ASAYİŞ - 18 Şubat 2025 Salı 15:11

32 metre derinliğindeki çukura düşen keçileri kurtarmak için zorlu mücadele kamerada

A
A
A
32 metre derinliğindeki çukura düşen keçileri kurtarmak için zorlu mücadele kamerada

Edirne’de 32 metre derinliğindeki çukura düşen keçileri kurtarmak için ekipler saatlerce mücadele etti.


Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Çeltik köyü yakınlarında ormanlık alanda definecilerin kazdığı 32 metre derinliğindeki çukura 5 keçi düştü. Çobanın ihbarı üzerine olay yerine Keşan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve Edirne İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 3 saat süren kurtarma çalışmaları neticesinde kurtarılan 4 keçi sahibine teslim edilirken, 1 keçi ölü olarak çukurdan çıkarıldı. Keçilerin kurtarılmasının ardından çukur, toprakla kapatıldı. Jandarma, bölgede geniş çaplı inceleme başlattı.



32 metre derinliğindeki çukura düşen keçileri kurtarmak için zorlu mücadele kamerada

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırklareli Kırklareli’nde gençlik ve spor yatırımları masaya yatırıldı Kırklareli Valisi Uğur Turan başkanlığında düzenlenen toplantıda, Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrah Yüksel Babuşçu ve İl Müdürlüğüne bağlı kurum yetkilileri bir araya geldi. Toplantıda, Gençlik ve Spor İl Müdürü Emrah Yüksel Babuşçu tarafından 2025 yılı içerisinde yürütülen çalışmalar ile 2026 yılına yönelik planlama ve hedefler hakkında brifing sunuldu. İlde yürütülen spor ve gençlik faaliyetleri, gençlerin fiziksel, sosyal ve zihinsel gelişimine katkı sağlayan proje ve çalışmalar ayrıntılı şekilde ele alındı. Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda Milli Teknoloji Hamlesi kapsamında Gençlik Merkezleri bünyesinde faaliyet gösteren Deneyap Atölyeleri ile sportif ve gençlik projelerinin mevcut durumu değerlendirilirken, önümüzdeki döneme ilişkin planlamalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Toplantıda ayrıca Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından gençlere sunulan barınma, burs ve kredi hizmetleri ile yurtların fiziki durumu, kapasite kullanımı ve öğrencilerin sosyal yaşamına katkı sağlayan faaliyetler masaya yatırıldı. Gençlerin eğitim hayatlarını daha güvenli ve nitelikli şartlarda sürdürebilmeleri amacıyla yürütülen çalışmalar değerlendirilirken, 2026 yılında yapımı planlanan yurt binası ve spor tesislerine ilişkin planlamalar da ele alındı. Kırklareli Valisi Uğur Turan, spor ve gençlik çalışmalarının birbirini tamamlayan bir anlayışla sürdürülmesinin önemine dikkat çekerek, yürütülen çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür etti.
Antalya Kemer’de sağanak etkili oldu Meteorolojinin şiddetli yağış uyarısının ardından Antalya’nın Kemer ilçesinde etkili olan sağanak, bazı yollarda su taşkınlarına ve baskınlara neden oldu. Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, çizmesini ve yağmurluğunu giyerek, belediye ekiplerini yönlendirdi. Başkan Topaloğlu çalışmalar sırasında Çamyuva Mahallesi’nde yer alan Mehtap Sitesi’nde mahsur kalan 4 çocuk ve yaşlı bir kadını belediye ekipleri ve jandarma ile birlikte kepçe yardımıyla kurtardı. Kemer Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, su taşkınlarının yaşandığı yollarda arazözler ve pompalarla tahliye çalışmalarını sürdürüyor. Sağanak öncesi açılan mazgallar dağlardan gelen çamurlu suyla yeniden tıkanıyor. Bu nedenle sürekli mazgal temizliğinin devam ettiğini aktaran Başkan Topaloğlu sahada yapılan çalışmalar sırasında, "Yaklaşık 18 saattir Kemer bölgemiz iyi bir yağış alıyor. Yağış nedeniyle bazı kanallar taşıyor. Ormanda kuruyan ağaçları kesmek için orman yetkilileri tarafından yol açılmıştı. Bu yollardan gelen çamurlu su ekiplerimizin temizlediği mazgalları tıkıyor. Tüm arkadaşlarımız teyakkuz halinde sahadalar. Bizlerde sahadayız. Sosyal medya hesabımdan cep telefonu numaramı yazdım ve sıkıntısı olan vatandaşın bizi arayabileceklerini aktardım. Kemer Belediyesi olarak teyakkuz halindeyiz" dedi. "Sahadayız ve var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz" Kendisine gelen ihbarları da Belediye ekipleri ile paylaşan ve süratle ekiplerle ilgili noktalara ulaşan Başkan Topaloğlu, Çamyuva Mahallesi’nde yer alan Mehtap Sitesi’nde mahsur kalan 4 çocuk ve yaşlı bir kadını jandarma ekipleriyle birlikte kepçe yardımıyla kurtardı. Başkan Topaloğlu, alandan alınan vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ilettikten sonra "Sahadayız ve var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz" dedi.
İstanbul UEFA Avrupa Ligi: Fenerbahçe: 0 - Aston Villa: 1 (İlk yarı) UEFA Avrupa Ligi’nin 7. haftasında Fenerbahçe evinde İngiliz ekibi Aston Villa ile karşı karşıya geliyor. Müsabakanın ilk yarısını konuk takım 1-0 önde tamamladı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 6. dakikada Youri Tielemans’ın sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içinde Tyrone Mings’in kafa vuruşunda meşin yuvarlak kalenin üzerinden dışarı gitti. 10. dakikada Fred’in ceza yayının üstünden vuruşunda meşin yuvarlak, kaleci Marco Bizot’ta kaldı. 20. dakikada Jhon Duran’ın pasında ceza yayı içinde topla buluşan Marco Asensio’nun bekletmeden vuruşunda kaleci Marco Bizot, meşin yuvarlağı kurtardı. 25. dakikada Matty Cash’ın sağ kanattan ortasında ceza sahası içinde İsmail Yüksek’ten seken topu kale önünde Jadon Sancho, kafa vuruşuyla ağlara gönderdi. 0-1 42. dakikada sol taraftan topla ceza sahasına kadar ilerleyen Morgan Rogers, pasını ceza sahası içi sağ tarafta bulunan Jadon Sancho’ya aktardı. Sancho’nun, kaleci Ederson’u çalımlayıp yaptığı vuruşta Milan Skriniar, meşin yuvarlağı çıkardı. Hakemler: Luis Godinho, Rui Teixeira, Pedro Almeida Fenerbahçe: Ederson Moraes, Mert Müldür, Milan Skriniar, Jayden Oosterwolde, Nelson Semedo, İsmail Yüksek, Fred, Kerem Aktürkoğlu, Dorgeles Nene, Marco Asensio, Jhon Duran Yedekler: Tarık Çetin, Engin Can Biterge, Çağlar Söyüncü, Yiğit Efe Demir, Edson Alvarez, Oğuz Aydın, Anderson Talisca, Haydar Karataş Teknik Direktör: Domenico Tedesco Aston Villa: Marco Bizot, Matty Cash, Victor Lindelöf, Tyrone Mings, Lucas Digne, Lamare Bogarde, Youri Tielemans, Jadon Sancho, Morgan Rogers, Emiliano Buendia, Ollie Watkins Yedekler: Sam Proctor, James Wright, Ezri Konsa, Pau Torres, Andres Garcia, Ian Maatsen, Jamaldeen Jimoh, Amadou Onana, George Hemmings, Evann Guessand, Kadan Young Teknik Direktör: Unai Emery Gol: Jadon Sancho (dk. 25) (Aston Villa) Sarı kartlar: Dorgeles Nene, Jayden Oosterwolde (Fenerbahçe)