GÜNDEM - 26 Nisan 2024 Cuma 15:19

Düzce Zabıtasından başarılı grafik

A
A
A
Düzce Zabıtasından başarılı grafik

DÜZCE (İHA) – Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, 2024 yılının ilk 4 aylık periyodunda gerçekleştirdiği denetim ve kolluk görevleri ile vatandaş ve esnafın yanında olmaya devam etti. Müdürlük, kaldırım işgallerinden öğrenci servis denetimlerine, market ve unlu mamul imalathaneleri denetiminden dilencilerle mücadeleye kadar gelen her türlü istek, şikayet ve talebi hızlı şekilde değerlendirdi.


Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, şehir merkezi genelinde kolluk görevini 7 gün 24 saat esasına göre sürdürerek, sosyal yaşamın sağlıklı şekilde işlerliğini sürdürmesini sağlıyor. 2024 yılının ilk 4 aylık dönemini kapsayan raporu kamuoyu ile paylaşan Müdürlük, gerek 153 Alo Beyaz Masa üzerinden esnaf ve vatandaşlardan gelen gerekse de kolluk görevi esnasında iletilen bin 198 şikayeti değerlendirdi. Sıhhi, gayri sıhhi müessese ve umuma açık işyeri olmak üzere toplam 144 işyerine ruhsat verilmesini sağlayan müdürlük ekipleri, ruhsata aykırı faaliyet gösteren 15 işyerini mühürlenmesini, 38 işyerinin İşyeri Açma ve Çalışma ruhsatının iptal edilmesini sağladı. Müdürlüğe bağlı ekiplerin yaptığı denetimlerde toplam 24 dilenci ve seyyar satıcıya yaptırım uygulanırken, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile birlikte dilencilik yapan şahıslara karşı 6 kez uygulama gerçekleştirildi. Ekipler, mücavir alan içerisinde yer alan Aziziye Mahallesi Pazartesi ve Perşembe pazarları, Hamidiye Mahallesi Salı pazarı, Koçyazı pazarı, Konuralp pazarı, Bahçeşehir pazarı ve Fevziçakmak Mahalle pazarlarında faaliyet gösteren esnaflara yönelik denetimlerini de aksatmadan sürdürdü. 4 aylık süreçte 62 tahsis kaydı gerçekleştiren ekipler, 8 esnafa cezai işlem uygularken, yönetmeliğe aykırı hareket eden 4 esnafın ise pazar tezgahını iptal etti. Müdürlüğe bağlı ekipler ayrıca, başta market ve kasaplar olmak üzere birçok ticari işletmede denetimlerini aralıksız sürdürürken, bu süreçte 56 fırın, 22 kantinin kontrolünü gerçekleştirdi.



Düzce Zabıtasından başarılı grafik

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Gaziantep’teki feci kazada ölenlerin kimliği tespit edildi Gaziantep’in İslahiye ilçesinde beton tankerinin karşı şeride geçerek yolcu minibüsünü biçtiği kazada hayatını kaybedenlerin kimlik tespiti yapıldı. Kazada ölenlerin 8’inin kadın 1’inin ise erkek olduğu açıklandı. Kaza, Gaziantep’in İslahiye ilçesi Hassa karayolu Ağabeyi mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Hatay’ın Hassa ilçesi istikametinden Gaziantep’in İslahiye ilçesine giden 56 AAB 043 plakalı Mehmet G. yönetimindeki beton tankeri sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu karşı şeride geçerek İslahiye ilçesinden Hassa ilçesine yönünde seyir halinde olan Latif Örs yönetimindeki 27 K 2127 plakalı yolcu minibüsüne çarptı. Feci kaza sonrası 9 kişi hayatını kaybederken 1’i ağır 11 kişi de yaralandı. Feci kazada hayatını kaybedenlerin 4’ünün öğrenci olduğu öğrenildi. Feci kazada hayatını kaybedenlerin kimlik tespiti yapıldı Toplam 9 kişinin ölümü, 2’si ağır 11 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan feci kazada kimlik tespit yapıldı. Feci kazada Şükrü Sağlam, Sena Taşkın, Ümran Yıldırım, Elif Görmez, Rakibe Erinmez, Sultan Erinmez, Sude Çelik, Hatice Gönen ve Sibel Sağlam hayatını kaybetti. Yaralananların da kimlikleri belirlendi Feci kazada yaralananların ise Sude Taşkın, Ayşem Yıldırım, Songül Sıla Kılıç, Mehmet Erinmez, Enes Oğuz, Zeynep Gök, Mehmet Sağlam, Samet Saydam, Latif Örs ve Emine Yener olduğu öğrenildi. Yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu ve tedavilerinin sürdüğü de vurgulandı. Kaza ile ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.