ASAYİŞ - 17 Mayıs 2023 Çarşamba 20:39

Edirne’de evleri su basan vatandaşlar belediyeye isyan etti

A
A
A
Edirne’de evleri su basan vatandaşlar belediyeye isyan etti

Edirne’de aniden başlayan sağanak yağış sonrası evleri sular altında kalan vatandaşlar, yıllardır çözülemeyen alt yapı ve bozuk yol sorunundan dolayı belediyeye seslenerek çözüm istedi.

Edirne’de aniden başlayan sağanak yağış sonrası evleri sular altında kalan vatandaşlar, yıllardır çözülemeyen alt yapı ve bozuk yol sorunundan dolayı belediyeye seslenerek çözüm istedi.



Edirne’de Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarılarının ardından aniden bastıran şiddetli sağanak yağış su baskınlarını da beraberinde getirdi. Şiddetli yağış dolayısıyla Edirne’de bazı evleri su bastı. Yıllardır çözülemeyen alt yapı sorunu yüzünden evleri yağmur ve lağım suları basan vatandaşlar Belediye Başkanı Recep Gürkan’a seslenerek isyan etti. Mağdur olduklarını söyleyen vatandaşlar belediye yetkililerinin defalarca aramalarına rağmen geri dönüş alamadıklarını ifade etti. Vatandaşlar kendi imkânlarıyla suları boşaltmaya çalıştı.



“Her yağmurda aynı çileyi çekiyoruz”


Diyaliz hastası olan Özge Kısaç, belediye yetkililerini aradıklarını ama bir türlü gelmediklerini belirterek, “Buradan Recep Gürkan’a sesleniyorum. Bizi görsün artık, altyapı mı yapar, ne yapar artık bilmiyorum. Yoldaki pis su olduğu gibi bahçemize geri taştı. Belediye Başkanı Recep Gürkan, bizi görüp duysun artık. Her yağmurda aynı çileyi çekiyoruz. Yazık günahtır, bizimde evlatlarımız var. Belediye artık buraya bir çare bulsun. Kaç defadır arıyorum, sürekli olarak sıraya aldıklarını söylüyorlar. En azından bir araba gönderseydiler, burada biriken suyumuzu çekseydiler. Yazık günah değil mi ailemize, ben bu halde yarın sabah diyalize gireceğim” dedi.



“Ellerini vicdanlarına koysunlar”


Yeni ameliyat olduğunu ve yağmur sularının içinde perişan halde kaldığını ifade eden vatandaşlardan Gülser Kısaç, artık bu sorunlar için bir çare bulunması gerektiğini söyledi. Kısaç, “Yetkiler ellerini vicdanlarına koysunlar bizi bu su baskınlarından artık kurtarsınlar. Seneler oldu, tarih oldu ama bir çare bulunamadı. Sinir hastası ve diyaliz hastası kızımın evine bu sular giriyor. Belediyemizi arıyoruz ama gelip bir müdahalede bulunmuyorlar. Allah rızası için bir yardım etsinler. Oy zamanı benim kapıma geliyorlar. Kendim de kanserden yeni ameliyat oldum. Artık bir çare bulsunlar” diye konuştu.



“Belediye başkanından hiç memnun değilim”


Belediyenin yolu düşünmeden yaptıklarını vurgulayan vatandaşlardan Hülya Tavukçu, bahçesinin lağım sularıyla biriktiğini söyleyerek, “Belediye başkanından hiç memnun değilim, hiç bir şeyle ilgilenmiyor. Oturmuş koltuğuna bakıyor rahatına. Gelsin de görsün bizim halimizi. Burada lağım sularının içindeyiz. Yoldaki ve bahçedeki lağım suları taştı" ifadelerini kullandı.


