EĞİTİM - 07 Ekim 2022 Cuma 13:19

Edirne’nin köylerine gezici kütüphane

A
A
A
Edirne’nin köylerine gezici kütüphane

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla Ankara’da gerçekleşen tören ile Edirne’ye tahsis edilen ’Gezici Kütüphane Aracı’ ilk etkinliğini Süloğlu ilçesinde yaptı.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katılımıyla Ankara’da gerçekleşen tören ile Edirne’ye tahsis edilen ’Gezici Kütüphane Aracı’ ilk etkinliğini Süloğlu ilçesinde yaptı.


Etkinlikte ilk olarak Süloğlu Cumhuriyet Ortaokulu öğrencilerinden oluşan ritim grubu bir gösteri yaptı. Öğrencilerin gösterisinin ardından programın açılış konuşmasını yapan Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık, “Çocukluğumuzdan itibaren, eğitim hayatınız boyunca ne kadar çok kitap okursak bunun faydasını hem diğer derslerinizde hem de katılacağınız tüm sınavlarda ziyadesiyle göreceksiniz. Dolayısıyla bugün sizler kendi görevinizi icra ederken biz de kendi görevimizi yapma anlamında gezici kütüphanemizin ilimizdeki ilk organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Bugün inşallah başlangıcını yapıyoruz. Bundan sonra iş birliğiyle inşallah çokça ve sıkça bu programların değişik yerlerde özellikle ilçelerimizde, beldelerimizde, köylerimizde sık sık tekrarlanacağını ümit ediyorum. dedi.


Vali Kırbıyık, öğrencilerin okul bahçesinde oluşturdukları etkileşimli hikâye anlatımı, yazarlık atölyesi ve resim atölyesi stantlarını gezerek öğrenciler ile yakından ilgilendi, sergiledikleri gösterileri izledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Kaza sonrası sürücü kaçtı, yaşlı çift geldi: Polisi ikna etmek için dakikalarca dil döktüler Kırıkkale’de takla atarak şarampole devrilen otomobilin sürücüsü, kaza sonrası kayıplara karıştı. Kazanın ardından olay yerine eşiyle birlikte gelen bir vatandaş ise aracı kendisinin kullandığını öne sürdü. Dakikalarca dil döken yaşlı çift, polis ekiplerini ikna etmeye çalıştı. Kaza, gece saatlerinde Kırıkkale-Ankara karayolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 71 AEP 662 plakalı Hyundai marka otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıktı. Takla atan otomobil, şarampole devrildi. İhbar üzerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler, araçta yaptıkları incelemede alkol şişeleriyle karşılaştı. Sürücünün ise kazanın ardından olay yerinden kaçtığını belirledi. Kazanın ardından eşiyle birlikte olay yerine gelen bir vatandaş, aracı kendisinin kullandığını iddia etti. Panik yaptığı için olay yerinden ayrıldığını söyleyen vatandaş, "Vallahi ben sürüyordum arabayı. Tansiyonum yükseldi. Arabanın anahtarı da bende. Beni araçtan başkaları çıkarttı. Korktum, panik yaptım. Beni başkaları eve götürdü, hanımı aldım geldim" diyerek kendini savundu. "Siz bize inanmıyorsunuz, biz de size söylemiyoruz" Polis ekipleri, araçta bulunan alkol şişeleriyle ilgili de yaşlı çifte soru yöneltti. Vatandaş, alkol şişelerinin araca daha önce konulmuş olabileceğini öne sürdü. Dakikalarca polis ekiplerine kazayı kendilerinin yaptığını anlatmaya çalışan çift, ekipleri ikna edemedi. Polis ekiplerinin araç sahibinin ismini sorması üzerine kadının, "Siz bize inanmıyorsunuz, biz de size söylemiyoruz" sözleri dikkat çekti. Kaza yaptığını öne süren kişinin üzerinde belirgin yara izine rastlanmaması da ekiplerin şüphesini artırdı. Bu sırada fenalaşan kadın için olay yerine sağlık ekipleri çağrıldı. Sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından kadın, ambulansla hastaneye kaldırıldı. Şarampole devrilen otomobil, yapılan incelemenin ardından bulunduğu yerden kaldırılarak otoparka çekildi. Polis ekipleri, kazanın gerçek sürücüsünün belirlenmesi için çalışma başlattı. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.