SPOR - 25 Eylül 2017 Pazartesi 12:31

Edirne Belediyesi, Hüseyin Pehlivan Yağlı Güreşleri’nde

A
A
A
Edirne Belediyesi, Hüseyin Pehlivan Yağlı Güreşleri’nde

Edirne Belediyesi Güreş Takımı, Tekirdağlı Pehlivan Hüseyin Alkaya adına düzenlenen Hüseyin Pehlivan Yağlı Güreşleri’nden madalyalarla döndü.

Edirne Belediyesi Güreş Takımı, Tekirdağlı Pehlivan Hüseyin Alkaya adına düzenlenen Hüseyin Pehlivan Yağlı Güreşleri’nden madalyalarla döndü.


Edirne Belediyesi Güreş Takımı, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Tekirdağ Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Güreş Federasyonu iş birliği ile Tekirdağlı Pehlivan Hüseyin Alkaya adına düzenlenen Hüseyin Pehlivan Yağlı Güreşleri’nden madalyalarla döndü.


23 Eylül Cumartesi Günü düzenlenen Hüseyin Pehlivan Yağlı Güreşleri’nde, Edirne Belediyesi Güreşçileri birçok boyda farklı derecelere imza attı. Teşvik 2 Boyu’nda Doğuş Pınarbaşı birincilik madalyasını göğüslerken, Tozkoparan Boyu’nda Emre Ertan üçüncülük madalyasının sahibi oldu. Deste Küçük Boy’da Arda Ağıç ikinci olurken, Küçük Orta Büyük Boy’da Ufuk Yanık birincilik kürsüsünün sahibi oldu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde bilimsel teşvik töreni Gerçekleştirdikleri bilimsel çalışmalarla üniversite ismini üst sıralara taşıyan akademisyenleri ödüllendiren Atatürk Üniversitesi, “Emeğe saygı gösterme ve başarıyı takdir etme” ilkesi doğrultusunda düzenlediği Bilimsel Teşvik Törenlerine bir yenisini daha ekledi. Kültür Merkezi 15 Temmuz Milli İrade Salonunda düzenlenen törende araştırma temelli yapılan çalışmalarından dolayı verilen ödüller sahiplerini buldu. Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi kapsamında, yaptıkları araştırma faaliyetleri için 2024 yılı Mart ayında başvuran öğretim üyelerine ödülleri ise Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı tarafından verildi. Atatürk Üniversitesinde elde edilen başarıların daima takdir ve teşvik edildiğini belirten Rektör Çomaklı, sergiledikleri üstün performans ile üreten ve ülke kalkınmasına katkı sağlayan tüm personelin her zaman desteklenmeye devam edileceğini söyledi. Geride kalan haftada; 2023 yılı akademik dönemde, 97 ulusal 43 uluslararası olmak üzere toplamda 140 Patent başvurusunda bulunan öğretim üyelerine başarı belgelerini verdiklerini hatırlatan Rektör Çomaklı, hedeflendiği üzere bu sayının artarak devam edeceğini aktardı. “Hiçbir Zaman İyiyle Yetinmeyerek, Daima Daha İyiye Ulaşma Gayreti İçerisindeyiz” Rektör Çomaklı: “Modern dünyada artık üniversiteler kendilerini hem finansal hem de insan gücü olarak idare edebilecek konuma geldi. Bilginin kaynağı olan üniversiteler bu gücü elde edebilmek için bilgiyi değere dönüştürüyor. Dünya üniversitesi olma yolunda hedeflerine emin adımlarla yürüyen üniversitemiz, Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yükseköğretim kurumlarındaki niteliğin yükseltilmesi ve kalite güvencesine katkı sağlanması amacıyla uygulanan Kurumsal Akreditasyon Programı kapsamında 2 yıl süreyle yeniden akredite edildi. Elbette ki üniversitemizin bu başarısı tüm mensuplarımıza aittir. Yetkin bilim insanlarımız ve gelişmiş araştırma alt yapımızla hiçbir zaman iyiyle yetinmeyerek, daima daha iyiye ulaşma gayreti içerisindeyiz” dedi.
Ankara Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlıkları arasında iş birliği protokolü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında Kamuda Dijital Dönüşüm ve Bilimsel Araştırmaların Desteklenmesine İlişkin İş Birliği Protokolü imzalandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında Kamuda Dijital Dönüşüm ve Bilimsel Araştırmaların Desteklenmesine İlişkin İş Birliği Protokolü İmza Töreni, Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu(TÜBİTAK) Binası’nda düzenlendi. İmza törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan katıldı. Törende konuşan Işıkhan, “İş arayan ile işveren arasındaki en sağlam köprü olma vazifesi üstlenen İŞKUR’un, vatandaşlarımıza sunduğu birçok hizmete çevrim içi olarak erişebiliyoruz. Bu anlamda bugün imzalayacağımız protokolün, İŞKUR’un dijital dönüşümüne önemli bir katkı sağlayacağına inanıyoruz. Ülkemizin bilim ve teknoloji politikaları alanındaki en saygın ve köklü kuruluşlarından biri olan TÜBİTAK ile gerçekleştirilecek protokol sayesinde İŞKUR’un, hem yapay zeka destekli sisteminin geliştirilmesi hem de istatistik altyapısının güçlendirilmesi sağlanmış olacak” ifadelerini kullandı. Projenin hayırlı olmasını temenni ederek konuşmasına başlayan Kacır, “Teknolojik ürünler ve hizmetler dijital çağ olarak da ifade edilen 21. yüzyılda artan bir ivme ile hayatımızı dönüştürmeye ve değiştirmeye devam ediyor. Yapay zeka nesnelerin interneti ve robotik gibi yenici teknolojiler günlük yaşam pratiklerimize alışkanlıklarımıza karar alma mekanizmalarımıza istikamet veriyor” dedi. “Bürokrasiyi en aza indiriyoruz” Kurumlar arası bilgi paylaşımını güçlendirerek kamuda hizmet sağlayıcıları arasındaki etkileşimi yükselttiklerini ifade eden Kacır “Tüm dünyada hükümetler ve kamu otoritelerinin kamu hizmetlerini ve programlarını daha verimli ve şeffaf sunabilmesi için tarihi bir fırsat oluşturuyor. Bizler de gerçekleştirdiğimiz dijitalleştirme projeleri ile vatandaşlarımıza sunduğumuz hizmetlerde bürokrasiyi en aza indiriyoruz. Kurumlar arası bilgi paylaşımını güçlendirerek kamuda hizmet sağlayıcıları arasındaki etkileşimi yükseltiyoruz. Vatandaşlarımıza sunduğumuz hizmetlerde kalite ve hızı odak hale getiriyoruz. Aynı zamanda kamu olarak sahip olduğumuz verileri bir kaynak olarak görüp onu stratejik bir biçimde değerlendirerek çalışmalarımıza veriye dayalı olarak yön veriyoruz” dedi. Yapılan program ve projelerin etkinliğini ölçtüklerini belirten Kacır, vatandaşların devlette olan tüm işlemlerini dijital bir ortamda saniyeler içinde evlerinden veya cep telefonlarından yapabilmelerini sağlayan E- Devlet’in kuşkusuz bu çalışmaların vitrinin de yer alan uygulamalardan en önemlisi olduğunu dile getirdi. Bakanların konuşmasının ardından Kamuda Dijital Dönüşüm ve Bilimsel Araştırmaların Desteklenmesine İlişkin İş Birliği Protokolü imzalandı.