Diğer vatandaşlar da yıllardır yapılmayan altyapı sorununun arık çözüme kavuşturulması gerektiğini belirtti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Şampiyon oldular, unutmadılar: 10 can için karanfil bıraktılar Artvin’deki grup müsabakalarında namağlup şampiyon olan Erzincan Vefa Spor Genç Kızlar Voleybol Takımı, başarılarını Kahramanmaraş’taki saldırıda hayatını kaybeden 9 öğrenci ve 1 öğretmene armağan etti. Erzincan Vefa Spor Genç Kızlar Voleybol Takımı, Artvin’de düzenlenen Türkiye Şampiyonası grup müsabakalarında şampiyon olarak başarıya imza attı. 15-17 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilen organizasyonda Erzincan temsilcisi, ilk maçında Gümüşhane Gençlik Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü’nü 3-1 mağlup etti. İkinci karşılaşmada Erzurum Palandöken Spor’u 3-0 yenen ekip, grup aşamasının son maçında ise ev sahibi Artvin Spor’u aynı skorla geçerek grubunu namağlup lider tamamladı. Bu sonuçla Türkiye’nin en iyi 16 takımı arasına giren Erzincan Vefa Spor, 7-10 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek Türkiye finallerine katılma hakkı elde etti. Öte yandan genç sporcular, elde ettikleri şampiyonluğu anlamlı bir davranışla taçlandırdı. Takım, kulüp yöneticileri ve antrenörleriyle birlikte Erzincan Belediyesi önündeki Atatürk Anıtı’na giderek, Kahramanmaraş’ta yaşanan saldırıda hayatını kaybeden 9 öğrenci ve 1 öğretmen için saygı duruşunda bulundu ve anıta karanfil bıraktı. Erzincan Vefa Spor Kulübü Başkanı Oktay Gül, sporcuların önemli bir başarı elde ettiğini belirterek, "Erzincan’da bir ilki başararak Türkiye’de ilk 16 takım arasına girdik. 7-10 Mayıs tarihlerinde oynanacak final etabı için hazırlıklarımız sürüyor. Kazandığımız bu başarıyı Kahramanmaraş’taki saldırıda hayatını kaybedenlere armağan ediyoruz." ifadelerini kullandı.
İstanbul Yurt dışı üretici fiyat endeksi yıllık yüzde 35,40 arttı Mart ayında Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi (YD-ÜFE) yıllık yüzde 35,40 arttı, aylık yüzde 3,94 arttı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Mart ayı Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi verilerini açıkladı. Buna göre, YD-ÜFE Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 3,94 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 10,73 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 35,40 artış ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 30,23 artış gösterdi. YD-ÜFE imalat ürünlerinde yıllık yüzde 35,10 arttı Sanayinin iki sektörünün yıllık değişimleri; madencilik ve taş ocakçılığında yüzde 53,25 artış, imalatta yüzde 35,10 artış olarak gerçekleşti. Ana sanayi gruplarının yıllık değişimleri; ara mallarında yüzde 29,85 artış, dayanıklı tüketim mallarında yüzde 39,86 artış, dayanıksız tüketim mallarında yüzde 39,45 artış, enerjide yüzde 88,91 artış, sermaye mallarında yüzde 27,93 artış olarak gerçekleşti. YD-ÜFE imalat ürünlerinde aylık yüzde 3,98 arttı Sanayinin iki sektörünün aylık değişimleri; madencilik ve taş ocakçılığında yüzde 1,97 artış, imalatta yüzde 3,98 artış olarak gerçekleşti. Ana sanayi gruplarının aylık değişimleri; ara mallarında yüzde 1,91 artış, dayanıklı tüketim mallarında yüzde 0,90 artış, dayanıksız tüketim mallarında yüzde 0,99 artış, enerjide yüzde 58,87 artış, sermaye mallarında yüzde 0,07 azalış olarak gerçekleşti.
