EĞİTİM - 20 Nisan 2026 Pazartesi 17:10

Edirne’de geleceğin aşçıları, içecek yarışmasında hünerlerini sergiledi

A
A
A
Edirne’de geleceğin aşçıları, içecek yarışmasında hünerlerini sergiledi

Edirne’de meslek liselilerin soğuk içecek hazırlama yarışması renkli görüntülere sahne oldu.


Turizm Haftası dolayısıyla Dr. Sadık Ahmet Turizm Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri arasında soğuk içecek hazırlama yarışması düzenlendi. Devecihan Kültür Merkezi’nde düzenlenen yarışma öncesi konuşan Edirne Kültür ve Turizm İl Müdürü Kemal Soytürk, öğrencilerin yarışmaya kendi hazırladıkları reçeteleriyle katıldığını belirtti.


Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde turizmin olmazsa olmazlarından bir tanesinin de gastronomi olduğunu söyleyen Soytürk, "Özellikle bugün burada yapılacak olan yarışma, Türkiye turizminin ve Edirne sahil bölgelerine gelen yerli ve yabancı turistlerin soğuk içecek ihtiyacını karşılamaya yönelik önem arz ediyor. Bugün Dr. Sadık Ahmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin kıymetli öğrencileri, kıymetli yiyecek içecek öğretmenlerinin nezaretinde soğuk içecek yarışması yapacağız. 18 yarışmacımız, kendi reçeteleriyle beraber soğuk içecek yapacaklar. Kendilerine başarılar diliyoruz" dedi.


Yarışmada hünerlerini sergileyen 18 öğrenci öğrenci birbirinden renkli içecekler ortaya çıkardı. Hijyen, çalışma ve masa düzeni, kılık-kıyafet, görsellik, sunum, malzeme kombinasyonu, lezzet kombinasyonu, hazırlama becerisi, zorluk düzeyi ve atık miktarı konularında yapılan değerlendirme sonucu Munisa Tursunova "pembe senfoni"adını verdiği içeceği ile birinci, Eymen Yenici "Trakya ayazı" ile ikinci, Ömer Ayar ise "Kuzey esintisi" ile üçüncü oldu.


Yarışmaya katılan tüm öğrencilere katılım belgesi ve çeşitli hediyeler verildi.



Edirne’de geleceğin aşçıları, içecek yarışmasında hünerlerini sergiledi

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Trendyol Süper Lig: Antalyaspor: 0 - Kocaelispor: 0 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 34. ve son haftasında Antalyaspor, sahasında Kocaelispor ile karşılaşıyor. Mücadelenin ilk yarısı golsüz eşitlikle sonuçlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 9. dakikada Ballet’in ceza sahasına ortasında Van de Streek’in vuruşunda meşin yuvarlak üst direkten döndü. Pozisyonun devamında Safuri’nin şutunda kaleci Serhat meşin yuvarlağı kontrol etti. 32. dakikada Ballet’in soldan ceza sahasına pasında Van de Streek ön direkte dokunamadı, meşin yuvarlak auta çıktı. 45+3. dakikada Bünyamin’in ceza sahası dışından sert şutunda top direğe çarparak dışarı gitti. Stat: Corendon Airlines Park Hakemler: Halil Umut Meler, Bersan Duran, Mustafa Savranlar, Yasin Kol Antalyaspor: Abdullah Yiğiter, Bünyamin Balcı, Hüseyin Türkmen, Giannetti, Paal, Ceesay, Soner Dikmen, Abdulkadir Ömür, Safuri, Ballet, Van de Streek Yedekler: Cuesta, Samet Karakoç, Veysel Sarı, Bahadır Öztürk, Dzhikiya, Hasan Yakub İlçin, Giannetti, Gueye, Storm, Boli, Kerem Kayarası Teknik Direktör: Sami Uğurlu Kocaelispor: Serhat, Ahmet Oğuz, Dijksteel, Smolcic, Haidara, Keita (Nonge dk. 38), Show, Sissoko, Rivas, Churlinov, Agyei Yedekler: Gökhan Değirmenci, Muharrem Cinan, Deniz Ceylan, Furkan Gedik, Serdar Dursun, Tayfur Bingöl, Muhammed Efe Küçük, Esat Yusuf Narin, Arda Özyar, Teknik Direktör: Selçuk İnan Sarı kartlar: Keita, Ahmet Oğuz (Kocaelispor)