GENEL - 30 Temmuz 2018 Pazartesi 20:57

Keşan’da şiddetli yağmur sokakları göle çevirdi

A
A
A
Keşan’da şiddetli yağmur sokakları göle çevirdi

Edirne’nin Keşan ilçesinde akşam saatlerinde başlayan ve yaklaşık 15 dakika süren şiddetli yağış, cadde ve sokakları göle çevirdi.

Edirne’nin Keşan ilçesinde akşam saatlerinde başlayan ve yaklaşık 15 dakika süren şiddetli yağış, cadde ve sokakları göle çevirdi.


Keşan ilçesinde akşam saatlerinde etkili olan şiddetli yağmurda yollar göle döndü. Yağışın ardından şehrin yüksek kesimlerinden gelen sular, özellikle şehrin en işlek caddelerinden Kurtuluş Caddesi’nde yağmur suyu kanallarını taşırdı. Cadde üzerinde araçlar zorlukla ilerlerken, Orman Fidanlığı önündeki köprüde toplanan sular taşkına neden oldu. Biriken sulardan geçmek isteyen bir araç ise yarıya kadar suya gömüldü. Aracında mahsur kalan sürücü, Keşan Belediyesi itfaiye ekiplerinden yardım istedi. İtfaiye ekiplerinin çekemediği araç, olay yerine gelen bir traktör yardımıyla mahsur kaldığı köprü altından çıkarıldı. Mahsur kalan aracın çıkarılmasının ardından köprü altı belediye ekiplerince trafiğe kapatıldı. Vatandaşlar, her yağmur sonrası suyla dolan köprü altında Keşan Belediyesinin bir an önce önlem alması gerektiğini söyledi. İlçe merkezinde de yaşanan su birikintileri nedeniyle esnaf zor durumda kaldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İstanbul Havalimanı’nda gövdesinin üzerine inen uçak bulunduğu yerden kaldırıldı İstanbul Havalimanı’nda gövdesi üzerine inen kargo uçağı, çekici yardımıyla bulunduğu yerden kaldırıldı. İstanbul Havalimanı’nda Fedex Havayolları’na ait kargo uçağı, ön iniş takımları açılmayınca gövdesi üzerine piste iniş yaptı. İniş sırasında sürtünmenin etkisiyle kısa süreliğine alevlere teslim olan uçak ekiplerin müdahalesi ile söndürülürken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Kaza kırım ve İGA İstanbul Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele ekibi (ARFF) yaptığı çalışmalarının ardından, önce uçakta bulunan yükler boşaltıldı ardından da kargo uçağı, çekici araçlarla bulunduğu yerden kaldırıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "İstanbul Havalimanı’mızda gövdesi üzerine inen kargo uçağının ekiplerimiz tarafından kaldırılma çalışmaları başarıyla tamamlandı. Pistimiz, uçağın çekilmesinin ardından hassasiyetle temizlendi. Gerçekten işinin ehli olan ekiplerimiz, pist alanında saatler süren, organize ve çok titiz bir çalışmaya imza attı. Elim sonuçlara varabilecek bu tarz durumların önlenmesine örnek teşkil edecek bir müdahale ve çalışma performansı sergilediler. Olayın yaşanmaya başladığı ilk dakikadan itibaren soğukkanlı bir şekilde, strateji ve eylem planı oluşturarak hareket eden her bir görevlimizi kutluyorum. Kargo uçağının personeline ve İstanbul Havalimanı çalışanlarımıza yeniden geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim; her türlü kaza ve beladan ülkemizi, milletimizi ve tüm insanlığı korusun" ifadelerine yer verdi.