TEKNOLOJİ - 11 Şubat 2025 Salı 16:19

Miniklerden uzay ve bilimi yerinde öğrendi

A
A
A
Miniklerden uzay ve bilimi yerinde öğrendi

Düzce Belediyesi bünyesinde hizmet veren bölgenin en büyük Bilim Merkezi, Kreş ve Gündüz Bakımevinin minik öğrencilerini ağırladı. Minikler, meraklı gözlerle ve büyük ilgi ile Bilim Merkezi bünyesinde hazırlanan sergi alanını gezerek, atölyeleri inceledi.


Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün eğitim noktasında ortaya koyduğu vizyonun en önemli göstergesi konumunda bulunan ve girişimleri neticesinde TÜBİTAK desteği ile Düzce’ye kazandırılan bölgenin en büyük Bilim Merkezi, öğrencilere bilim ve teknoloji dünyasını sevdirmeye devam ediyor. Merkezin son misafirleri Düzce Belediyesi iştirak şirketi Belka çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Kreş ve Gündüz Bakımevinin öğrencileri oldu. Öğretmenleri ve bilim merkezi yetkilileri eşliğinde gerçekleştirilen ziyarette, farklı konseptlerde hazırlanan atölyeleri gezme imkanına erişen minikler, uygulamalı etkinliklerden de faydalandı.


Keyifli, eğlenceli ve eğitici zaman geçiren öğrenciler, büyük ilgi gösterdikleri bilim merkezinin atölyeleri hakkında da bilgilendirildi.



Miniklerden uzay ve bilimi yerinde öğrendi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Cinayet şüphelisi kovalamaca sonucu yakalandı Antalya’da komşu esnaflar arasında çıkan tartışma sonrası 1 kişinin hayatını kaybettiği 2 kişinin ise ağır yaralandığı olayın şüphelisi kovalamaca sonucu yakalandı. Kepez ilçesi Yeni Emek Mahallesi Şelale Caddesi’nde önceki gün meydana gelen olayda oto yıkama işi yapan Mustafa O. (41) ile market işletmecisi yan dükkanda market işleten Mustafa Deveci (51) arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıkmış, tartışmanın büyümesi üzerine Mustafa O. yanındaki silahla markette oturan Mustafa Deveci (22), Şevket Deveci (24) ve Mustafa Deveci’ye (51) ateş açmıştı. İhbarla olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edilirken, yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. 22 yaşındaki genç hayatını kaybetmişti Kavgada Mustafa O.’nun silahından çıkan kurşunlarla göğsünden vurulan 22 yaşındaki Mustafa Deveci kaldırıldığı hastanede doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olayda ağır yaralanan amca Mustafa Deveci ve Şevket Deveci’nin hastanedeki tedavileri devam ederken, olayın ardından otomobiliyle kaçan olayın şüphelisini yakalamak için ekipler çalışma başlattı. Akşam 21.30 sıralarında Kepez ilçesinde rutin devriye görevi yapan polis ekipleri şüphelendikleri bir kişiyi durdurmak istedi. Kovalamaca ile yakalandı Polisin ’dur’ ihtarına uymayarak yaya olarak kaçan kişi ekiplerin kısa süreli kovalamacası sonucu yakalandı. Yapılan kontrollerde yakalanan şahsın 16 Mart tarihinde Yeni Emek Mahallesi Şelale Caddesi’nde çıkan silahlı kavgada 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayın firari şüphelisi Mustafa O. (41) olduğu tespit edildi. Devriye ekipleri tarafından gözaltına alınan cinayet şüphelisi Cinayet Büro Amirliği ekiplerine teslim edilirken Mustafa O. ’nun emniyetteki işlemleri sürüyor.