EĞİTİM - 01 Mart 2022 Salı 11:04

Minik öğrenciler Osmanlı mirası mis meyve sabunu yapmayı öğrendi

A
A
A
Minik öğrenciler Osmanlı mirası mis meyve sabunu yapmayı öğrendi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne anı bırakmak amacıyla Edirne Meliha Çankaflı Anaokulu ve Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Osmanlı mirası mis meyve sabunu yapım etkinliği düzenlendi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne anı bırakmak amacıyla Edirne Meliha Çankaflı Anaokulu ve Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde Osmanlı mirası mis meyve sabunu yapım etkinliği düzenlendi. Minik öğrencilerin yaptığı mis meyve sabunları okulda düzenlenecek etkinlikte satışa sunulacak.


Edirne’ye özgü ve Osmanlı mirası mis meyve sabunu yapmayı öğrenen anaokulu öğrencileri velileriyle birlikte eğlenceli ve keyifli vakit geçirdi. Edirne Halk Eğitim Merkezi usta öğreticileri öğrenci ve velilerine Edirne’nin sembollerinden olan mis meyve sabununun yapımını anlattı. İlk olarak hamur yoğurur gibi sabuna şekil veren mink öğrenciler ve velileri, sonrasında ise yaptıkları sabunlara şekil vererek boyadı.



Projenin amacı Edirne’yi simgeleyen bu ürünün tanıtımına katkı sağlamak


Edirne Halk Eğitim Merkezi desteğiyle anaokulu öğrenci ve velilerine Edirne’ye özgü mis sabunu yapımı etkinliği düzenlediklerini söyleyen Meliha Çankaflı Anaokulu Müdürü Yasemin Taştan, öğrencilerin burada yaptıkları eserlerden hem kendilerine alacağını, hem de 1 tanesini okul yararına düzenlenecek etkinlikte satışa sunacağını aktardı.


Gerçekleştirilen etkinliğin girişimci kadınları desteklemeye katkı sağlayacağını belirten Taştan, ayrıca el emeği olan ve Edirne’yi simgeleyen bir ürünü tanıtma anlamında da fayda sağlayacağını ifade etti.


Yapılan meyve sabunlarının 8 Mart’ta düzenlenecek etkinlikte satışa sunulacağını belirten Taştan, “Okulumuzun bünyesinde okul aile birliğimizin katılımı ile okul aile çalışmaları, öğrenci veli işbirliği, çocuklarımızın anneleri ile aileleri ile beraber ortak bir ürün oluşturmalarını baz aldık. Bu etkinliğimizde Edirne’de başarıyı arttırma projesi kapsamında uyguladık. Halk Eğitim Merkezi ile birlikte yaptığımız bu etkinlikteki amacımız 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne yönelik olarak girişimci kadınları desteklemek oldu” diye konuştu.


