KÜLTÜR SANAT - 09 Haziran 2021 Çarşamba 17:00

Gönüllülük merkezi ve gençlik sokağı açıldı

A
A
A
Gönüllülük merkezi ve gençlik sokağı açıldı

Düzce Belediyesi, 7’den 70’e Düzcelilere dokunmak adına ‘Düzce Gönüllüleri Bir Arada’ başlığı altında yeni bir sosyal projeyi Bahçeşehir’de hayata geçirdi.

Düzce Belediyesi, 7’den 70’e Düzcelilere dokunmak adına ‘Düzce Gönüllüleri Bir Arada’ başlığı altında yeni bir sosyal projeyi Bahçeşehir’de hayata geçirdi. Açılışı yapılan Gönüllülük Merkezinde 2 tematik ve 8 kulüpte çocuklardan yaşlılara, dezavantajlı gruplara kadar herkes kaynaşacak.


Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Gençlik Projeleri Destekleme Programı kapsamında; Düzce Belediyesi ve Düzce Sosyal Etkinlikler Derneği (DÜSED) işbirliği ile Gönüllülük Merkezi ve Gençlik Sokağı, düzenlenen etkinlikle açıldı.


Bahçeşehir’de bulunan Düzce Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü binasında ve karşı sokağında gerçekleşen etkinliğe Düzce Belediye Başkan Yardımcıları Hüdaver Gösterişli, Cengiz Tuncer, Sinan İnan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsa Yazıcı, meclis üyeleri, birim müdürleri ve gönüllüler katıldı.


Gençlik Sokağının açılışı öncesinde konuşan Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaver Gösterişli, “Bir hizmeti daha sizlere sunmanın haklı mutluluğunu yaşıyoruz. ‘Düzce Gönüllüleri Bir Arada’ diyerek çıktığımız bu yolda; merkezimizde bulunan 2 tematik, 8 kulüpte isteyen herkesi, gönüllülük esası ile yaşlılarımızla, dezavantajlı gruplarımız ve çocuklarımızla kaynaştırmayı hedefliyoruz. Hedef kitlemiz geniş; herkes burada, bizimle birlikte istediği alanda, bilgilerini ve tecrübelerini paylaşabilir. Tamamen ücretsiz sunacağımız imkanlarımızdan yararlanabilir. Geleneksel sokak oyunlarından, fiziksel ve mental spor aktivitelerine, temel ders desteğinden büyüklerimizin ihtiyaçlarına destek sağlamaya kadar her alanda hem sizlere hem tüm vatandaşlarımıza destek için hazırız” ifadelerinde bulundu.


Açılış konuşmasının ardından protokol üyeleri, rengarenk boyanan Gençlik Sokağını ve parkını belediye bandosu eşliğinde gezdikten sonra aktivite ve derslerin yapılacağı derslikleri de gezerek proje hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Uğurcan Çakır: "İnşallah finalde Beşiktaş karşısında kupayı almak istiyoruz" Trabzonspor’un kaptanı Uğurcan Çakır, Fatih Karagümrük maçının ardından yaptığı açıklamada, finale kaldıklarını için mutlu olduklarını söyleyerek, “İnşallah finalde Beşiktaş karşısında kupayı almak istiyoruz” dedi. Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası yarı finalde rövanş maçında Fatih Karagümrük’ü 4-0 mağlup ederek, finale yükseldi. Mücadelenin ardından Trabzonspor Kaptanı Uğurcan Çakır basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. İlk yarı tam istediklerini gibi oynayamadıklarını söyleyen Çakır, “İlk yarı tam istediğimiz oyunu oynamasak da çok acelemiz yoktu. Çünkü 1-0 öndeydik. Sonrasında ikinci yarıda gelen gollerde, net bir skorla buradan galibiyetle ayrıldık. Kötü giden bir sezon, hedeflerden uzak aslında ama finalde olmak mutluluk verici oldu” ifadelerini kullandı. “İnşallah finalde Beşiktaş karşısında kupayı almak istiyoruz” Finalde Beşiktaş ile oynayacaklarının hatırlatılması üzerine Uğurcan Çakır, “Finalde rakibimiz Beşiktaş ve kupayı kazanmak istiyoruz. Bu kupayı alırsak 10. olacak. En son aldığımız zaman 2019’da ben ve Hüseyin Türkmen var. İkimiz kaldık. Abdullah Hoca’nın Trabzonspor’da Türkiye Kupası eksik. İnşallah finalde Beşiktaş karşısında kupayı almak istiyoruz” diye konuştu. “Trabzonspor için mücadeleyi her zaman vermeye çalışıyorum” Futbolda inişler ve çıkışların her zaman olduğunu vurgulayan 28 yaşındaki kaleci, “Futbolcu her zaman en yüksek performansı veremeyebiliyor. Ben Trabzonspor için elimden gelen mücadeleyi her zaman vermeye çalışıyorum. Bazen istediğim oluyor, bazen istediğim gibi olmuyor. Ben Trabzonspor için elimden gelen her şeyi her zaman sahada yapmaya çalışıyorum. Finale kaldık mutluyuz, inşallah finali kazanmak istiyoruz. Taraftara teşekkür ediyorum. Uzun zamandır iç sahada taraftar olmadığı için bugün çok güzeldi. Taraftar olmadan çok konsantre olamıyorsunuz. Bugün de yanımızdalardı. Onlara çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.