Adana İstanbul Lider Koleji’nden uluslararası eğitim iş birlikleri İstanbul Lider Koleji, eğitim vizyonunu uluslararası akademik iş birlikleriyle güçlendirerek 2 üniversite ile iş birliği protokollerine imza attı. İstanbul Lider Koleji, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin köklü yükseköğretim kurumlarından Doğu Akdeniz Üniversitesi ile sanat ve tasarım alanında öne çıkan Arkın Sanatlar ve Tasarım Üniversitesi (ARUCAD) ile önemli iş birliği protokollerine imza attı. Protokoller, İstanbul Lider Koleji İcra Kurulu Başkanı Filiz Kepme’nin katılımıyla gerçekleştirildi. İmzalanan anlaşmalar kapsamında İstanbul Lider Koleji öğrencilerinin akademik gelişimlerini destekleyecek, uluslararası perspektif kazandıracak ve gelecek hedeflerine daha güçlü adımlarla ilerlemelerini sağlayacak çeşitli fırsatlar sunulması planlanıyor. İş birlikleri sayesinde öğrencilerin üniversite düzeyindeki akademik çalışmalarla erken yaşta tanışmaları ve küresel ölçekte rekabet edebilecek donanımlar kazanmaları hedefleniyor. Sanat, tasarım, iletişim ve sahne sanatları gibi alanlarda özgün üretimi merkeze alan ARUCAD ile gerçekleştirilen protokol kapsamında ise öğrencilerin disiplinlerarası bakış açısı kazandıracak ve uluslararası platformlarda kendilerini ifade edebilecekleri yeni imkanlar sunulacak. Konuyla ilgili açıklamada bulunan İstanbul Lider Kolejleri İcra Kurulu Başkanı Filiz Kepme, eğitimde kaliteyi ve sürdürülebilir başarıyı odağına alan bu tür iş birliklerinin artarak devam edeceğini belirterek, Türkiye’de ve yurt dışında farklı üniversitelerle yapılacak yeni anlaşmalarla öğrencilerin akademik gelişimlerinin desteklenmeye devam edeceğini ifade etti. Kolej, yenilikçi eğitim vizyonu ve farklı yaklaşımıyla Türkiye’de öncü uygulamalara imza atmayı sürdürüyor.
Çankırı Geleceğin siber güvenlikçileri Çankırı’da yetişecek Çankırı’da 2026 Yılı Türkiye Siber Vatan Programı kapsamında "Beyaz Şapkalı Hacker"ların eğitimi başlıyor. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) ile Çankırı Karatekin Üniversitesi işbirliğinde yürütülen 2026 Yılı "Türkiye Siber Vatan Programı" kapsamında sınavlarda başarı elde eden 38 öğrenci "Beyaz Şapkalı Hacker (CTF)" eğitime katılacak. Öğrencilerden programa yoğun ilgi 2025 yılının son çeyreğinde başlayan programa Çankırı Karatekin Üniversitesi’nde öğrenim gören toplam 75 öğrenci başvurdu. Başvuruları kabul edilen öğrenciler ilk olarak çevrimiçi platform ile siber güvenlik alanında temel ve teorik eğitimlerini tamamladı. Ardından uygulama üzerinden tanımlanan görevleri yerine getirdiler. Ulusal sınav eğitimleri 20 Nisan’da başlıyor Siber güvenlik alanında uzman olmak isteyen öğrenciler, çevrimiçi eğitimlerin ardından ulusal çapta düzenlenen sınava katıldı. Sınav sonuçlarına göre başarılı bulunan 38 öğrenci yüz yüze eğitimlere katılma hakkı elde etti. Çankırı Karatekin Üniversitesi kütüphane binasında 20 Nisan’da başlayacak yüz yüze eğitimler toplamda 5 gün sürecek. Eğitimlerin ardından öğrenciler çevrimiçi görevleri tamamlayarak Türkiye genelinde yapılacak olan final sınavına katılmaya hak kazanacaklar. Eğitimler sonunda başarılı olan öğrencilerin, siber güvenlik alanında uzmanlaşmaları ve istihdam edilmeleri hedefleniyor.