ÇEVRE - 23 Mayıs 2024 Perşembe 17:36

Edirne’de sağanak yağış etkili oldu

A
A
A
Edirne’de sağanak yağış etkili oldu

Edirne’de sabah saatlerinde havanın kararmasının ardından hafif şekilde başlayan sağanak yağış belli aralıklarla etkisini artırdı.


Sabahın erken saatlerinde gökyüzü karardı ve yerini sağanağa bıraktı. Zaman zaman etkisini artıran sağanak hazırlıksız yakalananlara zor anlar yaşattı. Yağmur yağacağını bildikleri için hazırlıklı çıktıklarını belirten Samiye Ergüden, yağmura sevindiklerini söyledi.


Yağmura hazırlıklı olduklarını ve şemsiye ile çıktıklarını söyleyen Sedef Bozer Terkos, Edirne’nin dört mevsimi bir arada yaşadığını ama yağmura sevindiklerini belirtti. Yağmurun toprağa can suyu olacağını ve iyi geleceğini aktaran Terkos, yağmurun serinlettiğini ifade etti.


Yanında şemsiyesi olanlar yağmurdan korunmaya çalışırken, hazırlıksız yakalananlar ise iş yerlerinin altına sığındı.


Trafiğin yoğun olduğu kavşaklarda önlem alan polis ekipleri, sürücülere dikkatli seyretmeleri konusunda uyarıda bulundu.


Hava sıcaklığının 16 derece ölçüldüğü kentte sağanağın belli aralıklarla devam etmesi bekleniyor.



