EĞİTİM - 08 Mart 2021 Pazartesi 12:21

Edirne’de, “Köye ilk adım” projesi hayata geçiriliyor

A
A
A
Edirne’de, “Köye ilk adım” projesi hayata geçiriliyor

Öğretmen adaylarını köyde öğretmenliğe hazırlamak amacıyla Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi ile Köy Okulları Değişim Ağı (KODA) arasında “Köyde İlk Adım” projesi için protokol imzalandı.

Öğretmen adaylarını köyde öğretmenliğe hazırlamak amacıyla Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi ile Köy Okulları Değişim Ağı (KODA) arasında “Köyde İlk Adım” projesi için protokol imzalandı.


Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı’ndan on altı öğretmen adayının, köye, köyde öğretmenliğe hazır olması, özellikle birleştirilmiş sınıflara dair uygulamaları öğrenmeleri ve deneyim kazanmaları amacıyla Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi ile KODA arasında protokol imzalandı.


Protokol kapsamında, Dr. Öğr. Üyesi Ebru Selçioğlu Demirsöz sorumluluğunda, öğretmen adayları, farklı üniversitelerin Sınıf Eğitimi Anabilim Dalı’ndan öğretmen adayları ile birlikte "Köye İlk Adım" adlı ulusal projede çevrim içi atölye çalışmaları gerçekleştirecek. Projenin bu dönemi Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Bursa Uludağ Üniversitesi, Dicle Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi, Siirt Üniversitesi, Trakya Üniversitesi ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi paydaşlığında gerçekleştirilecek.


Tanışma etkinlikleri ve "Köyde Öğretmen Olmak" temasıyla 02 Mart 2021 tarihinde başlayan program 13 hafta sürecek ve her hafta köyde eğitim ile ilgili farklı bir konu ele alınacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kars Arpaçaylı öğrencilerden Türkiye finallerinde gururlandıran başarı Arpaçaylı sporcular, Mersin’de düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi (ANALİG) Atletizm Kros Türkiye Finallerinde elde ettikleri derecelerle ilçeye gurur yaşattı. Kars’ın Arpaçay ilçesi Değirmenköprü İsmet Kaya Ortaokulu öğrencileri, Türkiye genelinde çok sayıda sporcunun katıldığı şampiyonada, 2012 doğumlu öğrenci Latif Çetinkaya erkekler kategorisinde Türkiye 2’ncisi olurken, 2013 doğumlu öğrenci Sümeyra Kaya ise kızlar kategorisinde Türkiye 4’üncülüğünü elde ederek önemli bir başarıya imza attı. Azimleri, disiplinli çalışmaları ve üstün performanslarıyla dikkat çeken başarılı öğrenciler, hem okullarını hem de Arpaçay ilçesini Türkiye çapında en iyi şekilde temsil etti. Elde edilen dereceler, ilçede büyük sevinçle karşılandı. Başarılarının ardından Arpaçay Kaymakamı Muhammed Burak Akköz, öğrencileri makamında kabul etti. Ziyarette okul müdürü ile beden eğitimi öğretmeni de yer aldı. Kaymakam Akköz, öğrencilerin elde ettiği başarının ilçe adına son derece kıymetli olduğunu belirterek sporcuları tek tek tebrik etti. Öğrencilerin küçük yaşlarına rağmen büyük bir başarı gösterdiklerini ifade eden Akköz, sporun gençlerin gelişimindeki önemine dikkat çekti. Akköz, "Disiplinli çalışma ve azimle elde edilen bu başarılar hepimizi gururlandırmıştır. Öğrencilerimizi, onları yetiştiren öğretmenlerimizi ve ailelerini gönülden kutluyorum. Başarılarının artarak devam edeceğine inanıyorum" dedi. Kaymakam Akköz, ziyaret sonunda öğrencilerle hatıra fotoğrafı çekilirken, başarılı sporcuların yeni hedeflerinin ulusal ve uluslararası şampiyonalarda derece elde etmek olduğu belirtildi.
Erzincan Erzincan’da dereceye giren öğrencilere ödül verildi Erzincan İl Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ile "15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü" temalı yarışmalarda bölge derecesi elde eden öğrenciler için ödül töreni düzenlendi. İl Millî Eğitim Müdürlüğünde gerçekleştirilen törende, ilkokul resim kategorisinde Beşsaray İlkokulu öğrencisi Fidan Su Sağış birinci, Şehit Polis Kenan Ardıç İlkokulu öğrencisi Ahmet Ege Altın ikinci, Vali Recep Yazıcıoğlu İlkokulu öğrencisi Sare Güneş üçüncü oldu. Ortaokul şiir kategorisinde ise Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Beyza Yeniçeri birincilik elde ederken, İMKB Müşir Zeki Paşa Ortaokulu öğrencisi Elif Su Yılmaz ikinci, Şehit Er Süleyman Aydın Ortaokulu öğrencisi Eymen Yusuf Alkoyun üçüncü sırada yer aldı. Milli Eğitim Bakanlığınca düzenlenen "15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü" yarışmalarında da Erzincanlı öğrenciler başarı elde etti. Öykü yazma kategorisinde İMKB Müşir Zeki Paşa Ortaokulu öğrencisi Emir Özdemir bölge birincisi olurken, aynı okuldan Rahile Fazily resim kategorisinde bölge üçüncüsü oldu. Şehit Er Süleyman Aydın Ortaokulu öğrencisi Atakan Ömer Korkut ise şiir kategorisinde bölge dördüncüsü oldu. Törende konuşan Erzincan İl Millî Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, dereceye giren öğrencileri tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Kartal, öğrencilerin başarılarında emeği bulunan öğretmen ve velilere teşekkür etti.