GENEL - 13 Nisan 2019 Cumartesi 15:14

Türk-Yunan-Bulgar Derneği Başkanı Önder Akdağ:

A
A
A
Türk-Yunan-Bulgar Derneği Başkanı Önder Akdağ:

Türk Yunan Bulgar Dostluk Grubu Derneği (TUYUB) Başkanı Önder Akdağ, 28 Nisan’da bu yıl 5’incisi koşulacak olan Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu için kentin paydaşlarından gerekli maddi ve manevi desteği alamadıklarını söyledi.

Türk Yunan Bulgar Dostluk Grubu Derneği (TUYUB) Başkanı Önder Akdağ, 28 Nisan’da bu yıl 5’incisi koşulacak olan Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu için kentin paydaşlarından gerekli maddi ve manevi desteği alamadıklarını söyledi.


Türk Yunan Bulgar Dostluk Grubu Derneği (TUYUB) Başkanı Önder Akdağ, özel bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, 28 Nisan 2019 tarihinde koşulacak olan Sınırsız Dostluk Yarı Maratonu ile ilgili bilgiler verdi.


Edirne’nin paydaşlarının bu yıl 5’incisi koşulacak olan Sınır Dostluk Yarı Maratonu’na, gerekli desteği vermediklerini dile getiren TUYUB Başkanı Akdağ, “Şehrin üzerinde bir ölü toprağı var. Şehir esnafı ve şehrin ekonomisine yön verenler, tepkisiz bir şekilde, ’şehir adına ne yapılabilir demeden’ hareket ediyorlar. Biz bu etkinliği Edirne’de yapıyoruz. Başka illerden başka yerlerden destek bulmamız zor. Şehirdeki tüm iş insanlarına üzerindeki ölü toprağını atmaya davet ediyorum. Herkes üzerine düşen desteği vermeli. Biz bu etkinliği öyle ya da böyle yapacağız. Ancak organizasyon sonrası kimin ne şekilde desteklediğini kamuoyuna açıklayacağız. Bu yıldan sonra şapkamızı önümüze koyup oturup düşüneceğiz. Önümüzdeki yıl belki de yaparız belki de yapmayız bu maratonu ama bu maraton bizim şahsi faaliyetimiz değil. Bu maraton Edirne’nin, Trakya’nın ve ülkemizin özel bir organizasyonu, herkesin bunu böyle görmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.


Öte yandan, Akdağ Türkiye Atletizm Federasyonu’nun yıllık faaliyet takviminde yer alan maratonda, bu yıl ki temanın özel sporcular ile start alacağı ve engelleri kaldırmak adına farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bilecik Hıdırellez Şenliği’nde renkli görüntüler oluştu Bozüyük’te gelenek ve göreneklerin yok olmasını önlemek ve insanları bir araya getirerek birlik ve beraberliği pekiştirmek amacıyla düzenlenen Geleneksel Hıdırellez Şenliği, Aksutekke köyünde yapıldı. Her yıl 6 Mayıs tarihinde düzenlenerek geleneksel hale gelen ve Aksutekke köyü okul bahçesinde yapılan Hıdırellez Şenliği’ne Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Bozüyük Kaymakamı Adem Öztürk, Bozüyük Belediye Başkanı Mehmet Talat Bakkalcıoğlu, davetliler ve köy sakinleri katıldı. Başkan Bakkalcıoğlu, beraberindeki CHP İl Başkanı Ali Özdemir, İlçe Başkanı İsmail Akçasoy, İl Genel Meclis Üyeleri ve Belediye Meclis Üyeleri ile birlikte şenlik alanındaki tüm masaları ziyaret ederek selamladı. Davetlilerle sohbet eden Başkan Bakkalcıoğlu, Hıdırellez Bayramı’nı kutlayarak, “Baharın müjdecisi, bereketin simgesi Hıdırellez’in memleketimize sağlık, bolluk, bereket ve huzur dolu günler getirmesini diliyorum” dedi. Köy muhtarı Zekai Özkan, etkinliğe katılan herkese teşekkür ederek, “Köyümüzde her yıl geleneksel olarak 6 Mayıs tarihinde kutladığımız ve yıllardır süregelen geleneğimizi sürdürüyoruz” dedi. Şenlikte vatandaşlar eğlenceli yarışmalara katılarak ve oyunlar oynayarak baharın gelişini kutladı. Misafirlere yemek ikramının da yapıldığı etkinlikte protokol üyeleri halat çekme yarışına katıldı.