GENEL - 14 Eylül 2019 Cumartesi 14:37

Prof. Dr. Murat Yurtcan, Trakya Üniversitesi rektör yardımcılığı görevini devraldı

A
A
A
Prof. Dr. Murat Yurtcan, Trakya Üniversitesi rektör yardımcılığı görevini devraldı

Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevine, Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof.

Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevine, Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Yurtcan atandı. 8 Ağustos 2016 tarihinden bu yana Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevini yürüten Tıp Fakültesi Kulak, Burun ve Boğaz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cem Uzun, düzenlenen törenle görevi, Prof. Dr. Murat Yurtcan’a devretti.


Rektörlük makamında gerçekleştirilen devir teslim törenine Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu, Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Genel Sekreter Prof. Dr. Cevdet Kılıç, Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Hüseyin Rıza Ferhat Karabulut, Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ali İhsan Meşe, Genel Sekreter Yardımcıları Ahmet Sezgin ve Öğr. Gör. Hakan Akıncı katıldı.


Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu törende yaptığı açıklamada “Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü görevini başarıyla yürüterek üniversitemize önemli katkılar sunan Prof. Dr. Murat Yurtcan Hocamız, bundan böyle aynı zamanda Rektör Yardımcılığı görevini de üstlenecek. Derin tecrübesi, iletişim gücü, organizasyon yeteneği ve yöneticilik kabiliyetiyle Üniversitemize önemli katkı sunacağını düşünüyorum. Prof. Dr. Murat Yurtcan’ın, değerli hocam Prof. Dr. Cem Uzun’dan aldığı görevi en iyi şekilde yerine getirerek, diğer Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu ve Prof. Ahmet Hamdi Zafer ile uyum içerisinde çalışacağına ve yönetimimize güç katacağına inanıyorum. Değerli Hocam, yol arkadaşım Prof. Dr. Cem Uzun ile 27 yıllık bir dostluk ve kardeşliğimiz var. Uzun yıllar boyunca birlikte önemli çalışmalara imza attık. Prof. Dr. Cem Uzun hocam oldukça zor zamanlarda hem Genel Sekreterlik hem de Rektör Yardımcılığı görevlerini başarıyla yerine getirdi, Üniversitemize hem bilimsel anlamda hem de yönetimsel anlamda çok ciddi katkılar sağladı. Hocamızı buradan uğurlamıyoruz. Odası burada durmaya devam edecek ve her konuda kendisinden destek almaya devam edeceğiz. Yönetim olarak her zaman bir ekipten öte bir aile olma anlayışıyla görevimizi yerine getirdik. Yeni Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Murat Yurtcan’ın katkıları ile Trakya Üniversitesi ailesini daha da ileriye taşıyacağız. Prof. Dr. Murat Yurtcan’a yeni görevinde canı gönülden başarılar diliyor, üniversitemiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Yurtcan, yeni görevini layıkıyla yerine getireceğini belirterek “Başta Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu olmak üzere üniversitemizin yönetimine, bu önemli görevi bana layık gördükleri için gönülden teşekkür ediyorum. Trakya Üniversitesi ailesinin bir ferdi olarak değerli hocam Prof. Dr. Cem Uzun’dan devraldığım Rektör Yardımcılığı görevini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışacağım. Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu ve Prof. Ahmet Hamdi Zafer’in desteği ile kısa sürede yeni görevime uyum sağlayarak, Ülkemiz ve Balkanlar için önemli bir marka değeri olan Trakya Üniversitesi’nin bu değerine katkı sağlamak için azim ve heyecan içinde çalışmaya devam edeceğim. Üniversitemiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.


Prof. Dr. Cem Uzun yaptığı açıklamada, “Yönetimde olduğum süreç zarfında, Trakya Üniversitesi’nin başarısı ve gelişimi için, değerli dostum Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nun da desteğiyle önemli bir çaba ve gayret içerisinde oldum. Bundan sonra da aynı özveri ve istekle, güven ve dostluk temelleri üzerine kurulu çalışmalarıma devam edeceğim. İhtiyaç duyulan her konuda gerekli desteği vermeye hazır olarak buradan ayrılıyorum. Burada tesis ettiğimiz ilişkiler, yol arkadaşlığının beraberinde saygı, sevgi ve dostluğa dayanan bir kardeşlik örneğidir. Bugün de önemi ve anlamı büyük bu görevi, layıkıyla sürdüreceğine inandığım değerli Hocamız Prof. Dr. Murat Yurtcan’a devretmekten mutluluk duyuyorum. Birlikte görev yaptığım Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na ve Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Osman Nuri Hatipoğlu ile Prof. Ahmet Hamdi Zafer’e teşekkür ediyorum. Bilimsel çalışmalarıma, açılışından büyük bir memnuniyet duyduğum Trakya Üniversitesi Uluslararası İşitme Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (Mirko Tos Ear and Hearing Research Center) bünyesinde devam edecek olmanın heyecanı içerisindeyim. Beni fazlasıyla mutlu ve motive eden bilimsel dergiler, akademik yayıncılık ve araştırma konularına daha da yoğunlaşarak Üniversitemize katkı vermeyi sürdüreceğim. Hocamız Prof. Dr. Murat Yurtcan’ı tebrik ediyor, hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.



