GÜNDEM - 08 Nisan 2025 Salı 11:33

Uluslararası proje kapanış programı gerçekleştirildi

A
A
A
Uluslararası proje kapanış programı gerçekleştirildi

Düzce Üniversitesi Uluslararası Ofis Koordinatörlüğü ile Sosyal Eşitlik ve Haklar Çalışmaları Derneği iş birliğinde düzenlenen projenin kapanış programı gerçekleştirildi.


Rektörlük Çalıştay Salonu’nda programa; Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Öztürk, Uluslararası Ofis Koordinatörü Doç. Dr. Sibel Bayram, Uluslararası Ofis Koordinatörlüğünden Öğr. Gör. Muhammet Kağan Güney, Sosyal Eşitlik ve Haklar Çalışmaları Derneği Başkanı Seyyid Cilalıoğlu ve Başkan Yardımcısı Selami Altun ile Polonya, İtalya, Belçika ve Türkiye’den uluslararası öğrenciler katılım sağladı.


Rektör Nedim Sözbir programda yaptığı konuşmada, projeye katkı sunan tüm katılımcıları tebrik ederek, bu tür uluslararası çalışmaların öğrenciler için önemli tecrübeler sunduğunu belirtti. Farklı kültürlerin ortak bir zeminde buluşmasının yalnızca akademik değil, insani bir kazanım da olduğunu vurgulayan Sözbir, uluslararası öğrenciler ile interaktif bir sohbette bulundu.


Gençlik çalışmaları ve kültürel etkileşim odağında yürütülen proje kapsamında düzenlenen interaktif atölye çalışmalarının anlatıldığı kapanış programında uluslararası öğrenciler Düzce’de edindikleri deneyimleri ve gerçekleştirdikleri etkinliklerini paylaşarak proje sürecine dair duygu ve düşüncelerini anlattı.


Öğrencilerin farklı kültürleri yakından tanıma şansı bulduğu proje süresince yapılan etkinliklerin değerlendirildiği ve kazanımların paylaşıldığı programda, öğrenciler, Düzce Üniversitesi’ne ve Uluslararası Ofis Koordinatörlüğe bu değerli fırsat için teşekkürlerini sundu.



Uluslararası proje kapanış programı gerçekleştirildi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya Malatya’da 78 kişinin öldüğü Hakimbey Apartmanı davasında 4 sanığa hapis cezası Malatya’da 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve 78 kişinin hayatını kaybettiği Hakimbey Apartmanı davasında karar çıktı. 2 sanık 17 yıl 6 ay, 2 sanık ise 10 yıl hapis cezasına çarptırılrken, 2 sanık hakkında da beraat kararı verildi. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde, Malatya’nın Battalgazi ilçesi Zafer Mahallesi’nde bulunan ve 2. Ordu Karargahı karşısındaki Hakimbey Apartmanı yıkılmış, enkaz altında kalan 78 kişi hayatını kaybetmişti. Apartmanın yıkılmasına ilişkin açılan davada, projede ve yapım sürecinde görev aldıkları belirtilen teknik sorumlular ile belediye personelleri "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçlamasıyla yargılandı. Davanın karar duruşması Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada bazı sanıklar SEGBİS aracılığıyla hazır bulunurken, depremde hayatını kaybedenlerin yakınları ile taraf avukatları salonda yer aldı. Mağdur yakınları, binanın Elazığ depremi sonrası hasarlı olduğuna dair dilekçelerin dikkate alınmadığını, ilgili kurum yetkilileri hakkında soruşturma yapılmamasının eksik yargılama olduğunu ileri sürdü. Sanık avukatları ise binanın Elazığ depreminde hasar gördüğünü, buna rağmen gerekli incelemelerin yapılmadığını ve ilgili kurumların mahkemeye yeterli belge sunmadığını savundu. Mahkeme heyeti, yapılan yargılama sonunda sanıklardan B.Y. ve A.Y.’ye 17 yıl 6 ay, M.B. ve A.Ö.’ye ise 10 yıl hapis cezası verdi. Diğer iki sanık hakkında ise beraat kararı verildi. Mahkeme, ceza alan sanıklar hakkında tutuksuz yargılama şartlarının devamına adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağı uygulanmasına da hükmetti.
Erzincan Erzincan’da gökyüzünü polisler ve çocuklar birlikte renklendirdi Erzincan Emniyet Müdürlüğü, Toplum Destekli Polislik faaliyetleri kapsamında 100 öğrenci için uçurtma şenliği düzenledi. Gökyüzüne yükselen uçurtmalarla çocukların mutluluğu renkli görüntüler oluşturdu. Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü, sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekledi. Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen etkinlikte, polis ekipleri öğrencilerle bir araya gelerek uçurtma uçurdu. 100 öğrenci için unutulmaz gün General Cihat Akyol İlkokulu ve Ortaokulu’nda öğrenim gören toplam 100 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, polisler ve öğrenciler gökyüzünü rengarenk uçurtmalarla donattı. Çocuklarla yakından ilgilenen emniyet personeli, öğrencilerin heyecanına ve neşesine ortak oldu. "Çocuklar geleceğimizin en kıymetli ışığıdır" Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü’nden etkinliğe ilişkin yapılan açıklamada, çocukların mutluluğunun her şeyin önünde olduğu vurgulanarak şu ifadelere yer verildi: "Çocuklarımızla geçirdiğimiz bu güzel günde; onların heyecanına ortak olduk, gökyüzünü birlikte renklendirdik. Onlar için gökyüzü bir oyun alanı, bizler için ise çocuklar geleceğimizin en kıymetli ışığıdır. Şehrimizin güvenliğini sağlarken, yarınlarımızın teminatı olan yavrularımızla gönül köprüleri kurmaya devam edeceğiz." Etkinlik sonunda polis ağabeyleri ve ablalarıyla hatıra fotoğrafı çektiren öğrencilerin mutlulukları gözlerine yansıdı.