Öğrenci ve veliler yaptıkları eserleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde gerçekleştirilecek etkinlikte satışa sunarak okulun bütçesine katkı sağlayacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Arnavutköy’de ahşap kalıp üretim tesisinde yangın Arnavutköy’de gece saatlerinde ahşap kalıp üretim tesisinde yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle tesisin tamamı alevlere teslim olurken, çeşitli patlamalar da meydana geldi. Ekiplerin uzun süren çalışması sonucu söndürülen yangında ölen ya da yaralanan olmadı. Yangın, saat 01:30 sıralarında Arnavutköy Anadolu Mahallesi Yıldırım Beyazıt Caddesi’nde bulunan ahşap kalıp üretim tesisinde meydana geldi. Henüz nedeni bilinmeyen bir sebeple çıkan yangın geniş alana yayılarak yoğun duman oluşturdu. Yangın sırasında çeşitli patlamalar meydana geldi. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis, sağlık ve UMKE ekibi sevk edildi. Ekiplerin ilk müdahalesinin ardından geniş alana yayılan yangında ölen ya da yaralanan olmadığı belirlendi. İtfaiye ekiplerinin 3 saatlik çalışmasının ardından duman tahliyesi yapılarak yangın söndürüldü. Mahalle sakini Celal Malgaç, "Gece biz yatıyorduk, geç saatlerdi. Kardeşim bizi uyandırdı. Öncelikle çocukları dışarı çıkardık, hemen sonrasında itfaiyeyi çağırdık. Ekipler önce üst tarafa geldi, asıl yangın buradaydı. Biz uyardık, sonrasında buraya geldiler ve olaya müdahale ederek yangını söndürdüler" dedi. Öte yandan polis ekipleri, yangının çıktığı caddeyi kontrollü şekilde trafiğe kapatarak güvenlik önlemi aldı. Çıkan yangınla ilgili inceleme başlatıldı.
Kayseri Kask ışığından ilham alan topluluktan 360 kişiyle ışık senfonisi Kayseri’nin Talas ilçesinde bulunan Ali Dağı’nda doğayla iç içe yürüyüş yapan Aktivite Sosyal Topluluğu’nun yürüyüş sonrası yaptığı ışık senfonisi göz kamaştırdı. Işık senfonisini yürüyüş yapan bir kişinin kask ışığından ilham aldıklarını söyleyen Aktivite Sosyal Topluluğu Lideri Gökhan Beyoğlu, "Stresli ve zor günlerin en güzel ilacının doğa olduğuna inanıyoruz" dedi. Aktivite Sosyal Topluluğu tarafından Ali Dağı’nda doğa yürüyüşü yapıldı. Doğayla iç içe gerçekleşen 9 kilometrelik yürüyüşün ardından topluluk tarafından ışık senfonisi yapıldı. Cem telefonlarının ışıklarıyla yapılan senfoni adeta göz kamaştırdı. 360 kişinin yaptığı senfoni havadan görüntülendi. Işık senfonisini Ali Dağı’nda yürüyüş yapan bir kişinin kask kamerasından ilham alarak, gerçekleştirdiklerini söyleyen Aktivite Sosyal Topluluğu lideri Gökhan Beyoğlu, bir kask ışığının dahi kent merkezinden çok güzel gözüktüğünü bu nedenle 360 kişiyle böyle bir senfoni geçekleştirdiklerini ifade etti. Düzenledikleri doğa yürüyüşü hakkında bilgiler veren Beyoğlu, "Aktivite Sosyal Topluluğu olarak biz kocaman bir aileyiz. Kayseri’nin sosyal, kültürel ve turizm alanlarında bulunan belediyemizin de yakın zamanda imkan sağlamış olduğu Ali Dağı’nda bir yürüyüş gerçekleştireceğiz. Bu parkurda ıhlamurlar ve meyve ağaçları eşliğinde 9 kilometrelik yürüyüşümüzde fidan dikimi eğitimimiz ve bunun yanında şık senfonisi dediğimiz şehir merkezinden de güzel gözüken müzikle dans ettiğimiz bir gösteri gerçekleştirerek, doğa sporu yapacağız. İnsanlarımızın stresli ve zor günler geçirdiği süreçler olabilir. Bu süreçlerin en güzel ilacının doğa olduğuna inanıyoruz. Bu ilacın tek yan etkisi de aşık olmak. İnsanlar doğaya aşık oldukları zaman trafikte de birbirlerine güzel davranırlar, okul da ve işyerinde de birbirlerine güzel davranırlar. Bizin amacımız bu güzelliğe 7’den 70’e herkesi eriştirebilmek. Haliyle Kayseri gibi sosyal şehirde gençler olarak bizim üzerimize düşen görevin bu şehri aktivitelerle doldurmak. Daha önce Ali Dağı’nda yürüyen ve kafa lambası olan bir yürüyüşçüyü şehir merkezinden gördüm. Hareket eden bir ışıktı. Gökyüzüne baktığımızda kayan yıldızlar ararız. Yıldız kaydığı zaman dilek tutarız. Böyle bir görüntü yapmak istedik. Şimdi yaklaşık 360 kişiyle bu rotada bu gösteriyi gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı. Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın da, "Kayseri’nin en merkezi yürüyüş parkuru, endemik bitkilerin olduğu ve oksijenin bol olduğu bir yerdeyiz. Ali Dağı’nın bir zirveye çıkan parkuru var bir de 360 dediğimiz çepeçevre dolaşan 9 kilometrelik bir parkuru var. Burasını Büyükşehir Belediyemiz gece yürüyüşleri için aydınlattı. Bugünde bir etkinlik grubu yürüyüşe çıktılar. Kadın, erkek ve çocuk hepsi var. Bizde bundan onur duyuyoruz" diye konuştu.