ASAYİŞ - 15 Aralık 2022 Perşembe 15:21

Enez’de 1 ton kum midyesi ile yakalanan şahıslara 297 bin lira ceza

A
A
A
Enez’de 1 ton kum midyesi ile yakalanan şahıslara 297 bin lira ceza

Edirne’nin Enez ilçesinde toplanması ve satışı yasak olan 1 ton kum midyesi ele geçirildi.

Edirne’nin Enez ilçesinde toplanması ve satışı yasak olan 1 ton kum midyesi ele geçirildi. 1 ton kum midyesi ile yakalanan iki kişiye toplam 297 bin 214 lira para cezası uygulandı.


Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri ve Enez İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, ihbar üzerine Dalyan Gölü’ndeki bir teknede çuvallanmış, toplanması ve satışı yasak 1 ton kum midyesi ele geçirdi. Tekne sahipleri M.D. ve R.Z.’ye kişi başı 148 bin 607 lira olmak üzere toplam 297 bin 214 lira idari para cezası uygulandı.


Midyelerin Enez İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerince tekrar denize bırakıldığı öğrenildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Vergi Denetim Kurulu’na rüşvet soruşturmasında yeni operasyon: 10 gözaltı Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı’na yönelik yürütülen rüşvet soruşturmasında yeni bir operasyon başlatıldı. İstanbul merkezli 4 ilde gerçekleşen baskınlarda 10 şüphelinin yakalandığı bildirildi. Edinilen bilgiye göre, Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen "rüşvet" soruşturmasında yeni bir operasyon başlatıldı. İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen geniş kapsamlı operasyonların ilki 26 Aralık 2024’te düzenlenmişti. Soruşturma kapsamında düzenlenen 3. dalga operasyon sırasında şüphelilerden elde edilen telefonların bilirkişi incelemesi sırasında çok sayıda kişinin benzer eylemlere karıştıkları tespit edildi. Bu kapsamda imaj ve imaj inceleme tutanaklarında yer alan tespitlerde kimlikleri açığa çıkarılan şüphelilerin rüşvet suçuna karıştıkları, bu şahısların firma sahipleri ile ilişki kurarak cezai müeyyideden kaçınmaları karşılığında rüşvet talep ettikleri ve aldıkları belirlendi. Yeni deliller ışığında harekete geçen Mali Suçlarla Mücadele Şubesine bağlı ekipler, Vergi Denetim Kurulu Başkanlığı’na yönelik yürütülen rüşvet soruşturmasında bu sabah yeni bir operasyon başlattı. Uzun süre devam eden teknik ve fiziki çalışmaların sonucunda İstanbul merkezli 4 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Baskınlarda 10 şüphelinin yakalandığı belirtildi. Yakalanan şüpheliler sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Soruşturma kapsamında yürütülen tahkikat işlemlerinin devam ettiği aktarıldı.