SPOR - 17 Haziran 2021 Perşembe 19:34

Kanocular Meriç Nehri’nde kürek çekti

A
A
A
Kanocular Meriç Nehri’nde kürek çekti

Edirne’de kano sporcuları Meriç Nehri’nde kürek çekti.

Edirne’de kano sporcuları Meriç Nehri’nde kürek çekti.


Edirne Doğa Sporları Kulübü (EDOSK) kano branşı sporcuları, kanolarını suya indirerek nehirde kürek çekti. Kano turuna Meriç Köprüsü yakınlarından başlayan sporcular, turu Süvari Köprüsü’nde tamamladı.


Kano turuna katılan Trakya Üniversitesi Öğretim Üyesi Özlem Altun, “Kanoya ilk defa biniyorum. Daha önce deniz kenarlarında kanoya binmişliğim var ama Meriç Nehrinde ilk tecrübem olacak. Ellimden geldiği kadar her türlü spora yönelmeye çalışıyorum. Belli bir yaştan sonra vücudu zinde tutmak ve yaşam kalitemi artırmak için Edirne’deki her türlü spor faaliyetlerinden faydalanmak istiyorum. Madem böyle bir kano faaliyeti var bende katılayım dedim. Suyu seviyorum, denizi seviyorum, ellimden geldiğince yürüyüşlere de katılıyorum" dedi.


EDOSK Başkanı Fatih Altun ise, “8 yıldır Tunca ve Meriç Nehri’nde çevremizdeki Karadeniz Saroz Körfezi olmak üzere bize yakın olan her türlü akarsularda kano etkinliği düzenliyoruz, kulüp olarak 7 tane kanomuz bulunmaktadır. Edirne’de de başka kano düzenleyen kano etkinliği yok. 7 – 8 senedir yaptığımız bu sporu buradaki insanlarımıza sevdirmeye çalışıyoruz. Anı zamanda kano sporu nehirlerin turizme açılamasını bir girişim olarak değerlendiriyoruz. Burada Meriç Nehrinde bulunan iskeleden kanolarımızı suya indireceğiz. Daha sonra Meriç Köprüsünün altından geçerek Süvari Köprüsüne kadar 5 kilometrelik nehir boyunca kürek çekeceğiz. Aynı zamanda hem eğlence hem spor hem de görenlerin ilgisini çekecek bir spor yapacağız” ifadelerini kullandı.


Renkli görüntülerin ardından tamamlamak kano turu tamamlandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tokat Tokat’ta sel alarmı: Önlemler üst seviyeye çıkarıldı Tokat’ta muhtemel sel ve su baskınlarına karşı düzenlenen koordinasyon toplantısının ardından açıklama yapan Tokat Valisi Abdullah Köklü, bazı köylerin tedbir amaçlı tahliye edildiğini belirterek vatandaşlara dere yatakları ve riskli bölgelerden uzak durmaları çağrısında bulundu. Tokat Valiliği koordinasyonunda Tokat AFAD İl Müdürlüğünde Turhal ilçesi sel-su baskını koordinasyon toplantısı düzenlendi. Toplantıya il protokolü ve kurum amirleri katıldı. Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Tokat Valisi Abdullah Köklü, "Bugün de internet sitelerimizden, sosyal medya valilik hesaplarından bahsettiğimiz gibi önlemlerimizi alıyoruz. Tüm vatandaşlarımızı duyarlı olmaya tekrar davet ediyorum. Burada olan bu afete hazırlıklı olmak. Afete hazırlıklı olmak demek önceden önlem almak demek. Bu sene gerçekten son 60 yılın en kuvvetli yağışlarını yaşadık. Bu yağışlar nedeniyle ilgili kurumlarla toplantısını yaptık. Tokat Valiliği ve tüm kurumlar olarak bölge müdürlerimizle burada sağ olsunlar geldiler. Hazırız inşallah. Hep beraber el birliğiyle atlatmayı ümit ediyoruz. Bazı köylerimizi önleme amaçlı tahliye ettik. Tabii ki bu vatandaşlarımızın can güvenliğini temin etmek için aldığımız kararlar bunlar. Yani iki gün, üç gün vatandaşlarımız dışarıda, canı sağ olsun. Diğer konular çok önemli değil. Vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyorum. Özellikle dere yataklarından ve güzergahlardaki taşkın olabilecek tehlikeli yerlerden vatandaşlarımız mümkün olduğu kadar uzak dursunlar. Güvenlik güçlerimizin, tarım müdürlüğümüzün, özel idaremizin, Devlet Su İşlerimizin uyarılarına lütfen dikkatle dinlesinler. Onlar için önemli konular. Çünkü biz o planlamaları beraber yapıp vatandaşlarımızı bu konuda uyarıyoruz. O konulara biraz daha dikkat verirlerse memnun oluruz. Turhal derken tüm Tokat vilayetinin toplantısını yaptık. Tabii ki tarım arazilerinde en fazla derenin şehrin içinden geçen yerler biraz daha hassas oluyor. Tural da o ilçelerimizden bir tanesidir. Zaten perşembe gününden beri cuma günü, cumartesi günü tüm özel idare, Devlet Su İşleri, belediye, AFAD, herkes sahada. 24 saat esasına göre dönem dönem bin 200 personelle 500 bandında araca çıktık. Özel sektörden de destek aldık. Gerekiyorsa daha fazla araçla müdahale ederiz. Vatandaşlarımız da duyarlı olurlarsa, bizlere yardımcı olurlarsa çalışmamıza inşallah afeti hep beraber güzel bir şekilde yönetmiş oluruz" dedi.