ÇEVRE - 18 Kasım 2021 Perşembe 17:04

Tapu işlemi yapana fidan hediye

A
A
A
Tapu işlemi yapana fidan hediye

Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü ile Keşan Orman İşletme Müdürlüğü arasındaki işbirliği çerçevesinde, Keşan Tapu Müdürlüğü ’Bir İşlem Bir Fidan, Bir Fidan Bir Orman" kampanyası düzenlendi.

Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü ile Keşan Orman İşletme Müdürlüğü arasındaki işbirliği çerçevesinde, Keşan Tapu Müdürlüğü ’Bir İşlem Bir Fidan, Bir Fidan Bir Orman" kampanyası düzenlendi. Kampanya ile tapu müdürlüğünde işlemlerini gerçekleştiren vatandaşlara selvi ağacı fidanı dağıtıldı.


Keşan’da ormanları korumak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla işlem yapan vatandaşlara her işlem sonrasında fidan dağıtımı başladı. Sosyal sorumluluk projesi kapsamında duyarlılığın arttırmak ve iklim değişikliğine bağlı kuraklığın giderilmesine, temiz hava ve ekolojik dengenin sağlanmasına yönelik ağaçlandırma ve orman gelişimine katkı sunularak, farkındalığın arttırılması için tapu işlemi yapmaya gelen vatandaşlara fidan hediye edildi.


Sosyal sorumluluk projesi hakkında açıklama yapan Keşan Tapu Müdürü Yavuz Eker, ekonomik, ekolojik ve sosyal açıdan büyük öneme sahip ormanları korumak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla her bir vatandaşa düşen görev ve sorumluluk bulunduğu bilinciyle, Keşan Orman İşletme Müdürlüğü’nün katkılarıyla etkinlik boyunca yapılan tapu işlemlerinin taraflarına fidan dağıtımı yaptıklarını belirtti. Eker, "Yaşanabilir daha yeşil bir çevre için, daha fazla fidanın toprakla buluşturulmasını sağlamak, kent dokusu ve yerleşim alanlarındaki ağaç varlığının artmasına katkı sunularak bu husustaki duyarlılığın gündemde tutulması ve farkındalık oluşturulması amaçlanmıştır. ’Bir kimse ağaç diker de o ağacın meyvesinden bir insan ya da Allah’ın mahlûkatından herhangi bir varlık yerse bu, o ağacı diken kimse için sadaka olur.’ düsturu ile tüm vatandaşlarımızı gelecek kuşaklara bırakabileceğimiz en anlamlı ve faydalı işlerden biri olan fidan dikimine bir fidan bir orman projemize davet ediyoruz" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Cinayet şüphelisi kovalamaca sonucu yakalandı Antalya’da komşu esnaflar arasında çıkan tartışma sonrası 1 kişinin hayatını kaybettiği 2 kişinin ise ağır yaralandığı olayın şüphelisi kovalamaca sonucu yakalandı. Kepez ilçesi Yeni Emek Mahallesi Şelale Caddesi’nde önceki gün meydana gelen olayda oto yıkama işi yapan Mustafa O. (41) ile market işletmecisi yan dükkanda market işleten Mustafa Deveci (51) arasında henüz belirlenemeyen bir nedenle tartışma çıkmış, tartışmanın büyümesi üzerine Mustafa O. yanındaki silahla markette oturan Mustafa Deveci (22), Şevket Deveci (24) ve Mustafa Deveci’ye (51) ateş açmıştı. İhbarla olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edilirken, yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. 22 yaşındaki genç hayatını kaybetmişti Kavgada Mustafa O.’nun silahından çıkan kurşunlarla göğsünden vurulan 22 yaşındaki Mustafa Deveci kaldırıldığı hastanede doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olayda ağır yaralanan amca Mustafa Deveci ve Şevket Deveci’nin hastanedeki tedavileri devam ederken, olayın ardından otomobiliyle kaçan olayın şüphelisini yakalamak için ekipler çalışma başlattı. Akşam 21.30 sıralarında Kepez ilçesinde rutin devriye görevi yapan polis ekipleri şüphelendikleri bir kişiyi durdurmak istedi. Kovalamaca ile yakalandı Polisin ’dur’ ihtarına uymayarak yaya olarak kaçan kişi ekiplerin kısa süreli kovalamacası sonucu yakalandı. Yapılan kontrollerde yakalanan şahsın 16 Mart tarihinde Yeni Emek Mahallesi Şelale Caddesi’nde çıkan silahlı kavgada 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayın firari şüphelisi Mustafa O. (41) olduğu tespit edildi. Devriye ekipleri tarafından gözaltına alınan cinayet şüphelisi Cinayet Büro Amirliği ekiplerine teslim edilirken Mustafa O. ’nun emniyetteki işlemleri sürüyor.