Edirne’de sağanak yağış etkili oldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Batman Şehit babaları çocuklarının kabirleri başında hüznü ve gururu bir arada yaşadı Batman’da Babalar Günü münasebetiyle şehit çocuklarının kabirlerini ziyaret eden şehit babaları, hüznü ve gururu bir arada yaşadı. Kurban Bayramı ve Babalar Günü münasebetiyle Sason ilçesinde Daper Şehitliği’nde, Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları ile girdiği çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Faim Bozkurt, görevi esnasında geçirdiği kaza sonucunda şehit olan Güvenlik Korucusu Nadir Araz ve Suriye’nin İdlib bölgesinde rejim güçlerinin hain hava saldırısı sonucu şehit olan Sözleşmeli Er Cuma Bağatur’un kabirlerini ziyaret eden şehit babaları ve aileleri, orada Kur’an-ı Kerim okuyup dualar etti. “Hüznü ve gururu bir arada yaşıyorum” Babalar Günü’nde oğlunun kendisine gelmediği için kendisinin kabrini ziyaret ettiğini belirten Suriye’nin İdlib bölgesinde rejim güçlerinin hain hava saldırısı sonucu şehit olan Sözleşmeli Er Cuma Bağatur’un babası Mehmet Bağatur, hüznü ve gururu aynı anda yaşadığını belirterek, “Oğlum sen bana gelemedin ama ben sana geldim. Bugün Babalar Günüdür. Seni unutmayacak daima da gurur duyacağım. Bugün Babalar Günü olduğu için oğlum bana gelemedi ben ona geldim. Bugün hem hüzünlüyüm hem de gururluyum. Çünkü benim oğlum vatanı için canını verdi bütün şehitlerimiz gibi. Çok üzgün ve çok gururluyum. Şehitlerimiz vatan ve bayrak için canlarını feda ettiler. Teröristler hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Bu uğurda bir oğlum şehit oldu. Benim 8 çocuğum ve 8 de torunum daha var. Gerekirse hepimiz vatanımız ve bayrağımız uğruna şehit olmaya hazırız” dedi.
İstanbul Sancaktepe’de Kurban Bayramı coşkusu Sancaktepe’de Başkan Alper Yeğin, Paşaköy Mahallesi’nde bulunan kurban kesim alanında bayramın ilk günü vatandaşlarla hem bayramlaştı hem de kavurma ve pilav ikramında bulundu. Sancaktepeliler, Kurban Bayramı’nın 1’inci gününde kurban ibadetini yerine getirmek için Sancaktepe Kurban Kesim Alanı’nda bir araya geldi. Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin, Paşaköy İBB Kurban Kesim alanında bayramın ilk günü vatandaşlarla hem bayramlaştı hem de kavurma, pilav ve tatlı ikramında bulundu. Paşaköy Mahallesi’nde bulunan kurban kesim alanında acil durumlarda müdahalede bulunmak üzere ambulans ve çok sayıda güvenlik görevlisi hazır bulunduruldu. Sabah saatlerinden itibaren kurban kesim alanına gelen vatandaşlar, randevulu kurban kesim sistemi sayesinde kurban kesimi ibadetlerinde kolaylık yaşadı. Kurban kesim alanında vatandaşlarla bayramlaşan Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin, "Büyükşehir Belediyemizle birlikte Sancaktepe, Paşaköy bölgesinde kurban kesim alanımızda vatandaşlarımızın öncelikle hijyenli bir ortamda kurban kesimlerini sağlıyoruz. Şu an işlemler hızlı bir şekilde devam ediyor. Yüzlerce vatandaşımız kurbanlarını kestiler ve ibadetlerimizi yerine getirdik. Belediyemizle beraber Büyükşehir Belediyemmiz, Sancaktepe Belediyemizin ortaklaşa düzenlediği bir lokma var. Lokmamızı paylaşıyoruz vatandaşlarımızla. Allah daha nice güzel bayramlar nasip etsin. Ülkemiz açısından, birliğimiz, beraberliğimiz açısından önemli bir gün. Biz de bunu en iyi şekilde Sancaktepe ilçemizde şu an yaşıyoruz. Sancaktepe ilçemizde iki noktada kurban pazarımız var. Birisi Fatih Mahallesi’ne, diğeri Paşaköy’de. Dediğim gibi Büyükşehir Belediyemizle birlikte bu süreci organize ettik. Şu an içinde herhangi bir sorunsuz, sıkıntısız bir şekilde 15 gün önce kurbanların gelmesiyle başlayan süreç inşallah bir beş altı saat sonra tamamlanmış olacak" diye konuştu.
Erzurum ETSO’dan meslek lisesine destek talebi ETSO Vakfı’na ait olan arazide meslek lisesi kurulması için yapılan çalışmalar hakkında Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin’e bilgi verildi ve destek istendi. Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Selami Altınok ve Abdurrahim Fırat, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Ak Parti İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, ilçe belediye Başkanları, kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri ve beraberindeki heyetle birlikte, Erzurum-Aziziye Karayolu üzerinde mülkiyeti ETSO Vakfı’na ait olan arazide meslek lisesi kurulması çalışmaları hakkında detaylı incelemelerde bulundu. Bu arazi, 1. ve 2. Organize Sanayi Bölgelerine yakınlığı ile dikkat çekmekte olup, bu sanayi bölgelerindeki fabrikalara ara ve teknik eleman yetiştirme noktasında önemli bir ihtiyacı karşılamayı hedefliyor. Mesleki Teknik Lise yapımı için ETSO Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Saim Özakalın, ETSO Yönetim Kurulu Üyesi ve 2. OSB Müdürü Fırat Karakaya ve ETSO Meclis Üyesi Abdullah Samancı, Bakan Tekin’e proje hakkında bir sunum yaptılar. Sunumda, okulun, bölgenin sanayi ihtiyaçlarına yönelik olarak özel mesleklere dair müfredatlarla eğitim vereceği ve öğrencilerin hem teorik hem de pratik bilgiyle donatılacağı vurgulandı. Başkan Özakalın, meslek lisesinin kurulmasının, sanayi sektöründeki kalifiye eleman açığını kapatmada kritik bir rol oynayacağını belirtti. Özakalın, ayrıca, bu projenin gençlerin istihdam edilebilirliğini artırarak, bölgenin ekonomik kalkınmasına önemli katkılar sağlayacağını ifade etti. Bakan Tekin’den bu önemli projeye destek beklediklerini dile getirerek, okulun modern atölyeler, laboratuvarlar ve sınıflar ile donatılacağını, böylece öğrencilerin en güncel teknolojilerle eğitim alma fırsatına sahip olacaklarını belirtti. Ziyaretin sonunda, Bakan Tekin ve beraberindeki heyet, arazide yapılacak çalışmalar hakkında bilgi alarak, projeyle ilgili görüş alışverişinde bulundu. Bu kapsamlı proje ile Erzurum’un sanayi ve eğitim alanında önemli bir merkez haline gelmesi hedefleniyor.