GENEL - 11 Ekim 2017 Çarşamba 17:59

Taksicilerden kamera eleştirisi

A
A
A
Taksicilerden kamera eleştirisi

Edirne’de bazı taksi şoförleri, taksilerde görüntü kaydının alınmasını zorunlu kılan Emniyet Genel Müdürlüğü genelgesini eleştirerek, müşterilerinin aracın içini çeken kameradan dolayı rahatsız olduklarını dile getirdi.

Edirne’de bazı taksi şoförleri, taksilerde görüntü kaydının alınmasını zorunlu kılan Emniyet Genel Müdürlüğü genelgesini eleştirerek, müşterilerinin aracın içini çeken kameradan dolayı rahatsız olduklarını dile getirdi.


CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan ve Edirne Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erbey Kılıç bir taksi durağında basın açıklamasında bulundu. Taksicilerin yanında olmaya devam edeceklerini belirten Bircan ve Kılıç, taksilerde görüntü kaydının esnafı zor duruma düşüreceğini ileri sürdüler.



“Esnafın mağdur olmasını istemiyoruz”


CHP Edirne Milletvekili Erdin Bircan, taksici esnafının yanında olduğunu belirterek, “CHP meclise soru önergesi verdi. Arkadaşlar taksilerinin içine 4 bin 500 TL’ye kamera aldılar. Yarın mahkeme iptal ederse genelgeyi. Arkadaşlar aldıkları kameraları kime iade edecekler. Parayı kimden alacaklar. Biz taksici kardeşlerimizle bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Valimiz Günay Özdemir’den bunu rica ettim. Esnafın mağdur olmasını istemiyoruz. Esnafla birlikte hareket ediyoruz” dedi.



“İç kameraya karşıyız”


Edirne Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Erbey Kılıç ise, “Kamera konusunda Edirne’ye 10 firma çağırmıştık. Esnaf Odaları Birliğinde toplandık. 58 taksi durağından toplantıya epey katılan oldu. Toplantıda 10 kamera firması kameralarını sergilediler. Fiyatlarını açıkladılar. Bu süre zarfında İl Trafik Komisyonunun vermiş olduğu süre de doldu. Hazırlıklarımızı tamamlayamadığımız için İl Trafik Komisyonunundan sürenin uzatılmasını istedik yılbaşına kadar. Bu konuda esnafımızın lehine çalışmalarımız devam ediyor. Tekliflerimiz oluyor firmalara. Esnafımızın yanında olmaya devam edeceğiz. İç kameraya karşıyız. Dış kamera olabilir” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Ali Koç: "Tek yumruk olduğumuzda yıkamayacağımız duvar yoktur" Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına seçilen Şekip Mosturoğlu’nu tebrik ederek, "Bir ve beraber olduğumuzda, tek yumruk olduğumuzda yıkamayacağımız duvar yoktur, bizi de kimse yıkamaz" dedi. Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri’nde gerçekleştirilen Yüksek Divan Kurulu Başkanlığı seçimlerini 1177 oy alan Şekip Mosturoğlu kazandı. Seçimlerin tamamlanmasının ardından Fenerbahçe Başkanı Ali Koç da Şekip Mosturoğlu’nu tebrik etti. Toplantı sonunda kürsüye çıkarak konuşma yapan Başkan Koç, "Seçimlerin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Güzel bir süreci hep birlikte tamamladık. 1590 kişi oy kullandı. Bu seçime de çok ilgi vardı aldığımız seçimlerden. Çok adaylı seçimlere çok önem veriyoruz. Rekabetin getirdiği kaliteye önem veriyoruz. O yüzden Türkiye Futbol Federasyonu’nun da çok adaylı seçimli olmasını diliyoruz. Tam bir Fenerbahçe demokrasisi kültürü oturtmaya çalıştık. Fenerbahçe’nin iftihar edeceği bir günü daha tamamlıyoruz. Emeği geçen yönetim kurulu arkadaşlarıma ve profesyonellere teşekkür ediyorum. Gerek 2 Nisan’da yaptığımız genel kurul, gerek bugün yaptığımız yüksek divan kurulu seçimi. Bir ve beraber olduğumuzda tek yumruk olduğumuzda yıkamayacağımız duvar yoktur, bizi de kimse yıkamaz. Çok dinamik bir dijital dünyada yaşıyoruz. Oluşan birlik ve beraberliğin çok kırılgan olduğunu görüyoruz. Bir ve beraber olalım diyenlerin, camianın birlik ve beraberliğinden bahsedenlerin eylem ve söylemlerin aynı istikamette olması gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Fenerbahçe’nin iyi gününde de, kötü gününde de hepimiz Fenerbahçeliliğimizi, Fenerbahçe sevgisini, Fenerbahçe tutkusunu, her daim camiamızın menfaatleri çerçevesinde diri tutmalıyız. Camiamıza göz göre göre saldırılar yapılıyor. Suskun kalanlar, mücadeleye destek olmak yerine dışarıdan bakanlar, mücadelemiz için attığımız adımları itibarsızlaştırmaya çalışanlara da şunu söylemek istiyorum; Fenerbahçe tüm isimlerden, kişilerden öndedir" ifadelerini kullandı.