GENEL - 13 Eylül 2017 Çarşamba 11:05

TÜ’de kalite ve strateji konuşuldu

A
A
A
TÜ’de kalite ve strateji konuşuldu

Trakya Üniversitesi eğitim ve yönetimde kalite çalışmalarını kapsamlı ve çok yönlü olarak sürdürüyor.

Trakya Üniversitesi eğitim ve yönetimde kalite çalışmalarını kapsamlı ve çok yönlü olarak sürdürüyor.


Türkiye Ulusal Mükemmellik Ödülü, Türkiye Mükemmellikte Süreklilik Ödülü ve Avrupa EFQM Mükemmellik Ödülü sahibi Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Trakya Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Fehmi Yıldız Konferans Salonu’nda ’Kalite ve Strateji’ başlıklı konferansıyla akademik ve idari personel ile bir araya geldi.


Üniversite Kalite ve Strateji Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi Koordinatörü Prof. Dr. Mahmut Güler, "Dünya’da gelişmelere uygun olarak Trakya Üniversitesi de eğitim ve yönetimdeki kaliteyi artırmak amacıyla köklü değişiklikler yapmakta. 2006 yılında başlayan sürece kurmuş olduğumuz Kalite ve Strateji Geliştirme, Uygulama ve Araştırma Merkezi ile yoğun bir şekilde çalışarak entegre olduk. 2018-2022 Stratejik Kalkınma Planımıza Rektörümüz büyük önem vermekte. Üniversitemizde eğitim ve yönetim kalitesinin artırılması amacıyla tüm birimlere ödevler yükledik ve süreci yakından takip ediyoruz. Tüm bu yapılan çalışmalarla stratejimizi sürdürülebilir kılmayı hedefliyoruz" dedi.



"Kalite ve mükemmelleşme kavramları ve süreçleri ithal edilmiş kavramlar"


Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu da programda yaptığı konuşmasında, "Üniversitemizdeki kalite çalışmalarını önemsiyoruz. Bu noktada her konuda daha iyi olabilmenin ve mükemmelleşmenin yollarını arıyoruz. Kalite ve mükemmelleşme kavramları ve süreçleri ithal edilmiş kavramlar. Bizim için bu kavramların Türkiye’deki karşılıkları önemli. Bu kavramları içselleştirmek açısından Sakarya Üniversitesi önümüzde çok güzel bir örnek olarak duruyor. Bu noktada 8 yıl Rektör Yardımcılığı yapmış, 8 yıl Rektörlük yapmış, artık bu işin felsefe boyutuna ulaşmış Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ı misafir etmekten çok mutluyuz. Sakarya Üniversitesinin ve Rektörünün kalite deneyiminden faydalanacağını düşünüyoruz. Hocamıza geldikleri ve burada bizimle oldukları için teşekkür ediyoruz" ifadelerini kaydetti.



"Kurumlar artık eski yöntemler ve sistemler ile yönetilemez hale geldi"


Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ise "Globalleşen dünyada rekabetin ortaya çıkması üniversiteleri de etkiledi. Gelişen dünyada kurumlar artık eski yöntemler ve sistemler ile yönetilemez hale geldi. Bu noktada üniversitelerin akreditasyon süreçleri ile birbirlerini eğitim kalitesi açısından denk görmeye başladıkları bir sürece girdik. Sakarya Üniversitesi kalite ve akreditasyon süreçlerinde hızla yol almaktadır. Kalite sürecimizde öncelikle kurum içi değerlendirmeleri yaparak kaynakları verimli ve etkili bir şekilde kullanmak noktasında çalışmalarımızı sürdürdük. Akreditasyon süreçlerinde program çıktıları belirleyici faktördür. Eğitimde kaliteyi artırmak amacıyla aktif öğrenme etkinlikleri gerçekleştiriyoruz, ders sayılarını ve AKTS’leri düşürdük, öğrencilerimize en az iki dersten 8 ödev çalışması yaptırıyoruz. Eğitimde kalitenin artırılmasının yanı sıra AR-GE çalışmalarında ve toplumsal faaliyetlerde de kaliteyi artırmayı hedefledik. Aksayan yönleri de sürekli iyileştirmeler yaparak düzeltiyoruz" diye konuştu.


Soru cevap kısmının ardından Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, başarılı olmak için sistemli çalışmanın gerekliliğinden bahsederek kalite çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Filistin Dayanışma Platformu, İsrail’in Refah’ta başlattığı saldırıyı Ankara’da protesto etti Ankara’da bulunan Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla İsrail’in başlattığı saldırıyı protesto etmek için Amerikan Büyükelçiliği önünde toplandı. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının ardından 1 buçuk milyona yakın Gazzeli, Refah kentine sığınmıştı. İsrail’in Refah kentine yönelik başlattığı hava saldırısının ardından Filistin Dayanışma Platformu, "Refah’ta Katliama Hayır" sloganıyla saldırıyı kınamak için Ankara’da bulunan Amerikan Büyükelçiliği önünde çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte İsrail’i protesto etti. Elçilik binası önünde toplanan kalabalık, İsrail’i protesto etmek için "İnsanlık onuru siyonizmi yenecek" ve "Susma haykır soykırıma hayır" sloganları attı. Öte yandan kalabalık, İsrail askerleri tarafından Kudüs’te öldürülen Hasan Saklanan’ı ise rahmetle anmayı unutmadı. Grup adına basın açıklamasında bulunan Zeynel Abidin Özkan, İsrail’in Gazze’ye yönelik düzenlediği saldırıların ardından Refah sınır kapısına sığınan yaklaşık bir buçuk milyona yakın Gazzeli’nin 214 gündür açlıkla boğuştuğuna dikkati çekti. "Soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar" Refah’a başlatılan saldırılarla birlikte bölgede can güvenliği sorununun da başladığının altını çizen Özkan, “214 gündür dünyanın gözü önünde Filistin’de kardeşlerimiz İsrail soykırımına maruz bırakılıyor. Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde devam eden yargılamalara; İsrail, lobi faaliyetleriyle tüm ülkelere müdahale ettirmeye ve İsrail yetkililerinin ceza almaması için bir çaba içerisine girdi. Hepimiz gördük ki aslında adalet İsrail için varmış ve tüm ülkeler de İsrail’in soykırımını desteklemek için çalışıyormuş. Bugün ortaya çıkan belgelerde görüldü ki Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde İsrail’in soykırımına ortak olan yöneticilerinin ceza almamasına yönelik baskı içeren mektuplar mahkemeyi köşeye sıkıştırmak adına kullanılıyor. Biz inanıyoruz ki hem mahkemede görülen davada hem de Güney Afrika’da devam eden davada soykırımın ortakları ahirete kalmadan dünyada da inşallah gereken cezayı bulacaklar” ifadelerini kullandı.