GENEL - 28 Eylül 2018 Cuma 15:44

AK Parti kadın kollarından aşure ikramı

A
A
A
AK Parti kadın kollarından aşure ikramı

AK Parti Edirne Kadın Kolları, Muharrem ayı dolayısıyla vatandaşlara 5 bin adet aşure ikramında bulundu.

AK Parti Edirne Kadın Kolları, Muharrem ayı dolayısıyla vatandaşlara 5 bin adet aşure ikramında bulundu.


AK Parti Kadın Kolları üyeleri, vatandaşlara Saraçlar Caddesi, PTT binası önünde kurulan stantta paketlenmiş halde aşure ikramında bulundu. AK Parti İl Başkanı İlyas Akmeşe, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Yeniden Kerbela yaşanmasın. Bu ay içinde Kerbela yaşanmış. Bu Kerbelalar bitmiyor. Müslüman alemlerinde devam ediyor. Irak, İran, Suriye’de. Bu olaylar Türkiye’de tekrarlanmak isteniyor. Biz buna müsaade etmeyeceğiz. İnşallah bundan sonraki günlerimiz huzur ve mutluluk içinde geçer. Ben kadın kollarımız tebrik ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Balıkesir’de kursiyerler korosunun konseri izleyenleri coşturdu Burhaniye ilçesinde, Halk Eğitimi Merkezinde devam eden kurslar yoğun ilgi görürken, kursiyerlerin oluşturduğu Türk Halk Müziği Korosu da 5.nci konserinde izleyenleri coşturdu. Reha Yurdakul Salonunda düzenlenen konseri yaklaşık 350 kişi izledi. Emekli müzik öğretmeni Zeki Selçuk’un şefliğini üstlendiği 30 kişilik koronun yurdun 7 bölgesinden seslendirdiği türküler yoğun ilgi gördü. Konseri Belediye Başkan Yardımcısı Ayten Tuna, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bülent Akmeşe ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Turan Fırat Algül ile 350 müziksever izledi. İzleyiciler türkülere eşlik etti. Konseri izleyenler koro şefi ve koro üyelerine teşekkür ederken, Halk Eğitimi Merkezi Müdür Turan Fırat Algül, çalışmaların 3 yıldan beri sürdüğünü anlatırken, 5’nci konseri verdiklerini söyledi. Koro üyelerine teşekkür eden Gürsel Vardar, “ Halk Eğitim Müdürlüğümüzün bu tür kültür ve sanata yönelik çalışmalarını yürekten destekliyoruz. Kulaklarımızın pası siliniyor. Bu tür çalışmaların devamını diliyorum. Emeği geçen herkesi yürükten kutluyorum. Sağ olsunlar. Var olsunlar. Hepsine çok teşekkür ediyorum” dedi. Belediye Başkan Yardımcı Ayten Tuna da, “ Sanatçı arkadaşlarımız ve şef Zeki Selçuk’un bizlere dinlettiği bu güzel konser gerçekten kulaklarımızın pasını sildi. Burhaniye Belediyesi olarak her zaman sanatın ve sanatçının yanındayız, destecisiyiz. Belediye başkanımız sayın Ali Kemal Deveciler sanatçı dostlarımıza ve Burhaniyeli sanatseverlere selamlarını gönderdi. Ben belediye başkan yardımcısı olarak onun adına burada keyifle müzik dinliyorum. Çok teşekkür ediyoruz. Bundan sonrada devamını diliyoruz” dedi. Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Turan Fırat Algül ise,” 3 yıldır Türk Halk Müziği Korosu konseri düzenlemekteyiz. Konserimizin solistleri, müzisyenleri ve saz ekibi kursiyerlerimizden oluşmaktadır. .Emekli müzik öğretmeni Zeki Selçuk beyin yönetiminde 3 yıldır 5’nci konserimizi yapıyoruz. Artık senede iki konser yetmiyor. İnşallah, önümüzdeki dönemde diğer ilçelerde de konserlerimizi halkımızın beğenisine sunacağız. Sıcak olmasına rağmen salon doldu taştı. Dışarda kalanlarda vardı. Bu ilgi bizi memnun ediyor. Bizi yeni konserler için cesaretlendiriyor. Başka Zeki beye, daha sonra saz ekibine ve koromuza teşekkür ediyorum” dedi.
Ankara AK Parti’den fahiş fiyat ve stokçuluğa karşı yeni teklif AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, fahiş fiyat ve stokçuluğa karşı Türk Ticaret Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni TBMM Başkanlığı’na sunacaklarını söyledi. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, AK Parti Grubu’nda Kırşehir Milletvekili Necmettin Erkan ve Denizli Milletvekili Şahin Tin ile birlikte açıklama yaptı. Güler, 23 maddelik Türk Ticaret Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni TBMM Başkanlığı’na sunacaklarını belirterek, “Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk ekonomimizin dengesini bozmakta ve vatandaşın aleyhine dengesizlikler ortaya çıkarabilmektedir. Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk eylemleri için bugüne kadar uygulanan para cezalarını artırıyoruz. Stokçuluk yapanlarla ilgili düzenlemeyi hayata geçiriyoruz. Teklifimizde altı güne kadar iş yerinin kapatılmasına dair düzenleme yer alıyor. Fahiş fiyatta ceza tutarını 100 binden 1 milyona, stokçuluk için öngörülen ceza tutarını ise her bir aykırılık için 1 milyon TL’den 12 milyon TL’ye kadar arttırıyoruz. Ayrıca bakanlığa bir takvim yılı içerisinde üç defa stokçuluk yönünden tespiti yapılan ve idari para cezası uygulanan üretici, tedarikçi ve perakende işletmelerine altı güne kadar kapatma cezası uygulamasını getiriyoruz. Aldatıcı reklamların internet üzerinden yayınlanması halinde tüketiciyi korumak için Reklam Kurulu’nun hızlı bir şekilde erişimin engellenmesi kararı verebilmesi yönünde düzenlemeyi hayata geçiriyoruz” dedi.
Yalova Çiftlikköy’de minikler çevre müfettişi oldu Çiftlikköy Belediyesi 1.Sınıf Atık Getirme Merkezi, Şehit Abdülhamit Kaya Anaokulu’nun minik öğrencilerini ağırladı. . Topladıkları mavi kapakları tesise teslim eden minik öğrenciler, Çiftlikköy Belediyesi’nin Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) ile ortak yürüttüğü mavi kapak projesine destek verdi. Miniklere geri dönüşümle ilgili bilgiler veren Çiftlikköy Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Emine Yeşim Aras, geri dönüşüm sürecine sağladıkları katkılardan dolayı minikleri tevrik ederek 40 öğrenciye çevre müfettişi rozetlerini taktı. Şehit Abdülhamit Kaya Anaokulu öğrencileri Sıfır Atık Tesisi’nde bulunan kompost üretim merkezini de gezerek, yosundan elde edilen kompostun nasıl üretildiğiyle ilgili bilgiler aldı. Öğrenciler üretilen organik topraklarını evlerindeki saksılarda kullanmak üzere alarak tesisten ayrıldı. 1. Sınıf Atık Getirme Merkezi’nin Çiftlikköy’deki okullardan çok sayıda öğrenciyi ağırladığını dile getiren Çiftlikköy Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Emine Yeşim Aras, “Tesisimiz hem atıkların toplanarak geri dönüşüm sürecine katılmaları konusunda Çiftlikköylülerin katkılarıyla önemli rol oynuyor, hem de tesis bünyesindeki kompost üretim merkezimizde üretilen verimli toprak park ve bahçelerimizde değerlendiriliyor. Ayrıca ziyaret eden herkesi tüm bu süreçler hakkında bilgilendirerek çevre konusundaki farkındalığı ve duyarlılığı artırmayı hedefliyoruz” dedi.
Muğla Başkan Aras, Bodrumlu gazetecileri ağırladı Bodrum Gazeteciler Cemiyeti, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ı makamında ziyaret etti. Bodrum Gazeteciler Cemiyeti Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ahmet Aras’ı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Ziyarete, BGC Başkanı Eren Ayhan, Başkan Yardımcısı Ali Ballı, Yönetim Kurulu Üyeleri Selim Turan, Fırat Akay, Baran Akcan ve dernek üyeleri katıldı. Başkan Ahmet Aras Bodrum’dan gelen heyeti samimiyetle karşılayıp teker teker hoş geldiniz dedi. Görüşme esnasında Başkan Aras, “13 ilçesinde tüm sorunlarına çözüm bulacağız. Öncelik personel maaşlarının yatması. Belediye Başkanlarımıza da söyledim. Bütçelerinden siz maaşlarınızı ödeyin hizmetleri ben büyükşehir olarak ne gerekiyorsa yapacağımı bildirdim” dedi. BGC Başkanı Eren Ayhan ise dernek üyeleri ile birlikte hayırlı olsun ziyaretinde bulunduklarını belirterek, “5 yıl boyunca görev yaptığımız ilçede Belediye Başkanı olarak görev yaptınız. Basınla ilişkileriniz her zaman çok iyi oldu. Muğla’daki görevinizde şahsım ve BGC adına başarılar dilerim. Muğla’nın eksiklerini inşallah en kısa sürede çözüme kavuşturursunuz. Muğla’da gazetecilik yapmak zor bir görevdir. Özellikle kıyı kesimlerde basın mensubu olmak daha da zordur. Bu zorlukları yerel yönetimlerle yenebiliriz” dedi. Başkan Aras’ın ardından heyet, Bodrum Belediye Başkan Yardımcılık görevinden Muğla Büyükşehir Genel Sekreterliği görevine getirilen Tayfun Yılmaz’a da hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Samimi bir şekilde BGC üyelerini ağırlayan Yılmaz ise Bodrum basınını görmekten memnuniyet duyduğunu dile getirerek, “5 yıl boyunca Bodrum’da acısıyla tatlısıyla sizinle beraber çalıştım. Sizlerin yaptığı olumlu ve olumsuz tüm yorumları her zaman dikkate aldım, almaya da devam edeceğim. Sizler halkın sesisiniz, kamunun sesisiniz. Sizleri aramızda görmek bizleri çok mutlu etti” dedi. Her iki ziyaret ile çekilen hatıra fotoğrafı ardından heyet Bodrum’a döndü.