Prof. Dr. Murat Yurtcan Hakkında


20.06.1969 yılında Edirne’nin Meriç ilçesinde doğdu. İlkokulu aynı ilçeye bağlı Serem Köyü’nde, ortaokulu Akçadam’da ve lise öğrenimini 1986 yılında Edirne Lisesi’nde tamamladı. 1990 yılında Trakya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi, Biyoloji Bölümünde Lisans eğitimini tamamlayan Prof. Dr. Murat YURTCAN 1991 Eylül ayında Trakya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı.


Kasım 1994’te “Trakya Bölgesi Tryphoninae (Hymenoptera: Ichneumonidae) Faunası Üzerinde Araştırmalar” başlıklı Yüksek Lisans tez çalışmasını, Şubat-2004’te de “Trakya Bölgesi Pimplinae (Hymenoptera : Ichneumonidae) Faunasının Taksonomik ve Faunistik Yönden Araştırılması” başlıklı doktora tez çalışmasını tamamladı.


Prof. Dr. Murat Yurtcan 19 Nisan 2010 tarihinde Trakya Üniversitesi’nde bir ilki gerçekleştirerek, Araştırma Görevliliğinden direkt olarak Doçentlik sınavını kazandı ve 14 Eylül 2010 tarihinde Doçent kadrosuna, 12 Ağustos 2015 tarihinde de Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Genel Biyoloji Anabilim Dalı Profesör kadrosuna atandı.


2011 - 2015 yılları arasında Fen Fakültesi Fakülte Kurulu ve Fakülte Yönetim Kurulu Doçent Temsilciliği görevini üstlenen Prof. Dr. Murat Yurtcan, 2011- 2014 yılları arasında Biyoloji Bölüm Başkan Yardımcılığı, 2013- 2016 yılları arasında Fen Fakültesi Dekan Yardımcılığı görevini yürüttü. 10 Ağustos 2016 tarihinden itibaren Fen Bilimleri Enstitü Müdürü olarak görevini sürdürmektedir.


Altısı TÜBİTAK destekli olmak üzere 13 bilimsel projede görev alan Prof. Dr. Murat Yurtcan’ın Uluslararası alan indexlerinde 10, SCI-SCI Expanded indexli dergilerde 10 bilimsel makalesi olup, ulusal ve uluslararası konferanslarda sunulmuş 10 konferans bildirisi vardır.


