GENEL - 20 Mart 2018 Salı 16:25

Edirne Belediye Başkanı Gürkan: "Bir milleti millet yapan ortak paydadaki duygularıdır"

A
A
A
Edirne Belediye Başkanı Gürkan: "Bir milleti millet yapan ortak paydadaki duygularıdır"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Bir milleti millet yapan ne kadar zengin olduğu, kişi başı milli gelirinin ne kadar olduğu, ne kadar güzel bir coğrafyaya sahip olduğu değildir; bir topluluğu millet yapan ortak paydada ne kadar çok hissiyatlarının, duygularının olduğudur" dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, "Bir milleti millet yapan ne kadar zengin olduğu, kişi başı milli gelirinin ne kadar olduğu, ne kadar güzel bir coğrafyaya sahip olduğu değildir; bir topluluğu millet yapan ortak paydada ne kadar çok hissiyatlarının, duygularının olduğudur" dedi.


18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Mithatpaşa Ortaokulu tarafından Hoşaf Etkinliği düzenlendi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, konuşmasına “Türkiye Cumhuriyeti’nin bekası, vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin birliği, dirliği ve hepimizin bir anlamda temsilcisi olan şanlı bayrağımızın ilelebet dalgalanması için gözünü kırpmadan kanını akıtan, canını veren tüm aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle, minnetle ve şükranla yad ediyorum. Ruhları şad olsun” diyerek başladı.



"Türk milletinin en çok gurur duyduğu konuların başında Mehmetçik gelir"


Her milletin tarihinde gurur duyduğu hususların olduğunu ifade eden Başkan Gürkan, "Bir milleti millet yapan ne kadar zengin olduğu, kişi başı milli gelirinin ne kadar olduğu, ne kadar güzel bir coğrafyaya sahip olduğu değildir; bir topluluğu millet yapan ortak paydada ne kadar çok hissiyatlarının, duygularının olduğudur. Eğer bir topluluk, birçok değeri paylaşabiliyorsa, tasada, kıvançta, üzüntüde ve sevinçte bir olabiliyorsa, biliniz ki o zaman millet olmuştur. Her milletin tarihinde gurur duyduğu hususlar vardır. Türk milletinin en çok gurur duyduğu konuların başında özellikle Çanakkale ile başlayan, Kurtuluş Savaşı ile devam eden ve bugün yine Afrin’de vatanın bölünmez bütünlüğü için gözünü kırpmadan canını vatanı için feda eden Mehmetçikler gelir. Çanakkale’nin eşsiz komutanı, Türk milletinin kurtarıcısı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bu zaferlerde, bu coğrafyada yaşayan herkesin kuşkusuz çok büyük payı vardır. Anaların payı vardır, babaların payı vardır, askere giderken avucuna, saçına kına yaktığımız, kınalı kuzuların payı vardır. Ama savaşa gidemese de oturduğu yerden savaşa gidenlere çarık, giysi, mermi üreten herkesin çok büyük katkıları vardır. Elbette öğretmenlerin görevi toplumu aydınlatmaktır, geleceğin mimarı olan çocuklarımızı tüm değerlerimiz ile yoğurarak, geleceğe taşımaktır. Çünkü sürekliliği sağlayamazsanız, bir toplumu da sürekli millet haline getiremezsiniz" diye konuştu



"Bastığımız topraklar şehit kanları ile sulanmıştır"


Edirne’nin insanlığın ve tarihin en kadim şehirlerinden birisi olduğuna dikkat çeken Gürkan, "8 bin 300 yıllık muhteşem bir tarihimiz var. Bu şehir bu kadim şehir, geçmişte çok büyük işgaller görmüş, çok büyük acılar yaşamış ve çok büyük züllümler görmüştür. Bütün bunlara rağmen, bu şanlı şehir, bu serhat şehir dimdik ayakta durmasını da bilmiştir. Üzerine bastığımız topraklar, şehit kanları, ecdat canları ile sulanmıştır. Böyle topraklarda yaşıyoruz. Bu milleti geleceğe taşımak her birimizin ortak ülküsü, ortak amacıdır. Milli Eğitim Müdürlüğünün yaptığı her türlü çalışmada eski bir milli eğitim çalışanı olarak yanında olacağımı belirtmek isterim. Çünkü yetiştirdiğiniz evlatlar bu ülkenin geleceğini yeniden kurgulayacak ve Türkiye Cumhuriyetini ilelebet payidar kılacak olan öğrencilerdir" dedi.


Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt ise "Çanakkale Savaşları’nın 103’üncü yıldönümü. Şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz. Sadece Çanakkale’de değil, Kurtuluş Savaşı’nda, Afrin’de, Kıbrıs’ta, Kore’de, 15 Temmuz’da şehit düşen tüm askerlerimizi, vatandaşlarımızı rahmetle ve minnetle anıyoruz. Şahadetlik mertebesi, gerçekten bu bizim insanlarımızın içine işlemiş bir mertebe. Yani biz annene babana ne dersin denildiğinde ’beklemesinler’ diyen bir ecdadın torunuyuz. Böyle bir yapımız var. Bizim askerlerimiz giderken şehit olmayı düşünerek gidiyor. Tekrar geriye dönmeyi düşünmeden gidiyorlar. Ondan dolayı da böyle bir milletin, böyle bir asil milletin mensubu olmaktan bizler de öğrencilerimiz de çok gurur duyuyoruz. Öğretmen arkadaşlarımız da yine aynı şekilde çok gurur duyuyorlar" ifadelerine yer verdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Atılım Üniversitesi ve Ankara Barosu HUBİTEM Merkezi’nden sempozyum Atılım Üniversitesi ve Ankara Barosu Hukuk, Bilişim İnovasyon ve Teknoloji Merkezi’nin (HUBİTEM Merkezi) düzenlediği Hukuk Bilişim ve Teknoloji Sempozyumu’nda (HUBİTSEM) akademik dünya ile iş hayatı buluştu. Atılım Üniversitesi ve Ankara Barosu HUBİTEM Merkezi işbirliğiyle Atılım Üniversitesi Hukuk Fakültesi ev sahipliğinde akademik dünya ile iş hayatının bir araya geldiği sempozyumda atölye çalışmaları yapıldı. Dr. Pınar Yaşar Şatıroğlu, sempozyuma ilişkin İHA muhabirine yaptığı açıklamada, “Bilişim hukuku, hukuk, yapay zeka ve kişisel verilerin korunmasına ilişkin olarak bütün bilgi sahiplerini bir araya getirmeyi amaçladık. Klasik bilimsel toplantılardan farklı olarak hem hakemli tedbirlere yer verilmesi, hem farklı kamu kurum temsilcilerinin gelmesi hem özel sektörde çalışanların özellikle de yöneticilerin yer aldığı bir etkinlik yapılacak. Bu etkinlik bizim ana etkinliğimiz. Ana ve yan etkinlik olarak ikiye ayırdık bu sempozyumu” dedi. Atölye çalışmaları hakkında bilgi veren Dr. Şatıroğlu, gerçekleştirilecek çalışmalarda spesifik olarak o alanda uzmanlaşmış akademisyenler ile kurum temsilcilerinin olacağını belirterek, şunları söyledi: “Şu ana kadar üç ana oturum gerçekleştirildi. Bir tane de atölye çalışmamız gerçekleştirildi. Bu sempozyumla aslında amaçladığımız şey bütün partnerleri bir araya getirmek. Yani Ankara Barosu ve Atılım Üniversitesi konuyla ilgili olabilecek olan öğrenci, avukat, stajyer avukat, kurum çalışanı ve akademisyenleri bir araya getirerek, yeni bir bilgi üretim noktası oluşturmak amaç aslında. HUBİTSEM de aslında bu amaca hizmet ediyor diyebiliriz. Akademik hayat ile iş hayatını tanıştırmayı çok istiyoruz. Çünkü hukuk fakültesi öğrencileri mezun olmadan önce genelde biraz daha kapalı bir toplumda okuyorlar. Aslında dışarıda başka bir dünya var ve o dünya her geçen gün gelişiyor ve ilerliyor. Bu gelişen ve ilerleyen dünyanın bir parçası olmak istiyorsanız eğer hem akademik donanıma sahip olmanız lazım hem de özel sektöre ilişkin olarak çalışma prensiplerini bilmeniz gerekiyor. Bizde bu ikisini bir araya getirebilecek bir ışık yakmak istedik aslında.” Avukat Cenk Levent Eroğlu ise HUBİTSEM’in ulusal çapta yapılmış bir sempozyum olduğunu ifade ederek, “Toplamda 4 barodan, 8 farklı ilden, 15 farklı üniversiteden 18 şirket ve 8 kamu kurumundan katılımcılar bugün buradalar. Burada teknoloji hukukunun, bilişim hukukunun detaylarını inceliyoruz. Güncel meseleleri konuşuyoruz. İnsanların ve kurumların birbiri ile bağ kurmasına vesile olmaya çalışıyoruz” diye konuştu. Yapay zeka ve hukuk konularının da tartışılacağı oturumların yer aldığı sempozyum, 4 ve 5 Mayıs tarihlerinde gerçekleşecek.
İstanbul Hikmet Karaman: “Üç puan aldığımız için mutluyuz” Adana Demirspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, İstanbulspor maçının ardından yaptığı açıklamada, uzun zaman sonra deplasmanda galibiyet alınmasının sevindirici olduğunu söyleyerek, “Üç puan aldığımız için mutluyuz” dedi. Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında Adana Demirspor, deplasmanda karşılaştığı İstanbulspor’u 1-0’lık skorla mağlup etti. Müsabakanın ardından Adana Demirspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Uzun zaman sonra deplasman galibiyeti alınmasının sevindirici olduğunu aktaran Karaman, “Maçın 10. dakikasında golü bulduk. Sonrasında farkı açabilirdik Ancak müsabakanın son 15 dakikasında İstanbulspor bizden üstün oynadı. Daha organize olabilseler veya son pası verebilseler golü bulabilirlerdi. Uzun süre oynamayan, şans bulamayan arkadaşlarımız vardı. Bazen hamle gücü bazen de bu gibi durumlarda ikinci golü atabilen oyuncularımız eksikti. Üç puan aldığımız için mutluyuz. Osman Zeki Korkmaz hocayı ve takımını tebrik ediyorum. Hakemlere de teşekkür ediyorum. Temiz bir maç yönettiler. Önümüzdeki hafta içeride oynayacağımız önemli bir maç var. Sakat ve cezalı oyuncularımız da aramıza katılacak. Rekabet ortamı biraz daha artacak. Galatasaray maçında müthiş bir taraftar topluluğu vardı. Adana Demirspor taraftarı maç öncesi ve içinde bizi çok iyi bir şekilde destekledi. Haftaya güzel futbolla alacağımız skorla onları da mutlu etmek istiyoruz” ifadelerini kullandı.