POLİTİKA - 28 Eylül 2022 Çarşamba 21:16

YTB Edirne’de koordinasyon ofisi açtı

A
A
A
YTB Edirne’de koordinasyon ofisi açtı

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Edirne Koordinasyon Ofisi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) Edirne Koordinasyon Ofisi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.


Yurt dışında yaşayan vatandaşların, soydaş ve akraba topluluklar ile ülkemizde öğrenim gören uluslararası öğrencilere yönelik görev ve hizmetleri yurt içinde daha etkin daha hızlı ve eş güdümlü bir şekilde gerçekleştirmek üzere Edirne Valiliği tarafından tahsis edilen “YTB Edirne Koordinasyon Ofisi düzenlenen törenle açıldı.



"Türkiye yakın coğrafya için de bir istikrar unsurudur"


Yurtiçi Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı olarak yurt dışında yaşayan vatandaşlara, soydaş akraba toplulukları ve uluslararası öğrencilere yönelik faaliyetler yürüttüklerini hatırlatan YTB Başkanı Abdullah Eren , açıklamalarda bulundu. Eren, Türkiye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Balkanlar için çok büyük istikrar unsuru. Yaptığımız çalışmalar Balkanlar ile Türkiye’yi birbirine bağlıyor. Küresel siyasetin uluslararası konjonktüründe Türkiye yapmış olduğu çalışmalarla sadece Türkiye için değil yakın coğrafya için de bir istikrar unsurudur. Bunun da en başında Balkan ülkeleri geliyor" dedi.


Açılış töreninde konuşan Edirne Valisi Hüseyin Kürşat Kırbıyık, “Cumhurbaşkanımızın çizdiği vizyon doğrultusunda devletimizin ilgili tüm kurum ve kuruluşları, yurt dışı Türkler Başkanlığımız, Dışişleri Bakanlığımız, Büyükelçiliklerimiz hakikaten müthiş bir özveri ortaya konuldu. Yakın coğrafyamızda da bunun çok net faydalarını, ilerlemelerini, kat edilen mesafeleri hepimiz birlikte yaşıyoruz. Bunun mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. İnşallah bundan sonra da bu çerçevede devam edecek” diye konuştu.


Ardından bir restoranda yemek organizasyonu düzenlendi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Kaza sonrası sürücü kaçtı, yaşlı çift geldi: Polisi ikna etmek için dakikalarca dil döktüler Kırıkkale’de takla atarak şarampole devrilen otomobilin sürücüsü, kaza sonrası kayıplara karıştı. Kazanın ardından olay yerine eşiyle birlikte gelen bir vatandaş ise aracı kendisinin kullandığını öne sürdü. Dakikalarca dil döken yaşlı çift, polis ekiplerini ikna etmeye çalıştı. Kaza, gece saatlerinde Kırıkkale-Ankara karayolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 71 AEP 662 plakalı Hyundai marka otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Takla atan otomobil, şarampole devrildi. İhbar üzerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler, araçta yaptıkları incelemede alkol şişeleriyle karşılaştı. Sürücünün ise kazanın ardından olay yerinden kaçtığını belirledi. Kazanın ardından eşiyle birlikte olay yerine gelen bir vatandaş, aracı kendisinin kullandığını iddia etti. Panik yaptığı için olay yerinden ayrıldığını söyleyen vatandaş, "Vallahi ben sürüyordum arabayı. Tansiyonum yükseldi. Arabanın anahtarı da bende. Beni araçtan başkaları çıkarttı. Korktum, panik yaptım. Beni başkaları eve götürdü, hanımı aldım geldim" diyerek kendini savundu. "Siz bize inanmıyorsunuz, biz de size söylemiyoruz" Polis ekipleri, araçta bulunan alkol şişeleriyle ilgili de yaşlı çifte soru yöneltti. Vatandaş, alkol şişelerinin araca daha önce konulmuş olabileceğini öne sürdü. Dakikalarca polis ekiplerine kazayı kendilerinin yaptığını anlatmaya çalışan çift, ekipleri ikna edemedi. Polis ekiplerinin araç sahibinin ismini sorması üzerine kadının, "Siz bize inanmıyorsunuz, biz de size söylemiyoruz" sözleri dikkat çekti. Kaza yaptığını öne süren kişinin üzerinde belirgin yara izine rastlanmaması da ekiplerin şüphesini artırdı. Bu sırada fenalaşan kadın için olay yerine sağlık ekipleri çağrıldı. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından kadın, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Şarampole devrilen otomobil, yapılan incelemenin ardından bulunduğu yerden kaldırılarak otoparka çekildi. Polis ekipleri, kazanın gerçek sürücüsünün belirlenmesi için çalışma başlattı. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.