ASAYİŞ - 01 Mart 2023 Çarşamba 11:05

Terör örgütlerini yurt dışına kaçırma girişiminde bulunan 2 zanlı tutuklandı

A
A
A
Terör örgütlerini yurt dışına kaçırma girişiminde bulunan 2 zanlı tutuklandı

Edirne’de polis ekiplerince düzenlenen operasyonda terör örgütü mensuplarını yasa dışı yollarla tır dorsesinde yurt dışına kaçırma girişimi iddiası ile gözaltına alınan 2 zanlı tutuklandı.

Edirne’de polis ekiplerince düzenlenen operasyonda terör örgütü mensuplarını yasa dışı yollarla tır dorsesinde yurt dışına kaçırma girişimi iddiası ile gözaltına alınan 2 zanlı tutuklandı.


Edirne İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, terör örgütü PKK üyelerinin kaçışına geçit vermiyor. Polis ekiplerince düzenlenen operasyonda, terör örgütü PKK mensuplarının yurt dışına kaçırılmasını planladıkları iddiası ise gözaltına alınan 2 zanlı tutuklandı.


16 Şubat tarihinde yurt dışına çıkmak üzere Kapıkule Sınır Kapısı’na gelen bir tır sürücüsü dorsesini kontrol ettirmek istediğini belirterek 112’yi aradı. Sürücünün talebi üzerine tır dorsesinde arama yapıldı. Yapılan arama sonucu terör örgütü PKK mensubu olduğu tespit edilen 3 terörist gözaltına alındı. ’Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma’ suçundan kayıtları olduğu tespit edilen Ş.T, M.T, F.A, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.



Olayla ilgili soruşturma genişletildi


Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şubesi koordinesinde olayla ilgili soruşturma genişletilerek çalışma yapıldı. Yapılan çalışmalar sonucu tutuklanan terör örgütü mensuplarını Havsa ilçesinden alarak Kapıkule Sınır Kapısı yakınlarındaki bir tesiste tıra bindiren şahsın inşaat işçisi E.S. olduğu tespit edildi.


Evinde gözaltına alınan inşaat işçisi E.S., olayı organize eden şüphelinin ismini verdi. E.S.’nin olayı organize eden kişinin V.Ç. olduğunu belirtmesi üzerine harekete geçen ekipler, V.Ç’nin Edirne’den İstanbul’a otobüsle gittiğini tespit etti.


Otobüs şoförü ile irtibata geçen ekipler, V.Ç.’yi kıskıvrak yakaladı. Kırklareli’nin Babaeski ilçesinde durdurulan otobüsün içinde yapılan arama sonucu yakalanan V.Ç. gözaltına alındı.


Olayın ardından adliyeye sevk edilen E.S. ve V.Ç. çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kilis Kilis’te 320 çiftçiye üzüm şalı, 250 çiftçiye 400 bin fide desteği Kilis’te düzenlenen törende, üzüm üreticilerine şal, sebze üreticilerine ise yüzde 50 hibeli 400 bin fide dağıtıldı. Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen "Fide ve Şal Dağıtım Töreni’nde, tarımsal üretimi artırmaya yönelik destekler üreticilerle buluşturuldu. Programda konuşan Kilis İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, tarım ve hayvancılığın sürdürülebilirliği için üreticilere verilen desteklerin önemine dikkat çekerek, üzüm şalları ve sebze fidelerinin üreticilere ulaştırıldığını belirtti. Küçük, ilerleyen süreçte mercimek ve nohut tohumlarının da destek kapsamında dağıtılacağını ifade etti. Kilis Belediye Başkanı Hakan Bilecen ise yapılan dağıtımın sembolik yönüne dikkat çekerek, devlet ile milletin birlikte hareket ettiğinin önemli bir göstergesi olduğunu söyledi. Kilis Valisi Ömer Kalaylı da konuşmasında, "Bağın geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması" projesi kapsamında 320 çiftçiye üzüm şalı dağıtıldığını belirtti. Kalaylı, bu destekle iş gücünün azaltılması ve verimliliğin artırılmasının hedeflendiğini kaydetti. Sebze üretimine yönelik desteklere de değinen Kalaylı, "Tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi projesi kapsamında yüzde 50 hibeli 400 bin adet sertifikalı domates, biber ve patlıcan fidesini 250 çiftçimize dağıtıyoruz" diye konuştu. Kalaylı, yapılan desteklerin üretimi artırmayı, tarımsal faaliyetleri güçlendirmeyi ve çiftçilerin gelir seviyesini yükseltmeyi amaçladığını ifade ederek, projede emeği geçen kurumlara teşekkür etti.