GENEL - 25 Aralık 2018 Salı 11:22

AK Partili adaydan Edirne’yi Balkanların başkenti yapma sözü

A
A
A
AK Partili adaydan Edirne’yi Balkanların başkenti yapma sözü

AK Parti Edirne Belediye Başkan Adayı Avukat Koray Uymaz, "Kavga gürültü etmeden Edirne’de yapacağımız işler var.

AK Parti Edirne Belediye Başkan Adayı Avukat Koray Uymaz, "Kavga gürültü etmeden Edirne’de yapacağımız işler var. Kimsenin kötüsünden kendimize fayda sağlama derdinde değiliz" dedi.


Edirnelilerin, şehrin sorunlarını bildiğini ve isteklerinin, arzularının var olduğunu dile getiren Uymaz, "Temel şehircilik problemi çözülememiş bir şehirde insanları büyük projelere inandırmak güç. İnsanlar belediyeden yana ümidini yitirdiler" dedi.


Edirne Belediye binasını en güzel yere taşımak istediğini dile getiren Uymaz, "Belediye binasını daha yaşanılabilir bir hale getireceğiz. Gerekirse yeni bir belediye binası yaptıracağız. Asıl amacımız belediye personelinin motivasyonunu arttırmak, şu anki mevcut binayı Atatürk evi yapacağız ve Atatürk’e olan manevi saygımızı göstereceğiz" dedi.


Uymaz, Edirne Meteoroloji Müdürlüğü binasının olduğu bölgeye 100 araçlık çok katlı bir otopark yapmayı planladıklarını, 25 Kasım Stadyumu’nun olduğu mevkiyi de millet bahçesi olarak tasarladıklarını ve altını da otopark yapmayı amaçladıklarını belirtti.



"Alt yapı sorunlarını 2 senede çözeceğiz"


Uzay çağına gelinmesine rağmen şehirdeki alt yapı sorunlarının çözülememesinin utanç verici olduğunu vurgulayan Uymaz, "Edirne bir değişim yapmazsa alt yapı sorunu bir dahaki dönem de devam eder. Edirne’nin bu değişime ihtiyacı var. Bizim projelerimiz hazır. Bir aksilik olmazsa göreve geldiğimiz takdirde, alt yapı sorunlarını 2 senede çözeceğiz" ifadelerini kullandı.



"Musluk suyu içilebilir olacak"


Musluk suyunun yemeklerde bile kullanılamadığına dikkat çeken Uymaz, "Su pahalı. Damacanaya verdiğimiz su için ayrı bir harcamamız var. Aynı zamanda suyun kalitesiyle ilgili de bir problemimiz var. Biz suyu da ucuzlatma düşüncesindeyiz, ev kadınlarına ve bütçelere katkı sağlayacak bir girişim" dedi.



"Esnafı mağdur etmeyeceğiz"


Saraçlar Caddesi’nin tekrar Edirne’nin merkezi haline gelmesi gerektiğini söyleyen Uymaz, "Edirne’de 45-50 bin civarı öğrenci var. Öğrencinin Saraçlar Caddesi’ne gelmesi gerekiyor aynı zamanda da caddenin etkinliklerle canlandırılması gerekiyor. Esnaf, Edirne’nin ev sahibi, pazar yerlerinin, otogarın ve ulaşımın kesinlikle elden geçirilmesi gerekiyor" diye konuştu.



Balkanların başkenti yapacağız


Uymaz, "İnsanları alışveriş merkezi düzleminden kurtarmamız, vakit geçirilebilecek eğlence alanları sayısını arttırmamız gerekiyor. Edirne, her şeyiyle güzel bir şehir ve bir başkent. Bu şehri başkent haline getirmek zorundayız. Bir belediye başkanı olarak yaptığımız eserler kalıcı olacak, bundan yıllar sonra da yaptığımız eserler gösterilecek. Edirne’nin hak ettiği gibi Balkanların başkenti olmasını istiyoruz" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Kalıcı ateşkesin temini büyük önem arz ediyor” Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kalıcı ateşkesin temini büyük önem arz ediyor. Ateşkes ve insani yardımcıların Gazze’ye kesintisiz ulaştırılması hususunda İsrail yönetimine daha fazla baskı yapılması gerekiyor” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte’yi Vahdettin Köşkü’nde kabul etti. Basına kapalı gerçekleşen kabulün ardından iki lider ortak basın toplantısı düzenledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ortak basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Hollanda ile 400 yıllık bir geçmişimiz var. Görüşmelerimizde ülkelerimiz arasındaki çok boyutlu iş birliğini gözden geçirdik. Ticari ve ekonomik ilişkilerimiz derinleşerek güçlenmeye devam ediyor. Hollanda Türkiye’deki en büyük yatırımcı ülke konumunda. İkili ticaretimiz geçtiğimiz sene 13 milyar doları buldu, bu rakamı 20 milyar dolara çıkarmayı hedefliyoruz” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sayın Başbakan’la başta Gazze ve Ukrayna özelinde ortak güvenliğimizi ilgilendiren gelişmeler hakkında fikir alışverişinde bulunduk. Kalıcı ateşkesin temini büyük önem arz ediyor. Ateşkes ve insani yardımcıların Gazze’ye kesintisiz ulaştırılması hususunda İsrail yönetimine daha fazla baskı yapılması gerekiyor. Terörle mücadele konusu da istişaremizin en öncelikli başlıklarından birisiydi. Türkiye’nin bölücü terörü ile mücadele noktasında ödediği ağır bedeller ortadadır. Aralarında çocukların, kadınların, sivillerin ve güvenlik güçlerinin olduğu binlerce vatandaşımızı PKK’nın saldırılarında kurban verdik. PKK ve uzantıları başta olmak üzere hiçbir terör örgütüne müsamaha gösterilmemesi gerektiğini ifade ettim” şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Temmuz ayında Washington’da gerçekleştirilecek NATO Genel Sekreteri seçimine ilişkin ise, “Kararımızı stratejik akıl ve hakkaniyet çerçevesinde vereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” dedi. “NATO’nun Türkiye’ye ihtiyacı var” Hollanda Başbakanı Mark Rutte ise, “Türkiye şu anda belirleyici bir rol oynamakta ve bunu yaparken de Gazze’deki durumu çözme çabaları sarf etmekte, aynı zamanda Ukrayna’daki savaşla ilgili de çabaları var. Türkiye jeopolitik bir aktör. Gazze ve Ukrayna dahil tüm konuları detaylı konuştuk. 400 yılı aşan ikili ilişkilerimiz var. NATO Genel Sekreterliği adaylığım söz konusu. Türkiye zorlu bir bölgede. Terörizm var gündeminde maalesef. Bu konuyu da konuştuk. Türkiye NATO için çok önemli bir güç teşkil ediyor. NATO’nun güney kanadının Türkiye’ye ihtiyacı var, Türkiye’nin liderliğine ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.