


Tanıtım günleri kapsamında akademik programların yanı sıra Düzce Üniversitesi’nin sunduğu sosyal, kültürel ve sportif imkanlar hakkında da bilgi verilirken, aday öğrenciler Düzce Üniversitesi’nde geçirecekleri öğrencilik hayatını daha yakından tanıma fırsatı elde ediyor.


Aday öğrenciler, öğrenim görmek istedikleri fakülte ve bölümleri yerinde ziyaret ederek eğitim ortamını yakından inceleme imkanı yakalıyor. Düzce Üniversitesi, hem Düzce’den hem farklı illerden gelen öğrencilere ve ailelerine kapılarını açarak, onlara güvenli ve donanımlı bir eğitim ortamını tanıtıyor.


Düzce Üniversitesi’nin eğitim, araştırma ve kampüs yaşamını daha yakından tanıma fırsatı sunan Tanıtım Günleri, 25 Temmuz 2025 Cuma günü saat 16.00’ya kadar aday öğrencilerini ağırlamaya devam edecek.



Düzce Üniversitesi tanıtım günleriyle aday öğrencileri geleceğe hazırlıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Ziraat Türkiye Kupası: Fenerbahçe: 1 - Beşiktaş: 1 (İlk yarı) Ziraat Türkiye Kupası C Grubu ilk hafta maçında Fenerbahçe, Beşiktaş’ı konuk ediyor. Müsabakanın ilk yarısı 1-1’lik eşitlikle sona erdi. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 2. dakikada Beşiktaş atağında sağ taraftan açılan ortada sol çaprazdaki Jurasek’in gelişine yerden vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta gitti. 18. dakikada savunma arkasına atılan pasta sağ çaprazda topla buluşan Szymanski’nin vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta gitti. 33. dakikada kaleye sırtı dönük olan Abraham’ın pasında ceza sahası içi sağ çaprazda topla buluşan Cerny’nin dar açıdan vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Tarık’ın ayaklarının arasından ağlarla buluştu. 0-1 42. dakikada VAR’dan gelen uyarı sonrası bir önceki pozisyonu izleyen hakem Oğuzhan Çakır, Mert Müldür’ün Abraham’ın müdahalesiyle yerde kaldığı pozisyonda Fenerbahçe lehine penaltı kararı verdi. 43. dakikada penaltıyı kullanmak üzere topun başına geçen Asensio, yerden sert vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu. 1-1 Hakemler: Oğuzhan Çakır, Ceyhun Sesigüzel, Candaş Elbil Fenerbahçe: Tarık Çetin, Mert Müldür, Milan Skriniar, Jayden Oosterwolde, Levent Mercan, İsmail Yüksek, Bartuğ Elmaz, Sebastian Szymanski, Marco Asensio, Oğuz Aydın, Kerem Aktürkoğlu Yedekler: İrfan Can Eğribayat, Engin Can Biterge, Çağlar Söyüncü, Yiğit Efe Demir, Kamil Efe Üregen, Mustafa Serkan Kök, Haydar Karataş, Alaettin Ekici Teknik Direktör: Domenico Tedesco Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Gökhan Sazdağı, Tiago Djalo, Emirhan Topçu, David Jurasek, Salih Uçan, Orkun Kökçü, Milot Rashica, Vaclav Cerny, Devrim Şahin, Tammy Abraham Yedekler: Mert Günok, Emre Bilgin, Gabriel Paulista, Felix Uduokhai, Rıdvan Yılmaz, Ege Tıknaz, Kartal Yılmaz, Necip Uysal, Taylan Bulut, Ahmet Sami Bircan Teknik Direktör. Sergen Yalçın Goller: Marco Asensio (dk. 43 pen.) (Fenerbahçe), Vaclav Cerny (dk. 33) (Beşiktaş) Sarı kartlar: Oğuz Aydın (Fenerbahçe), Devrim Şahin, Tammy Abraham (Beşiktaş)
İstanbul İstanbul’da Gazze’yi konu alan "Hind Rajab’ın Sesi" filminin gösterimine yoğun ilgi İstanbul’da Gazze’yi konu alan "Hind Rajab’ın Sesi" filminin özel gösterimi düzenlendi. İstanbul Valisi Davut Gül, filmi Gazze’de İsrail’in saldırısı sonucu bir araçta mahsur kalarak hayatını kaybeden 6 yaşındaki Filistinli Hind Rajab’ın aile fertleriyle birlikte seyretti. İstanbul’da Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, İstanbul Valiliği ve Sinema Salonu Yatırımcıları Derneği iş birliği ile Gazze’yi konu alan "Hind Rajab’ın Sesi" filminin özel gösterimi gerçekleştirildi. İstanbul Zeytinburnu ilçesi Fişekhane’de düzenlenen programa İstanbul Valisi Davut Gül, Gazzeli Hind Rajab’ın aile fertleri, iş insanları ve birçok davetli katıldı. Filmin gösterimi öncesi Vali Davut Gül, Rajab’ın aile fertleriyle bir araya gelerek çiçek takdim etti. Ardından Vali Davut Gül ve davetliler salona girerek filmi seyretti. Gösterim öncesi konuşan Vali Gül, "Gazze’deki yaşanmış bir hikayeden yola çıkarak bir insanlık dramını beyaz perdede seyredeceğiz. İstanbul’umuzda bunun daha çok izlenmesi, daha çok duyulması, herkesin bu zulümden haberdar olabilmesi için, bir kez daha o acıları görebilmemiz için arkadaşlarımızla bu filmi birlikte izleyeceğiz. Vefat edenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Allah zalim, katil İsrail’in hak ettiği gibi cezalandırıldığını bu dünyada ölmeden görmemizi nasip etsin. İnşallah aile fertleri ile birlikte izleyeceğiz. Filmin kısaca hikayesine baktık. Gerçekten ne desek az kalacak. Binlerce, on binlerce örnekten sadece bir tanesi" dedi. Hind Rajab’ın yakını Alameerhamoda Hamada, "Türkiye’ye bu filmin gösterimi için teşekkür ediyoruz. Allah’tan Filistinli ve Gazzeli şehitlere rahmet etmesini diliyoruz" dedi.