Prof. Dr. Murat Yurtcan, evli ve iki çocuk babası.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Başkan Sandıkçı: “Canik için seferberlik halinde çalışıyoruz” Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, ilçeye yeni projeler kazandırmak için aralıksız bir şekilde çalışmaya devam ettiklerini belirtti. Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, ilçede çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürdüklerini belirtti. Üstyapı ve altyapı çalışmalarına aralıksız bir şekilde devam ettiklerini ifade eden Başkan İbrahim Sandıkçı, sosyal donatı alanlarının bakım ve onarım çalışmalarını titizlikle sürdürdüklerini ifade etti. Sahada çalışmalara yoğun bir şekilde devam ederken, ilçeye kazandırılacak yeni eser ve hizmetlerin planlamalarını titizlikle gerçekleştirdiklerini kaydeden Başkan İbrahim Sandıkçı, “Canik’imiz için gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyoruz” dedi. “İlçemize değer katmaya devam edeceğiz” İlçeye yeni eser ve hizmetler kazandırmak için gayretle çalıştıklarını vurgulayan Başkan İbrahim Sandıkçı, "İlçemizde çalışmalarımıza hummalı bir şekilde devam ediyoruz. Tüm ekiplerimizle sahada yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürürken, ilçemize kazandıracağımız yeni projelerin ve yatırımların planlamalarını hassasiyetle gerçekleştiriyoruz. Canik’imiz için seferberlik halinde çalışıyoruz. Modern yaşam alanları, güvenli ve konforlu yollar, gözde sosyal donatı alanlarıyla ilçemize değer katmaya devam edeceğiz. Her alanda gelişmeye devam eden bir Canik’e şahitlik etmeyi sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.
Antalya 18. Uluslararası Kemer Paris 2 Batığı Dalış Etkinliği düzenlendi Akdeniz Üniversitesi Sualtı Sporları Topluluğu "18. Uluslararası Kemer Paris 2 Batığı Dalış Etkinliği" düzenlendi. Dünya askeri tarihinde ilk defa bir uçak gemisi batıran Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker kabri başında anılırken, tarihe geçen bu askeri başarının izleri de hem karada hem de denizde takip edildi. Akdeniz Üniversitesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Uluslararası Kemer Paris 2 Batığı Dalış Etkinliği’nin 18.’si düzenlendi. Akdeniz Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı Sualtı Sporları Topluluğu’nun Kemer Belediyesi’nin destekleriyle düzenlediği etkinlik, 1. Dünya Savaşı’nın büyük kahramanı Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker’in mezarının ziyaret edilmesiyle başladı. Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, Akdeniz Üniversitesi Sualtı Topluluğu Başkanı Onur Kuş ve topluluk üyeleri, dünya askeri tarihinde ilk defa bir uçak gemisi batıran Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker’in kabri başında İstiklal Marşı okuyarak saygı duruşunda bulundu. Denizde dev Türk bayrağı açıldı 60 katılımcı ile 3 gün boyunca gerçekleşen etkinlikte, Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu tarafından katılımcılara etkinlik hakkında bilgilendirmeler ve Paris II Batığı hakkında sunumlar yapıldı. Etkinliğin ikinci gününde şanlı zaferimizi hatırlatmak ve şehitlerimizi anmak adına suda 54 metrekare büyüklüğünde Türk bayrağı açıldı ve Paris II Batığı’na anlamlı bir dalış gerçekleştirildi. Sonrasında katılımcılarla beraber Ayışığı Koyu’nda resif dalışı gerçekleştirildi. Tarihe yolculuk yapıldı Etkinliğin son gününde Türk bayrakları ve marşlar eşliğinde Paris II savaş gemisini batırmak için topların konuşlandığı siperlere tırmanıldı. Zirvedeyken topların askeri açıdan nasıl mevzilendirildiği, o anda yaşananlar, o günün yaşam şartları ve askerlerimizin hayatı idamesi konusunda tarihi bilgiler katılımcılara aktarılarak tarihe yolculuk yapıldı. Son aktivite olarak Phaselis Antik Kenti’ne gezi düzenlendi. Gezi süresince arkeologlar tarafından kentin tarihi hakkında katılımcılara bilgiler verildi.
İstanbul Lansmana özel kampanya Fuyapı tarafından Kuşadası’nın en çok tercih edilen bölgesi Davutlar’da 14 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilen Citylife projesinde lansmana özel kampanyalı satışlar hız kesmeden devam ediyor. Projede yer alan villa ve daireler, kişiye özel vade farksız ödeme seçeneği ve peşin satın alımlarda avantajlı fiyatlarla alıcısıyla buluşuyor. Sınırlı sayıdaki villa ve konutlar için geçerli olan kampanyadan yararlanmak isteyen alıcılar satış ofisinde yoğunluk oluşturuyor. Fuyapı Yönetim Kurulu Başkanı Özer Ünsal, "Doğa ile çevrelenmiş şehir hayatının canlılığını taşıyan projemiz, merkezi konumu, her ihtiyaca karşılık veren ticari alanları, lüks villa ve daireleriyle ayrıcalıklı bir hayatın kapılarını aralayacak. Ayrıca şehrin içinde doğa ve denizle bir bütün olan proje bölgenin en çok tercih edilen projesi, Kuşadası’nın uçsuz bucaksız sahiline 5 dk., tabiatıyla hayran bırakacak Dilek Yarımadası Milli Parkı’na sadece 8 dk. mesafedeyken bir yandan da merkeze yakınlığıyla ihtiyacınız olan sosyal hayatın hemen yanı başında yer alan projede bir evde olması gereken tüm konforu sağlayacak her detayı özenle düşünüldü. Citylife projesi, akıllı ev sistemi, elektrikli araç şarj ünitesi, multi klima iklimlendirmesi, su arıtma altyapısı ve bunun gibi birçok özelliğiyle bir evden daha fazlasını sunuyor. 28 lüks daire, 26 lüks villa ve 6 ticari alandan oluşan projede 2+1 ve 3+1 daire tipleri yer alıyor. Yoğun talep ve beğeni gören projemizde kaba inşaatımız biterek ince işçilik safhasına geçmiş bulunmaktayız" dedi.