KÜLTÜR SANAT - 30 Aralık 2020 Çarşamba 13:23

’Edirne kırmızısı’nın logosu belli oldu

A
A
A
’Edirne kırmızısı’nın logosu belli oldu

Edirne’nin kültürel değerlerinden olan ’Edirne kırmızısı’nı kent hafızasına kazandırmak ve rengi kurumsal bir zemine taşımak amacıyla Trakya Üniversitesi tarafından düzenlenen “Edirne Kırmızısı Logo Tasarım Yarışması” sonuçlandı.

Edirne’nin kültürel değerlerinden olan ’Edirne kırmızısı’nı kent hafızasına kazandırmak ve rengi kurumsal bir zemine taşımak amacıyla Trakya Üniversitesi tarafından düzenlenen “Edirne Kırmızısı Logo Tasarım Yarışması” sonuçlandı.


Jüri üyelerinin titizlikle yaptığı incelemeler sonucu yarışmanın kazananı, 703 çalışma arasından Özkan Keçili’ye ait tasarım oldu. Trakya Üniversitesi’nin 2020-2021 yılları için hazırladığı “Edirne Kırmızısı Stratejik Planı” dahilinde 16 Kasım-18 Aralık tarihleri arasında düzenlenen yarışmaya ilgi büyük oldu. 400’den fazla eser sahibinin 703 çalışma ile başvurduğu yarışma sonucu kazanan eser, Edirne kırmızısı renginin yeni logosu olarak belirlendi.


Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Melihat Tüzün, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Caner Karavit, Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi İlter Alkan, Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Zehra Atabey, Trakya Üniversitesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Birimi Sorumlusu Öğr. Gör. Kıvanç Ada ve Trakya Üniversitesi Edirne Kırmızısı Projeler Koordinatörü Orkun Akman’dan oluşan seçici kurul, özgünlük, temaya bağlılık, genel sunum, renk uyumu, estetik değer, eserin kompozisyonu ve tasarımı parametrelerini esas aldı.


Trakya Üniversitesi Rektörü Tabakoğlu, üniversite olarak Edirne’nin kültürel değerlerine sahip çıkmaya devam edeceklerini belirterek, logonun belirlenmesiyle birlikte Edirne kırmızısıyla ilgili yürütülecek çalışmaların hızlanarak devam edeceğini ifade etti. Edirne kırmızısının kent kültürü için her anlamda çok önemli olduğuna vurgu yapan Rektör Tabakoğlu, yarışmanın Türkiye genelinde büyük ilgi gördüğünü belirterek, eser sahibi Özkan Keçili’yi tebrik etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri MHP’li Özdemir: “Biz vatan sevmenin de hizmetin de ustası, sizse Türkiye hasımlarının yoldaşısınız” Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir, tekrar edilecek olan Pınarbaşı seçimleri ile ilgili yaptığı açıklamada, ”Biz vatan sevmenin de, hizmetin de ustası, sizse Türkiye hasımlarının yoldaşısınız” dedi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Özdemir, sosyal medya hesabından tekrar edilecek olan Pınarbaşı seçimleri ile ilgili açıklama yaptı. Özdemir açıklamasında, “Keşke Pınarbaşı’nda hemşehrilerimizin oyları çalınmasaydı da seçimler yenilenmeseydi. Ne var ki MHP olarak hemşehrilerimizin verdiği kararın arkasında durup, hakkın yerini bulması için yaptığımız hukuk mücadelesinde başarılı olmamız belli ki birilerinin zoruna gitmiş. Ve şimdi kutuplaşma siyaseti diyorlar. PKK, DHKP-C, FETÖ gibi tüm Türkiye hasımlarıyla kol kola giren sizsiniz. Sizin bunca ihanet içeren eylemleriniz ve Türkiye hasımlarıyla kol kola giren davranışlarınız karşısında elbet ki bizler vatanı, bayrağı, ezanı ve milletimizin birlik ve beraberliğini sonuna kadar savunacağız. Mesele hizmete gelince Pınarbaşı’na barajlar yapan biziz, doğalgazı getiren biziz, gençlerimize çağın şartlarına uygun spor imkanları sunan biziz, altyapı imkanlarını ileri seviyeye ulaştıran biziz, çiftçimizi her türlü olanaklarla destekleyerek yalnız bırakmayan biziz. Biz vatan sevmenin de, hizmetin de ustasıyız. Sizse Türkiye hasımlarının yoldaşı. Aramızdaki fark bu kadar açık ve net. Hazımzsızlığınızın temel sebebi de bu. Pınarbaşılı hemşehrilerimiz sizi de, bizi de çok iyi tanıyor. Merak etmeyin az kaldı, 2 Haziran’da boyunuzun ölçüsünü Pınarbaşılı hemşehrilerimizden alacaksınız” dedi.