EĞİTİM - 22 Nisan 2019 Pazartesi 15:26

Yabancı öğrenciler Anıtpark’ta buluştu

A
A
A
Yabancı öğrenciler Anıtpark’ta buluştu

Düzce’de eğitim gören yabancı öğrenciler, uluslararası öğrenci buluşması kapsamında Anıtpark Meydanında bir araya geldi.

Düzce’de eğitim gören yabancı öğrenciler, uluslararası öğrenci buluşması kapsamında Anıtpark Meydanında bir araya geldi. Ülkelerinin kültürlerine ait eşya ve giysileri meydanda açtıkları stantlarda sergileyen öğrenciler, mehter takımının söylediği marşlara da eşlik ettiler.


Uluslararası Öğrenci Dernekleri tarafından organize edilen Türkiye’de 12.’ci si Düzce’de ise ilki düzenlenen Uluslararası öğrenciler buluşması, Anıtpark Meydanında yapıldı. Bu sene “Doğudan Batıya Adil Bir Dünyaya” sloganıyla düzenlenen törende renkli görüntülerde yaşandı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan törenlerde Kuran-ı Kerim tilavetinin okunmasının ardından konuşmalara geçildi. Düzce Uluslararası Öğrenci Dernekleri Düzce Başkanı Coşkun Zabunoğlu; “Bayrağı daha iyi yerlere taşımak ve Düzce’mizi tercih eden, eğitimlerine burada devam eden uluslararası öğrencilerimize ensar olabilmek için çalışma içinde olduk. Ekibimizle Düzce’de okuyan birçok öğrenciye ulaştık. Öğrenimleri gören öğrencilere elimizden gelen imkanlar ölçüsünde yardımcı olmaya çalıştık, olmaya da çalışacağız” dedi.


Uluslararası Öğrenci Dernekleri Genel Başkan Yardımcısı Adnan Oğuz ise öğrenci buluşmalarının bu sene 23 ülkede gerçekleştiğini ifade ederek; “Bu sene öğrenci buluşmalarımız 23 ülkede gerçekleşecek. Öğrencilerimizin bir araya gelmesi için bu buluşmaları yapıyoruz. 4 Mayıs’ta Dünya Buluşmamızı İstanbul’da gerçekleştireceğiz” diye konuştu.


Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç ise Düzce Üniversitesi’nde eğitim gören yabancı öğrencilerin Düzcelilere emanet olduğunu dile getirdi. Prof. Dr. İlhan Genç; “Bu toplantı Düzce’mizde İlk defa yapılıyor. Bu bakımdan önemli. Biz her ay yabancı öğrencilerimiz için Vali Zülkif Dağlı Başkanlığı’nda toplanıyoruz, sorunları ve çözümlerini birlikte değerlendiriyoruz. Bu kapsamda önemli misyonu yerine getirmeye çalışıyoruz. Yabancı öğrenci kabulümüz, 6 yıldan bu yana devam ediyordu. Yabancı öğrenciler daha çok İstanbul, Ankara, İzmir gibi, illeri tercih ediyordu. Ülkemiz bu manada büyük atılım yaptı ve artık yabancı öğrenciler bütün illerimizi tercih ediyorlar” şeklinde konuştu.


Vali Zülkif Dağlı ise konuşmasında; “Uluslararası Öğrenciler Derneği ile birlikte yaptığımız bu organizasyonumuz hayırlara vesile olsun. Yabancı öğrencilerimiz bizim için önemli. Bu öğrencilerimiz ülkelerinden seçilerek gelen özel öğrenciler. Bu öğrencilerimizin Düzce Üniversitesinde sayısını artırmak için sınav merkezlerinin sayısını artırmak suretiyle çalışmalarımız devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1960 yıllar Türkiye de eğitim gören yabancı öğrencileri ülkemizde bir dizi etkinlik düzenleyerek davet etti. Baktığımızda ülkelerinde çeşitli makamlarda yer alan bu insanlar Türkiye ile ülkeleri arasında ciddi anlamda köprü görevi görüyorlar. Bu nedenle yabancı öğrencilerimiz bizler için çok önemli” diyerek duygularını dile getirdi.


Konuşmaların ardından Düzce Belediyesi Mehter Takımı konser verdi. Konseri izleyen yabancı öğrenciler, mehter takını çekebilmek için birbirleriyle yarıştılar. Konserin ardından Anıtpark Meydanında kurulan ülkelere ait stantların gezilmesiyle tören sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Trafik kazasında şehit olan polis memuru için İstanbul Emniyetinde tören düzenlendi Ümraniye’de görevi sırasında kullandığı motosikletle geçirdiği trafik kazası sonucu ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede şehit olan polis memuru Emrah Büke için İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde tören düzenlendi. Törene katılan acılı anne Nuran Büke’nin ayakta durmakta güçlük çektiği görüldü. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü kadrosunda görevli Polis Memuru Emrah Büke (25), dün görev esnasında, Ümraniye’de motosikletle seyir halindeyken trafik kazası geçirmiş, ağır yaralı olarak kaldırıldığı Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştu. 2023 yılında Balıkesir Polis Meslek Eğitim Merkezi’nden mezun olan ve 23 Aralık 2023 yılında emniyet teşkilatına başlayan ve dün görevi başında şehit olan polis için İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan Yerleşkesi’nde tören düzenlendi. Törene İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Yusuf Kenan Topçu, 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Sezai Öztürk, Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanı Tuğamiral Tayfun Paşaoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclis Başkanvekili Nuri Aslan, Teftiş Kurulu Bölge Başkanı Erkin Adalar, şehidin annesi Nuran Büke, babası Erdal Büke, aile yakınları ile şehidin meslektaşları katıldı. Törene katılan acılı anne Nuran Büke’nin ayakta durmakta güçlük çektiği görüldü. İl Emniyet Müdürü Aktaş, şehit polisin özgeçmişi ile ilgili bilgilerin yer aldığı kısa bir konuşma yaptı. Aktaş, “Şehidimiz aramızdan zamansız ayrılması, başta çok değerli ailesini ve biz sevenlerini derinden üzmüştür. Milletimiz ve devletimizin bekası uğruna canını hiçe sayarak ölüme koşan ve görevini laikiyle yapmış olmanın huzuru içerisinde canlarını feda eden kahraman şehitlerimiz; sizler bu aziz vatanın teminatısınız. Manevi varlığınızdan güç alan polis teşkilatımız, sizlerin fedakarlığı sayesinde ilelebet payidar kalacaktır” dedi. Yapılan konuşmanın ardından helallik istendi, dualar yapıldı. Şehit polis memuru Emrah Büke, alınan helalliğin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Konya’ya gönderildi. Büke, Konya’nın Ereğli ilçesine bağlı Kamışlıkuyu Köyünde bugün kılınacak ikindi namazının ardından aile kabristanında toprağa verilecek. Emniyet teşkilatına geçen yılın Aralık ayında giren Şehit polis memuru Emrah Büke, 4 ayı aşkın süreden bu yana İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nde görev yapıyordu. Kısa süre önce polis mesleğine başlayan Büke, İstanbul Ümraniye’de görevi sırasında geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede aynı gün şehit düşmüştü.