YEREL HABERLER - 03 Mayıs 2016 Salı 14:48

Edirne'de 15 Bin Kandil Simidi Dağıldı

A
A
A
Edirne'de 15 Bin Kandil Simidi Dağıldı

Edirne Belediyesi tarafından Miraç Kandili nedeniyle, şehir merkezinde vatandaşlara, 15 bin adet kandil simidi dağıtıldı.
Edirne Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, her kandilde olduğu gibi Miraç Kandili’nde de özel kutulara kandil simidi hazırlattı. Kentin farklı noktalarında halka 15 bin kandil simidi dağıldı. Şehir merkezinde Saraçlar Caddesi’nde kurulan stantta dağıtımı Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır yaptı. Halk, standa gelerek kandil simidini Başkan Yardımcısı Çakır’ın elinden aldı.
Belediye Başkanı Selçuk Çakır, kandillerde manevi duyguların yükseldiği durumlar olduğunu belirterek, “Biz Edirne Belediyesi olarak diğer kandillerde olduğu gibi yine 15 bin adet kandil simidimizi yine halkımıza dağıtacağız. Burada başlıyoruz, şehrin diğer noktalarında da aynı anda başlıyor. Bu kandiller toplumumuzu birleştirici, bütünleştirici unsurlarıdır. Bunları dikkate almalıyız, toplumun diğer dinamiklerini de değerlerini de göz önünde bulundurmalıyız. Nasıl ki kandillerde bu saygıyı gösteriyorsak, diğer milli değerlerimizde de, ulusal günlerimizde de bu değerlerimizi korumalıyız. Tüm insanlığın Miraç Kandili’ni kutluyorum” dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir